Tid til restitution

Lars Friis Farsøes billede

Efter en rigtig god måned med formfremgang, øget træningsmængde og fornuftig intensitet, så er det nu blevet tid til en god omgang restitution. Jeg kan nemlig mærke, at kroppen føles øm og træt, hvilket indikerer, at det er på tide med lidt hvile. Det er jo lidt irriterende, når nu motivationen er i top, men det ville være tåbeligt at redde sig en overbelastningsskade på nuværende tidspunkt.

Derfor bliver det kun til tre rolige og korte ture, dvs. max 6-7 kilometer i denne uge. Den lave træningsbelastning forventer jeg også at fortsætte med i næste uge, så jeg forhåbentlig er fit for fight til Sydkystmarathon den 3. april, hvor jeg efter planen skal løbe mit tredje halvmarathon i år. Jeg har allerede nu besluttet, at turen skal løbes med en 80 % belastning frem for at forsøge at sætte ny PR. Formen er ellers bedre end nogensinde, men det vil være dumt at bruge 10-12 dage på restitution for dernæst at ødelægge kroppens tilstand ved at løbe en halvmarathon med hovedet under armen.

Udover den nedsatte træningsmængde skulle det også meget gerne hjælpe på ømheden, at jeg indenfor kort tid får mine nye løbesko tilsendt. Efter at have prøvet dem i en dansk butik bestilte jeg dem til halv pris over nettet, og de burde lande i løbet af nogle få dage. Jeg har en mistanke om, at mit nuværende par pga. slid har mistet en stor del af affjedringen, hvilket har været medvirkende til, at mine fødder og ben er mere ømme end normalt. Så det bliver godt at få noget tip-top udstyr igen.

Jeg har endnu årets første tur i shorts til gode, men det kan være, at den ligger og lurer lige om hjørnet. Det er lækkert endelig at blive belønnet med godt vejr, når man nu har slidt og slæbt sig igennem en lang kedelig vinter med masser af is og sne på vejene.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Jakob Lind Tolborgs billede
  Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)
 • ann levisens billede
  Jeg vil skrive om det at løbe med hoftedysplasi i begge hofter.
 • Lynnes billede
  I am English, live in Denmark, a beginner runner, and have signed up to run my first marathon next year, Copenhagen Marathon!
 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina