Brud på 3. mellemfodsknogle

RasmusDKs billede

Jeg har for 3 uger siden fået konstateret brud på 3. mellemfodsknogle. For 12 dage siden var jeg igen forbi røntgen, de kunne desværre ikke se en begyndt sammenvoksning af bruddet (behandlingen består af krykker og træsko, da bruddet er ukompliceret) Dog støtter jeg kun på foden, gang foregår på krykker.
Spørgsmålet er hvordan jeg skal forholde mig i genoptræningsfasen, da bruddet de første uger nok stadig er svagere end jeg vil have det til. Og hvor lang tid jeg kan forvente der går inden jeg kan smide krykkerne? Skal jeg forsøge at få røntgen igen, eller er der nogle test jeg kan bruge til at konstatere om det er vokset sammen. Spørgsmålet er jo om min egen læge kan konstatere om det er vokset sammen uden røntgen.

#1

Jesper Birkedals billede

Hej Rasmus

Brud på foden kan være kompliceret i den forstand at du har vægt på foden hele tiden.
Jeg skal først høre om du er kommet til skade med foden, eller det er et træthedsbrud du har fået. Træthedsbrud kommer typisk hos løbere efter meget træning.
Du kan gøre noget for at stimulere din knogle til at hele hurtigere, du kan få noget behandling med ultralyd hos en fysioterapuet, lige over bruddet, det stimulerer knoglen til nydannelse og hermed en hurtigere heling af bruddet.

Normal plejer jeg ikke at sende folk til kontrol røntgen med et brud på foden, fordi det somregel efter 6 uger er helet om man stille og rolig kan starte sin træning igen. Jeg vil sige at man skal have respekt for brud i foden, de skal være helet komplet inden du starter belastningen igen, den nemmeste måde at mærke det, det er at du ikke mærker smerte når du skal igang igen.

Men ultralyd kan hjælpe din opheling igang, de fleste klinikker har et apparat til rådighed.

mvh
Jesper Birkedal

#2

RasmusDKs billede

Det er et brud uden forudgående slag, så vælger at definere det som et træthedsbrud. Bruddet/smerten kom søndagen i en træningsuge hvor jeg nåede 60 km, hvor jeg i en længere periode har ligget mellem 25 og 40 km, så det har været en pludselig stigning i km antal, men også en hurtig reaktion fra min fods side når den ikke kunne holde til det.

Har helt ladet være med at gå på foden, da jeg gik ud fra det var den rullende bevægelse ved løb/gang den ikke kunne tåle, dog har jeg støttet på foden (mest vægt på den raske fod) da der er temmelig mange ting der er svære uden støtte.
Har brugt træsko for at få en stiv sål når jeg endelig skulle støtte.
Det er 24 dage siden det skete, så nu må krykkerne gerne snart væk. Men jeg vil som udgangspunkt holde mig helt fra løb til de 6 uger er gået.

Tak for svar iøvrigt Smile

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up