Afklaring af tvivl ved træningsprogram

Thomas Bergholt Madsens billede

Hej

Jeg har bestemt mig for at prøve at følge jeres program frem til mit næste halvmaraton, jeg har valgt dette løbeprogram:

Halvmarathon 2 Begynder 2 10-21 km. 6 3-5 Ja

Nu har jeg så lige siddet og kigget lidt på det og har 2 spørgsmål:

  1. I uge 5 dag 3 står der 10 km men det skal fordeles med hhv. 4, 6 og 5 km. Dag 4 står der 20 km fordelt på hhv. 4, 10 og 11 km. Er det ikke rigtigt opfattet at man skal løbe hhv. 15 og 25 km?
  2. Når der står: Int. 4x800 m. Pulszone 3 og zone 1. Betyder det så skiftevis 800 m Zone 3 og 800 m Zone 1, således at man i alt løber 6400 m?

Jeg har allerede løbet 5 halvmaraton i det sidste halve år, men vil gerne prøve programmet da jeg nogle gange føler en vis træthed i bentøjet, formentligt grundet utilstrækkelig optræning. Jeg har til dags dato aldrig brugt et løbeprogram, kun skelet lidt til hvad forskellige folk har anbefalet og så styret sådan lidt på må og få ud fra hvad der lige føles rigtigt og hvad der har været mulighed for i kalenderen.

Jeg er spændt på hvordan det bliver for kroppen med de mange ekstra træningsdage, jeg plejer ikke være afsted mere end 2-3 gange om ugen.

Jeg glæder mig til at høre om jeg har forstået programmet rigtigt.

 

Mvh. Thomas 

#1

Ole Stougaards billede

Hej Thomas

Det er faktisk ikke mig der har lavet disse programmer.

1. Jeg læser programmet på samme måde som du gør. Jeg tror der skulle have stået 15 hhv 25 km for de to pas

 

2. Her læser jeg det sålede sat alle 4 intervaller skal løbes i pulszone 3, men at resten (opv, afjog og pauserne mellem intervallerne er i pulszone 1. Umiddelbart står der ikke noget med pauselængde, men hold 2-4 min pause mellem hver interval.

 

Mvh. Ole 

#2

Martin Bork, Admins billede

Hej Thomas

Tak for dit spørgsmål. Oles svar er helt korrekte. Der er en fejl i programmet. Det beklager jeg.

Held og lykke med træningen :-)

#3

Thomas Bergholt Madsens billede

Hej Ole og Martin

Tak for jeres svar, nu vil jeg kaste mig ud i programmet med start d. 28/6 og så skulle det gerne passe med halvmaraton d. 3/8. Jeg er dog noget spændt på om det kan lykkes mig at finde 4/5 dage i alle 6 uger hvor jeg kan komme afsted, men prøves det skal det.

God sommer til jer.

Mvh. Thomas

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15498:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk