Kan Jeg nogensinde blive løber?

Frederikkes billede

Kan jeg blive løber? Efter mange halvhjertet forsøg er tvivlen begyndt at melde sig...
Har egentlig aldrig været særlig vild med motion, måske fordi jeg aldrig har haft nogen synderlig god kondition,
men har altid beundret motionisterne... Jeg synes at det er lidt pinligt og lidt et tabu at have en dårlig kondi.
Jeg ved at man styrker ens selvværd, får mere energi, flotte naturoplevelser og måske også får strammet lidt op. altsammen noget jeg ønsker at opleve og blive en del af. Jeg håber at dette kunne være et lidt mere seriøst forsøg og at jeg forhåbentlig kunne frembringe nogle små succeser...
Jeg vil nu lægge ud med begynder progrrammet. 1. dag. 5gang. 1.løb.3 gang.2løb. 3 gang. 1. løb = 15 min...
Mvh frederikke

#1

Sofies billede

Hej Frederikke
Velkommen - selvfølgelig kan du blive løber Smile
Du er startet rigtig - med et program og med at dele dit ønske. Det forpligter...
Og så er du startet på det rigtige tidspunkt. I takt med din formfremgang vil du opleve at lyset vender tilbage, luften bliver lunere og når foråret kommer kan du nyde det hele derude mens du løber.
Undgå overbelastningsskader og fasthold din træning. Så skal du nok blive en rigtig løber Smile

God træning.

#2

Cecilia Arendals billede

Jeg melder mig i koret af dem der mener...selvfølgelig kan du blive løber. Det er underligt. Jeg har veninder der sagde aldrig...aldrig løber, for kedeligt, men nu løber de + 60 år og vil gerne snakke om det. Gør det i ferier...står op før solen for at kunne i Thailand...eller om eftermiddagen når det er for koldt herhjemme...og nyder at de kan snakke om det. Også når de stadigt er på begynderprogrammet og max max løber 5 km. Men de løber og nyder det. Og ja, det kan godt være du oplever det er opstart igen og igen, men sådan er træning.

Du vil. Du tager skoene på...skidt med form, du kommer afsted. Hvad måler du dig op imod? Vi har alle været hvor du er. Sejt du skriver om det. Jeg ville ønske jeg dengang jeg var i opstart havde den mulighed.

#3

Jakob Lind Tolborgs billede

Jeg har talrige gange påstået, at løbestart og rygestop har meget til fælles, og bortset fra at jeg aldrig har røget, er det i høj grad baseret på egne erfaringer Smile

Det er ingen kunst at holde op med at ryge. Jeg kender folk, der har gjort det flere gange om måneden i længere tid, men det har aldrig holdt længere end et par dage.

Tilsvarende brugte jeg ca. 15 år på at starte med at løbe regelmæssigt. Hvert forår havde jeg store ambitioner, der efter enkelte løbeture gik i sig selv igen, indtil DHL Stafetten kom faretruende tæt på i løbet af august. Så kunne jeg for en kort periode finde løbeskoene frem igen.

Jeg kunne egentlig godt løbe, men det var langt fra behageligt, fordi der var så langt tid imellem. Pludselig en sommer for 3½ år siden fandt jeg motivationen, og jeg har løbet regelmæssigt siden - og hold da op hvor har det givet mig meget ikke mindst socialt.

Jeg har den dybeste respekt for dig og alle andre, der kaster sig over et "Fra 0 til 5 km" løbeprogram. Det er det sværeste løbeprogram, man kan give sig i kast med, for det svarer til at holde op med at ryge.

Afslutningsvis tror jeg, at "motivationen gennem sociale relationer" er vigtig at holde sig for øje både som nybegynder og som erfaren løber. Sørg for at omgive dig med løbere på den ene eller anden måde, enten i form af en træningsmakker eller nogle du kan dele dine sejre og frustrationer med online eller offline. Det kunne eksempelvis være flittig brug af denne blog, så du kan få kommentarer og motivation fra andre løbere. Med tiden vil andre nybegyndere også finde bloggen og værdsætte dine erfaringer.

Tilbage er kun at ønske dig held og lykke, og prøv i øvrigt at gøre det sjovt. Hvis det bliver en pligt, bliver det for alvor svært.

Mvh. Jakob
Løbeklubben på Facebook

#4

Mette Fs billede

Hej Smile

Vil blot sige at du skal ikke spurte der ud af, men bare løbe stille og roligt. Farten bliver lige så stille hurtigere jo mere overskud du får.
I starten handler det om at få en god oplevelse, derved får du nemlig lyst til en løbetur til og dem skulle der jo gerne komme mange flere af Wink
glæder mig til at følge dig på din blogg

Smile Mette.

#5

PSs billede

Den store forskel på at holde op med at ryge og at begynde at løbe er hvor hurtigt og tydeligt det bliver nemmere. I starten kan du mærke forskellen på hver eneste løbetur. Hvis du træner regelmæssigt vil du om få uger få den gennemgribende rystende følelse af at kunne blive ved og ved med at løbe fordi kredsløbet nu kan følge med.
Her er det så det er vigtigt at holde sig til programmet så du ikke får en skade fordi du løber for langt/hurtigt. Og tro mig det får du forbløffende hurtigt lyst til (at overtræne altså). Den rigtigt gode nyhed er at løb er vanedannende, på den mest fede måde. Så det er bare med at hænge på (efter programmet) de første uger, så går (løber) det måske helt af sig selv?

Velkommen Smile

Om bloggen

Frederikkes billede
Total nybegynder. Efter mange halvhjertet forsøg, håber jeg at dette forsøg virkelig kan få mig i gang og ind i en rutine. Vil starte ud med Begynderprogrammet.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15609:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up