Sydkyst(½)marathon - en hård omgang

Lars Friis Farsøes billede

Føj hvor var jeg træt, da jeg krydsede målstregen i søndags. Altså rigtig, rigtig smadret.

Dagen startede dog helt fantastisk ved Hundige Havn, hvor motionslob.dk og ure.dk havde overrækkelse af prisen som 'Aktiv Løber 2010'. Ret imponerende at man kan løbe så mange løb på årlig basis, som de tre herrer der endte på podiet i konkurrencen. Kort efter blev marathonløberne sendt afsted og en times tid senere var det blevet tid til, at deltagerne på den halve distance skulle ud på en solbeskinnet tur mellem Hundige og Ishøj!

Jeg havde fornøjelsen af at stille til start sammen med to gode venner. Den ene havde en gang før prøvet kræfter med halvmarathon, mens den anden var debutant (faktisk hans første løb nogensinde). Vi havde på forhånd aftalt, at vi skulle løbe vores eget løb, og der gik heller ikke mange kilometer før, at jeg kun lige kunne ane deres rygge i horisonten.

Normalt ville det genere mit konkurrencegen, men det var ikke tilfældet i søndags, da jeg på forhånd vidste, at det ville blive en hård omgang pga., at jeg havde brækket mit kraveben kun 5 uger tidligere. Derfor sigtede jeg ikke efter noget super resultat, men 'blot' på at komme under 2 timer. Min PR på distancen er 1.54.15 (gns 5.25 minut pr. km), og halvejs på ruten så det faktisk ud til, at min PR ville blive forbedret med et halvt minut, men så blev jeg ramt af virkeligheden. Det har altså en pris at løbe med et ømt og forslået kraveben - det har en pris, at man kun har løbet 3-4 gange (og ikke over 7-8 km) i løbet af de seneste 5 uger, og det har en pris, at man får lagt lidt for kækt ud. Det koster i den sidste ende - og det fik jeg så sandelig at mærke.

De første 10,5 km var mit gennemsnitstempo på 5.19, mens jeg faldt til 5.39 på de sidste 10,5 km. Det resulterede i en sluttid på 1.55.50, hvilket var klart bedre end forventet, men det var en noget øm affære at slæbe sig selv over målstregen. De sidste 3 kilometer var virkelig lange, og kort før mål skal man passere en træbro med høje trin, hvilket mine ben ikke satte vildt meget pris på. Heldigvis var der mange gode mennesker og kolde øl, som ventede på mig i målområdet, hvorfor jeg hurtigt kom til hægterne igen.

Der var også fuld tilfredshed at spore hos mine to løbemakkere - debutanten løb i tiden 1.42 og den anden forberede sin PR med 7-8 minutter med tiden 1.48. Så der var smil og glade dage denne søndag i Hundige Smile

Nu står den på lidt rolig træning de kommende uger (måske et lille hyggeløb i næste weekend) inden, jeg stiller til start til Lufthavnen Rundt den 7. november på halvmarathondistancen. Her bliver ambitionen at komme under 1.54 - det bør være muligt, når kravebenet er knapt så ømt, og jeg får en anelse bedre optakt.

#1

Cecilia Arendals billede

Det er da super Lars. Det er utroligt så hurtigt at formen går tilbage. Og at det føles hårdt. Men men det ser da ud til du hurtigt vil komme tilbage i din oprindelige form. God løbevind i resten af efterårsferien:-))

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Pernilles billede
  I min blog vil jeg udøse af min enorm ringe erfaring som løber og dele min kamp på landevejen med jer.
 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Lars Kudsks billede
  LØB, LØB OG ATTER LØB - HER ER MINE ERFARINGER, GLÆDER OG KAMPE MED AT LØBE ... MIT NÆSTE STORE MÅL ER AT BLIVE MIN SKADE KVIT OG KUNNE LØBE 5 KM UDEN SMERTER. JEG ER VED AT SKIFTE FRA AT VÆRE...
 • RA
  RAs billede
  Løbshistorik og beretninger fra forskellige løb

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina