Hævelse i knæhasen

Jens Jørgens billede

Hej Fysioterapeuter

Jeg har fået en hævelse i knæhasen,  som om der er  sivet væske ud fra knæledet , er det en Baker Cyste ? har holdt lidt igen med at løbe af samme grund,  kan jeg gøre noget for at træne den væk ? den er ikke stor og  jeg har ikke nogen særlig smerte. Håber ikke det er noget bekymrende, da jeg har læst at det kan have en sammenhæng med slidgigt.

Mvh Jens Jørgen 

#1

Jesper Birkedals billede
hej jens jørgen du har ret i at det kan være en bakers cyste, men det kan også være flere andre ting. først skal jeg høre om du er kommet til skade med knæet, har der været noget vrid træk eller andet traume imod knæet, der kunne forklare en evt hævelse? hvis der er generel hævelse i knæet så ses det oftest i området lige nord for knæskallen på forsiden af knæet, og knæet blive tykt. der ligger også en muskel i knæhasen der hedder popliteus, hvis funktion er at låse knæet op og i under vores standfase, den kan kodt blive irriteret og spænde lidt op og det føles typisk som en fortykkelse i knæhasen der nogen gange kan mistolkes som hævelse eller bakers cyste. i første omgang vil jeg prøve at give knæet lidt ro og se om hævelsen falder, ellers vil en ultralydsscanning være en god ide for at be eller afkræfte om der ligger noget hævelse i knæet, eller om noget andet skulle være i vejen mvh jesper birkedal

#2

Jens Jørgens billede

Hej Jesper

Tak for dit hurtige svar, jeg er ikke kommet til skade eller andet med knæet, det er heller ikke tykt og ingen nævneværdig smerte, så det er nok en overbelastning da jeg er begyndt med noget styrketræning og løb en halvmarathon i weekenden, jeg må prøve at holde det i ro lidt endnu.

mvh Jens Jørgen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up