En oplevelse for livet

Annette Fredskov Jensens billede

 

Jeg har løbet mange marathon – de fleste af dem er små cannonballløb i Danmark, hvilket jeg nyder meget. Men jeg nyder også at komme ud og se noget andet – opleve med løbesko på, så jeg har rigtig mange marathonoplevelser på ønskesedlen og heldigvis et langt liv foran mig til at løbe og opleve.

Den næste ekstraordinære marathonoplevelse er planlagt til New York Marathon i november 2013. Ikke at jeg siger nej tak, hvis jeg får et godt tilbud, men det næste års tid gælder det 366 marathon på 365 dage, og det er planlagt til Danmark for at få logistikken og økonomien til at gå op. Et smut til Tyskland er bestemt realistisk, og hvis der er nogen, der giver en flybillet og startnummer til foreksempel London Marathon er jeg også klar smiley

Mit marathon løb nummer 82 blev en ekstraordinær oplevelse – en oplevelse for livet – The Great Wall Marathon. Jeg løb på Den Kinesiske Mur – et af verdens syv vidundere - og mærkede historiens vingesus – 5.164 steps into history. Det var helt fantastisk og meget hårdt – en unik oplevelse. Her måtte jeg kæmpe ekstra for det i 6 timer 5 minutter og 18 sekunder.

Det var et af de løb, hvor jeg havde seriøse sommerfugle i maven. Jeg skulle mødes med mit lift klokken kvart over fire om natten, så nattesøvnen var kort. Aftenen før var det svært at falde  i søvn – sikkert på grund af spænding.

Jeg faldt i søvn til sidst, og alt gik efter planen. Vækkeuret ringede, jeg kom til tiden, dem jeg kørte med var utrolig søde, vi kom frem i god tid og jeg var klar, da løbet blev skudt i gang.

Det var en varm dag, hvor termometeret nåede 30 grader. De første 8 km tog 1½ time at gå og løbe. Det startede med en god stigning op til den kinesiske mur, og så startede det sjove for alvor smileyTrapper, trapper og atter trapper. I starten var der en del ventetid – mange løbere og smalle passager. Benene var stadig friske, så det var hårdt, men det gik glidende.

I de næste 25 km løb vi blandt andet op og ned af bakker, gennem små landsbyer og langs marker. I landsbyerne stod kinesere langs vejen og vinkede. Udover trapper var underlaget generelt meget varieret med cement, asfalt, grus og løse sten, så meget af tiden var jeg koncentreret, men kunne dog også smile, tale og vinke smiley

Den allerstørste udfordring kom efter 4½ time , hvor jeg mødte muren igen (den kinesiske smiley), og denne gang ikke med friske ben. Der blev jeg mere end en gang nødt til at stoppe, nyde udsigten og få pusten. Jeg kunne ikke gå almindeligt op ad trapperne, men måtte bøje mig lidt fremover, presse hænderne mod lårene for at hjælpe benene. Efter en time på muren nåede jeg toppen – YES. Så manglede jeg bare cirka 5 kilometer inden målstregen, hvoraf det meste var ned ad bakke. Det kunne benene godt klare, så efter ½ time passerede jeg stolt målstregen yes

The Great Wall Marathon er meget anderledes, end nogen af de marathon jeg tidligere har løbet, og jeg havde på forhånd gjort mig nogle tanker om, hvordan jeg skulle gribe det an. Konklusionen er, at jeg er meget tilfreds med min disponering under løbet. Det betyder blandt andet, at jeg løb i et tilpas tempo på de strækninger, hvor jeg kunne løbe. Jeg gik på de strækninger, hvor det kostede for mange kræfter at løbe. Jeg drak meget væske og hældte vand ud over mig selv, så jeg ikke led for meget under de 30 graders varme. Jeg spiste en tilpas mængde af energibarer og bananer.

At udfordre mig selv og mærke kroppen samarbejde er fantastisk. The Great Wall Marathon er en FANTASTISK måde at gøre det på. Kan absolut anbefales yes

Billeder

Om bloggen

Annette Fredskov Jensens billede
Her kan du følge mit projekt. Jeg vil løbe et marathon om dagen i et år, start den 15. juli 2012. På min hjemmeside www.annettefredskov.dk kan du dagligt læse, hvordan det går.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Fabiola Christensens billede
  De første 5 km idag til Friløbet var hurtigt overstået. Desværre fik jeg sidestik og var nød til at holde en lille pause som tog min tid fra mig :-( Det var en fantastisk løbetur, dejligt vejr og...
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • Mathiass billede
  Jeg elesker at løbe og give service du kan bruge på at borbedre din egen løb!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15645:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up