Snart halvvejs mod 366 marathon på et år

Annette Fredskov Jensens billede

Godt Nytår

Jeg er godt i gang med 2013. 9 dage og 9 marathonløb. I dag var det marathon nummer 179 i træk. Det betyder, at jeg meget snart er halvvejs igennem mit projekt. Det bliver skønt at have et mindre antal løb tilbage, end jeg allerede har gennemført. Så kan jeg for alvor tælle ned.

Det lyder som om, at jeg glæder mig til at blive færdig. Rigtigt – men det betyder ikke, at jeg ikke nyder processen og de mange oplevelser. Det er et eventyr på godt og ondt. Selvom det helt klart er mest på GODT, så er der ingen tvivl om, at projektet har nogle omkostninger.

Det er en udfordring aldrig at have en fridag – især når familien har fri. Det kunne jeg rigtig mærke i juletiden, hvor jeg lige skulle løbe et marathon, inden jeg kunne hygge med familien. Vi nåede heller aldrig at få pyntet op til jul, for jeg har ikke det samme overskud, som jeg normalt har. Julefrokoster var heller ikke aktuelle, for jeg skal bruge den sparsomme tid på restitution. Derudover kan jeg slet ikke overskue forberedelserne i forbindelse med fest – sminke, hår og tøj. Det er på standby til efter den 14. juli 2013 smiley

Til trods for manglende julepynt havde vi en super hyggelig jul. Jeg havde overskud til at købe julegaver og danse om juletræ. Det handler om at jeg prioriterer mine kræfter, og det er jeg efterhånden blevet god til.

En af de ting jeg prioriterer dagligt er mit indlæg på min hjemmeside www.annettefredskov.dk. Det fungerer som min dagbog og nogle gange er det nærmest terapeutisk for mig at skrive. Derudover er det mit store ønske at inspirere andre til at gøre det, de drømmer om. Jeg vil gerne ud og fortælle min historie om, at når vi tager ansvar for vores liv, er alt muligt.

Der er efterhånden mange, der læser mine indlæg, og flere af læserne kommenterer på mine indlæg. Det er jeg altid rigtig glad for. Den opbakning betyder meget for mig. Jeg bliver især begejstret, når nogen fortæller om, hvordan de lader sig inspirere i deres eget liv. Det er fantastisk, at jeg er med til at gøre en forskel. At folk kan bruge mig som inspiration i deres eget liv.

I starten svarede jeg på alle kommentarer, men det har jeg desværre ikke mulighed for længere. Jeg har stor lyst til at svare på kommentarerne, og jeg synes egentlig, at det er for ringe, at jeg ikke gør det, men der er simpelthen ikke timer nok i døgnet, og jeg kan ikke nå det.

Det er lidt uvirkeligt at så mange mennesker kender mig både i Danmark og i udlandet. Det føles nogle gange som om, at det ikke er mig – som om jeg er med i en film.

Folk er søde og kommer med positive kommentarer, når de møder mig. F.eks. sejt, det du gør. Respekt. Nogle giver mig ”thumps up”yes, når de cykler forbi. Det er meget motiverende for mig. 

 

Vinter
Efteråret sluttede den 30. november og den 1. december blev det vinter. Jeg havde ikke bestilt sne, men den kom, og så er det jo et fantastisk syn, men også en del hårdere at løbe. Men det kan sagtens lade sig gøre at løbe marathon, selvom det er vinter og sne. Jeg har bare lidt mere tøj på og bruger lidt længere tid på at komme igennem.

I disse dage holder vintervejret pause, og jeg krydser fingre for, at det fortsætter. Det er nemmere at løbe, når det er mildt, plusgrader og tørt.

Mange er syge i denne tid eller har været. Herhjemme har vi lavet den arbejdsfordeling, at min mand Ulrich klarer influenzaen og så løber jegsmiley

Jeg har endnu ikke været syg i projektperioden, og jeg er overbevist om, at jeg ikke bliver syg. Skulle det ske, at jeg bliver syg, så jeg ikke kan løbe, må jeg holde pause, indtil jeg er klar igen, og så fortsætter jeg. Jeg stopper ikke projektet af den grund. Det vil bare betyde, at det samlede antal marathon vil være mindre end 366, og det vil jeg ikke være mindre stolt af.

Fysisk har jeg det godt. Det betyder ikke, at jeg ikke mærker noget. Jeg har lidt ømhed hist og pist, men ikke noget, der betyder noget. Der er forskel på ømhed og smerte, og ømhed er ok. Det føles som om, at kroppen har vænnet sig til, at det er sådan, vi gør (mig og kroppen) – løber 42,2 km om dagen.

I starten var jeg spændt på, hvordan mine ben ville føles næste morgen. Det er jeg ikke mere. Det er blevet hverdag, og jeg er ikke i tvivl om, at mine ben er klar efter en god nats søvn.

Det vil de være de næste seks måneder smiley

Billeder

#1

Mikkel Alss billede

Sejt at du kan opretholde din motivation.

Når du ligger på dødslejet, hvad vil du så helst huske? Endnu et marathon i rækken, eller en hyggelig og nærværende stund med din familie?

Om bloggen

Annette Fredskov Jensens billede
Her kan du følge mit projekt. Jeg vil løbe et marathon om dagen i et år, start den 15. juli 2012. På min hjemmeside www.annettefredskov.dk kan du dagligt læse, hvordan det går.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15490:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk