Træningen bliver klaret, men løbeglæden har gemt sig?

Lars Friis Farsøes billede

Det har været en spøjs uge, hvor hverken Christianshavnermilen (min løbekammerat meldte afbud 1 time før start, hvorfor jeg tog en træningstur i stedet) eller en langtur blev gennemført (hverken kroppen eller motivationen har været helt på toppen til 1,5-2 times løb i træk) som planlagt. Til gengæld er det blevet til 5 korte træningspas, så jeg har alligevel fået en ok mængde (regner med at træne mellem 30-40 km. om ugen her i juli måned) klaret. Jeg vil særligt fremhæve en morgentur på 10 km., hvor jeg startede kl. 06.00 om morgenen - jeg er normalt elendig til at løbe om morgenen, men det prøver jeg at arbejde med. Derudover fik jeg også prøvet en omgang trailløb, og det var rigtig fedt at prøve noget andet end stier i Frederiksberg Have. Forandring fryder. 

 
Tirsdag: 10 km. (mængdetur)
Onsdag: 6 km. (rolig)
Torsdag: 8 km. (6 km. tempo @ca. 5.05 + 2 km. op/nedvarmning)
Lørdag: 5 km. (rolig)
Søndag: 6 km. (trail)
 
I alt: 35 km. 
 
Den næste uge byder ca. på samme træningsmængde, og måske nupper jeg et enkelt testløb på 5/10 km. for at få lidt mere kvalitet ind i træningen. I denne uge har det som sagt knebet en anelse med motivationen, men jeg får alligevel iført mig selv et par løbesko et rimeligt antal gange om ugen. Den umiddelbare glæde/lyst over en ny PR på halvmarathon (og ingen skadestegn) er stille og roligt gået over - nu er jeg bare lidt flad og ugidelig. Men jeg holder fast, og målet er stadigvæk en ny omgang marathondeltagelse eller ny PR (sub 1.50) på halvmarathon ultimo september. Benene er stadigvæk lidt mærkede, men jeg er ikke bekymret - min krop har aldrig før været vant til at løbe så regelmæssigt som jeg har gjort det seneste halve år, så det skal naturligvis kunne mærkes, men ømheden de forskellige steder er ikke faretruende voldsom. Mit knæ er også fint kørende, så optimismen er i behold, selvom løbeglæden i indeværende uge for en gangs skyld har været til at overse en smule.

#1

sukils billede

Lars, det ser rigtig fornuftig ud. Det vigtigste er kontinuiteten i din træning og at du holder dig skadesfri. Det klare du godt indtil videre. Beløningen skal nok komme senere på året ;-)

 

#2

Lars Friis Farsøes billede

Tak Sukil for den lille opsang. Det hjalp. Det var lige, hvad der skulle til. I går hankede jeg op i mig selv og tog en frisk 8 km. trailtur. I dag blev det så til en rigtig fornuftig tur på 13 km. i kuperet terræn, så denne uge skal nok blive rigtig god :-)

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina