Når ens ben føles som beton efter to gader...

Frederikkes billede

Igår var jeg ude på min 3 løbetur nogensinde.
Var faktisk i ret godt humør til at begynde med, jeg trodsede regnen og havde for første gang løbet tre gange på en uge.
Det var også en super god tur, lige indtil at jeg havde løbet hele to gader, hvorefter mine ben føltes tunge.
Somom at nogen lå efter mig og trak i mine haser. Trods mangel på overskud, løb jeg uafbrudt i 20 min.
Når mine ben blev rigtig tunge, joggede jeg lidt i stedet for aktivt løb. Jeg prøver at passe på og ikke presse mig selv for meget.

Trods det mere slow tempo og energiniveau, havde jeg en fin oplevelse på turen. På vejen op ad den sejeste bakken, kom en mandelig løber pludselig stormende om hjørnet. Da han så mig, smilede han og nikkede vedkommende. Det er måske bare en lille ting, men synes at det rigtig rigtig dejligt.- følte mig lidt mere som en ægte løber..

Jeg ved godt at man ikke må løbe mere end max tre gange om ugen, for at ens ben kan restituerer, men må man godt fx. svømme en ekstra dag?
Er det musklerne generelt der skal have ro, eller må man godt svømme, hvor der jo ikke er den samme fysiske vægt-belastning på benene.
- det er nok et mere hypotetisk spørgsmål, tror stadig at jeg skal have en rutine, før at jeg begynder at supplere min løbetræning.

mvh frederikke

#1

Louise J.s billede

Hej Frederikke
Du må bestemt gerne svømme som supplement til løb. Du kan også med fordel dyrke lidt let styrketræning af ben og hofter. Stærke muskler er med til at stabilisere dit løb og dermed mindske risikoen for skader.

20 min. uafbrudt løb på din 3. tur nogen sinde, lyder af rigtig meget. Følger du et program eller løber du "bare"?

#2

Jeannie Kusks billede

Hej Frederikke - Jeg kender det godt... Jeg plejer at sige, at det føles som om, at røven hænger godt og grundig fast i asfalten 3 meter bagud...

Sådan er der bare ture der er...

Glæd dig over de ture, hvor du føler du svæver - for dem bliver der flere og flere af. Hæng ved og husk... Du fortryder aldrig den løbetur du tog, men du fortryder altid den løbetur du ikke tog. Men pas på dig selv. 20 min. uafbrudt løb på din 3 løbetur virker som en lidt for hurtig start - Pas på, det er så let at få skader, hvis du starter for hårdt ud. Har selv haft kraftig skinnebens inflammation - meget typisk løbeskade specielt for kvinder og specielt når du løber på asfalt. Det er meget svært at slippe af med.

#3

PSs billede

Mon de tunge ben skyldes, at du har lagt lidt hårdt ud i din første løbeuge? Jeg kan godt mærke forskel på om det er 2 eller 3 dage siden jeg løb sidst.
Det kan godt føles lidt tåbeligt at følge et program hvor man hele tiden skal ned og gå når nu du har luft nok til at løbe. Men at rende ind i en skade næsten inden du er kommet ordentligt i gang er altså også surt.
Til gengæld kan du give den gas med svømning som ikke belaster sener og led nær så meget.

#4

Sofies billede

Hvordan går det med løberiet? Smile

Om bloggen

Frederikkes billede
Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...
 • Kaspar Fuglsangs billede
  En misbrugers vej mod den halve marathon.
 • David Jensens billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om min træning til at gennemføre Hamburg marathon 2016

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15609:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up