Snevejr er også løbevejr

Lars Friis Farsøes billede

I skrivende stund daler sneen ned over Frederiksberg. Det er et smukt syn, og i modsætning til mange andre (løbere som ikke-løbere) har jeg intet imod det hvide pulver. Vel og mærke så længe at blæsten bliver holdt nede på et rimeligt niveau. Og det er heldigvis tilfældet i disse dage i Kjøvenhavnstrup. Derfor går det også fint med at leve op til målsætningen om 4 træningspas om ugen. Sidste uge så således ud:

Tur 1: 8,46 km (5,5 km. roligt løb, 2 km. frisk løb, 1 km. all-out)
Tur 2: 8,03 km (overvejende frisk løb + 2x1 km. intervaller med højt tempo)
Tur 3: 10,36 km (overvejende roligt løb)
Tur 4: 10,43 km (progressiv tur så de sidste 2-3 km. var tempoløb)

I alt: små 37 kilometer

I denne uge har jeg faktisk kun været ude i sneen en enkelt dag, da arbejdet og studiet har trukket tænder ud. Til gengæld fik jeg tilpasset det sådan, at jeg både fik løbet en tur om formiddagen (7 km) og en om aftenen (8 km). Jeg ved godt, at effekten ved to opslittede ture ikke er den samme som en lang, men når det for mig bare gælder om at få kilometer i benene, så er det en brugbar løsning. Særligt når kalenderen er fyldt med aftaler og møder.

Resten af ugen planlægger jeg at løbe 3 rolige ture (svært at løbe rigtig til på det glatte underlag), der i længde vil variere fra 6 til 11 kilometer. Jeg kunne formentlig godt smide flere kilometer ind, men jeg er meget påpasselig med at både kraveben og knæ kan se morskaben i træningen. Indtil videre går det dog godt, og kan jeg fastholde det her træningsniveau året ud, så er der mange muligheder for at få en spændende forårssæson.

I et øjebliks kækhed tilmeldte jeg mig for længe siden til Kalundborg Marathon den 9. januar, men det var før, at jeg brækkede kravebenet. Jeg er dog heldigvis så fit igen, at jeg i stedet for den fulde distance vil forsøge at slå min PR på den halve distance, selvom ruten er barsk. Uanset hvad stiller jeg til start – så må vi se om de 4 ugentlige træningspas ikke også fører en form for belønning med sig.

#1

Cecilia Arendals billede

Jeg kørte gennem Frederiksberg i dag...puha, det er bestemt mere løbevejr end cykelsikkert. Ja, det er bare skønt med sneen om aftenen er det stadigt muligt at se stierne...jeg elsker det bare.
Kalundborg er et fantastisk løb. Kan virkelig anbefales...glæd dig. Jeg husker dog at i mit langsomme tempo er man meget alene på anden omgang...du er helt inde i målområdet inden du skal ud på anden tur. Der skal meget motivation for at tage næste omgang....de er dog super til at bakke dig op.

#2

Trailerkørekorts billede

Det er smukt syn- men også farligt!
Jeg er desværre gledet 2 gange på mine sidste løbeturer, hvis der ikke var lagt salt. øv!

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina