Godt i gang med 366/365

Annette Fredskov Jensens billede

 

I eftermiddag løber jeg marathon nummer 60 i træk. På den ene side er jeg godt i gang med 366/365, og på den anden side er jeg lige begyndt og har 308 marathon igen.

To måneder inde i projektet er jeg mange erfaringer rigere. Kun 1½ uge inde i projektet måtte jeg sætte farten ned på grund af smerter i skinnebennet. Det var godt at en del af min forberedelse til 366/365 var powerwalk – at gå rigtig stærkt. For at undgå en skade i form af skinnebensbetændelse mindskede jeg belastningen på mit ben ved at sætte farten ned fra løb til at gå hurtigt, og det virkede. Mit skinneben har det godt igen, og jeg har lagt powerwalk tilbage i værktøjskassen. Løb er min passion, så powerwalk er kun et værktøj, jeg bruger for at kunne blive ved med at løbe.

Vejret har været med mig, men nu går vi efteråret i møde. Jeg bekymrer mig ikke om vejret i forhold til 366/365. Jeg tænker forskelligt om vejret i løbetøj og almindeligt tøj.
Vi har alle prøvet at sidde indenfor i sofaen og tænke, godt jeg ikke skal ud i den blæst og regn. Sådan kan jeg også sagtens tænke, når jeg har mit almindelige tøj på og sidder med familien i sofaen og hører regnen tromme mod ruden og blæsten rive i træerne.
Men når jeg skal til marathon tænker jeg anderledes. Trommer regnen mod ruden, er det koldt, bager solen ned eller blæser det meget, så handler det om at tage det rigtige tøj på og skiftetøj med, hvis vejret ændrer sig. Uanset hvordan vejret er, skal jeg ud i det, og det hjælper ikke at have ondt af sig selv. Det hjælper kun at finde det gode i situationen.
”Det er fint nok, når det er sommer”, har jeg tit hørt, ”Hvad så til vinter, og det er 15 graders frost, glat og snevejr?” Så tager jeg varmt løbetøj på, et tørklæde op foran munden, så luften ikke er så kold, og så løber jeg der ud ad. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg bedst kan lide at løbe i 15-20 graders varmt vejr med sol og ingen regn. Men hvis det var sådan hele tiden, blev jeg sikkert træt af det. Variation er godt.

Variation er godt i alle henseender, og når jeg løber et marathon om dagen er variation især vigtigt. Derfor nyder jeg at løbe forskellige løb og forskellige ruter. Nogle løb er flade og andre har stigninger. Ofte løber vi runder af forskellig længde, og andre gange løber vi et langt stræk på 42,2 km. Jeg nyder, at omgivelserne er forskellige med skov, mark, vand og by.
For selv at bidrage til variationen arrangerer min familie og jeg et meget anderledes marathonløb på lørdag den 15. september 2012. Vi skal løbe i Knuthenborg Safaripark imellem dyrene. Det er første gang, der arrangeres Marathon i Knuthenborg, og interessen for at være med har været stor. Vi bliver 340 løbere, der skal løbe på Savannen.
Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor man kan løbe marathon henne.

Der er mange årsager til, at jeg er faldet for at løbe maraton, og en af dem er det sociale samvær. Vi starter alle samtidig. Nogen løber hurtigt, andre løber stærkt, men vi er alle vilde med maraton. Det er forskelligt, hvordan det lige passer med farten, så det er forskelligt, hvem jeg følges med.
Hvis tempoet passer, kan man løbe og snakke i timevis. Når løbet er færdigt, ved jeg ikke, hvornår jeg møder personen igen, men det gør ikke noget, for vi havde hinandens gode selskab og gode snakke.
Nogen følges jeg meget med, og vi er blevet gode venner.
Nogen gange løber jeg også alene, men så hilser vi på hinanden ude på ruten, og jeg har stadigvæk det sociale før og efter løbet.
Uanset hvad er maraton altid i godt selskab.

Billeder

#1

Simonisens billede

Vildt nok

Bare det var mig der havde viljen til at gennemføre et marathon. Jeg har godt nok hørt det første er det sværeste.

Hilsen

Simonisen

Om bloggen

Annette Fredskov Jensens billede
Her kan du følge mit projekt. Jeg vil løbe et marathon om dagen i et år, start den 15. juli 2012. På min hjemmeside www.annettefredskov.dk kan du dagligt læse, hvordan det går.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15647:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up