Ømhed i højre knæ

Mortens billede

Hej med jer

Jeg har over en periode på ca. 6 måneder haft problemer med ømhed i højre side af mit højre knæ ved belastning. Denne ømhed kan komme ved løb på over 3-4 km eller endda bare ved at jeg går mere end 3-4 km. Nogle gange kan der også fremkomme ømhed i den venstre sene af min højre knæhase. Ømheden tiltager i timerne efter mit løb, men er som regel væk dagen efter - eller to dage efter - mit løb. 

Oprindeligt mistænkte jeg min sideløbende styrketræning for at være kilden. Her har jeg dødløftet uden en tiltstrækkelig opvarmning, som har belastet knæet. Det har jeg dog lavet om på, sørget for god opvarmning og undgået alt for tunge vægte. Samtidig har jeg holdt en pause med løb på halvanden måneds tid. I dag genoptog jeg så løbetræningen med en tur på 8 km. Nu er smerterne tilbage. 

Jeg er 28 år og har altid været aktiv, dyrket mange forskellige former for sport. I det seneste år har jeg dog haft skåret lidt ned på løbetræningen, hvilket er ironisk, da jeg nu mærker til ømheden i knæet ved løb. 

Efter en del research er jeg nået frem til, at problemet måske kan findes ved osteopati. Har i nogen idé om, hvor problemet kan ligge?

På forhånd tak

Morten

#1

Jesper Birkedals billede
Vej Morten Din case er jo klassisk. Det jeg oplever ved knæsmerter er at de ofte er affødt af problemer der stammer fra bækkenet. Stort set alle muskler der hæfter i knæet, udspringer fra bækkenet. Så hvis bækkenet mangler bevægelse så går det ud over knæet. Særligt ved løb kræves der stor symmetri i bækkenet, meget mere end ved cykling og styrketræning. Mange ting kan sætte gang i problemerne omkring bækkenet. Din styrketræning kan sagtens have drillet dig for der opstår store træk i baglårsmuskelerne ved feks dødløft og squat. Især hvis du ikke har været ordentlig varm. Gamle skader i fødderne og forkerte løbesko er også en hyppig synder Så dit bækken er med garanti med i dit problem, man skal så bare finde ud af hvad der har tricket det, og her er osteopati særlig godt. Sig til hvis jeg skal hjælpe med at finde en Osteopat i dit område Ellers kan du kigge på www.danskeosteopater.dk Mvh Jesper

#2

Mortens billede

Hej Jesper 

Tak for hurtigt svar.

Jeg bor i København og har også fået jeres klinik anbefalet af en kollega, der har haft stor succes med jeres behandling. Så jeg vil gerne kigge ind hos dig til en snak. Jeg sender en mail.  

Tak

Morten

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up