Ben ude af funktion

Julies billede
Siden december har jeg løbet omkring 330km hver måned (i Københavns flade gader) og styrketrænet (let, squats, lunges etc). I august var jeg så 2 uger i sydfrankrig, hvor jeg udelukkende løb i bakker. Dernæst var jeg til et 24 timers løb, hvor jeg løb 10k, sad i en bil i 4-5 timer, løb 10k etc indtil jeg havde løbet 40km. Og kom hjem til DHL med 15k løb på glat underlag. Jeg skriver dette for at sige, at min træningsmængde har ikke ændret sig i august, men underlag og omgivelserne ændrede sig - samt jeg lavede intet styrke! Til DHL oplevede jeg en stærk smerte i hoften, men efter 2 dages pause var det ok - så jeg løb intervaller og 20km og det endte med at gøre så ondt at jeg haltede hjem. Jeg var til en fys, som sagde at min hoftebøjer var stram - hvilket ikke undrer mig. Men nu har jeg virkelig strukket meget, uden at opleve bedring. Jeg har ligeledes strukket min Balle meget, men det resulterer ofte med, at jeg halter mere efter. Jeg kan efter 3 uger stadig ikke gå normalt. Jeg halter mindre og kan bedre støtte, men når jeg går kan jeg mærke, at jeg går forkert. Og jeg kan se det. Men det er som om, at mit ben simpelthen ikke kan finde ud af at gå rigtigt. Det har glemt at fungere Jeg har ikke rigtig ondt når jeg sidder eller går, og jeg tænker hele tiden, ej nu kan jeg løbe!!! Men hvis jeg bare prøver at lave hælspark eller "lader" som om jeg løber går det helt galt. Jeg har ingen form for støtte i mit højre ben. Det gør ondt i lårmusklen og rundt om knæet. Det skal siges, at hvis jeg kunne lunte med få smerter, så havde jeg gjort det. Men bener er ude af funktion!!!

#1

Jesper Birkedals billede
Hej Julie Det lyder som om at noget i din krop er ude af funktion. Jeg går ud fra at den fys du har været hos har testet dig neurologisk, for at udelukke at der ikke er noget der trykker på en nerve i din ryg. Jeg tænker mest i den retning, pga du beskriver ikke at have noget støtte i dit ben. Når det så er sagt. Så er der rigtig mange der oplever den her svigtende fornemmelse i benet nær noget sidder skævt omkring bækkenet. En stram hoftebøjer er et klassisk tegn på at der foregår kompensation omkring bækkenet. Årsagen til dette kan ligge mange steder, og ofte ikke noget der responderer særlig godt på at holde pause, så jeg vil anbefale at du opsøger noget mere behandling, gerne hos en osteopat som kan hjælpe dig med at finde årsagen til problemet. Mvh Jesper birkedal

#2

Julies billede

Hej Jesper, 

Undskyld det manglenede svar - jeg havde ikke set at du havde svaret. 

Jeg flyttede til Paris med min skade, så har desværre måtte klare mig med franske læger og det stopper nu - jeg er på 8. uge med skade, og nu kan det være nok, så i næste uge kommer jeg hjem til københavn og snakker med en osteopat ved navn Carsten Esmark. Jeg har siden jeg skrev gået hos kiropraktor der knækkede min ryg. Jeg har desværre meget lidt erfaring med, havd han gjorde, da han snakkede dårligt engelsk.. men efter 5 omgange stoppede jeg, da jeg ikke oplevede meget fremgang. 

Jeg får smerter i hoften og den øverste del af låret, i min lænd og i mit knæ (skiftende øverste del af knæet og neden under knæet).. 
Men når jeg "løber" gør det ikke ondt i knæet, men jeg løber heller ikke rigtigt, jeg humper afsted. Som, om den ene side ikke tør sætte af eller lande korrekt - måske for at undgå smerte. 

Jeg har læst så meget om skader for at finde en løsning på dette problem. 
Og det tætteste jeg kommer på, er at mit bækken er skævt. Jeg er derfor begyndt at styrketræne den ene side af mine hoftemuskler (medius og minimus), samt mere fokus på ryg og nedre maveregion. 
Jeg strækker mine lægge, hamstrings, psoas og piriformis dagligt, 2 gange om dagen. 

 

Jeg har en enkelt mistanke, som ingen af de franske læger tager seriøst nok til at undersøge.
Aller første gang jeg mærkede en form for træthed, var da jeg pludselig fik ondt i højre side af foden. Som, hvis jeg havde landet forkert og belastet en forkert side af foden. Jeg har også ret ondt i mine skinneben, men ikke som i en skinnebens betændelse. 
Hvis jeg ligger på en tennisbold og rammer siden af hoften, i et trickerpoint, kan jeg få så sindssygt ondt i mit underben og alle musklerne strammer fuldkommen sammen i et jag, så det skal maseres ud. 

KAN det hele stamme fra en låst knogle i fod og skinneben??? 

Det skal siges at jeg pronerer lidt, så mine hæle har det med at klaske op på læggen. 

 

 

#3

Julies billede

Jeg vil lige tilføje, at jeg ikke kan hoppe på mit skadet ben uden smerter i hofte/lyske og knæ. 
Og at det er som, om at noget hopper ud, hvis jeg skyder min hofte til siden eller går oprejst. 

 

#4

Jesper Birkedals billede

Hej Juie

Det lyder jo ikke så godt at du ikke er kommet videre.

Der kan sagtens være noget i din fod der driler dig. Min egen erfaring med tilstande som din er at der skal gøres noget ved dit nervesystem. Det gør man også når man behandler lokalt eller knækker din ryg, men det er mere din manglende respons på behandling jeg undrer mig over.

Her er min erfaring at hvad der måske startede som en skade i foden har nu belastet systemet så meget at det primære problem nu ligger i kraniet, som er det primære sted i nervesystemet, og resten af kroppen responderer ikke før spændingen i kranie kæbe området bliver behandlet. Det er min erfaring. Men det lader til at det primæreproblem ikke er blevet lokaliseret på dig endnu.

Så igen vil jeg ambefale en osteopat i dit område, til at kigge tingene igennem

 

mvh

Jesper

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up