Running half marathon - Like a boss!

Lars Friis Farsøes billede

Som overskriften antyder, så er jeg dagen derpå stærkt tilfreds (læs: mild underdrivelse) med resultatet til Powerrade Halvmarathon i København. Alt gik næsten op i en højere enhed, og det lykkedes at sætte ny PR med en sub1.50 tid.

Før søndag formiddag lød min bedste tid på halvmarathon på 1.53.05. Derfor var det noget friskt at håbe på, at jeg kunne løbe sub 1.50, men det var ikke desto mindre det ambitiøse mål før starten. Jeg havde ikke sagt det voldsomt højt, men jeg vidste inderst inde, at det måtte være muligt. Skulle det vise sig at være for ambitiøst, så ville jeg heller ikke kimse af bare at cutte et enkelt minut eller to af min PR.

I startområdet placerede jeg mig sammen med en ven (debutant iøvrigt – der lige klarede distancen 4 minutter hurtigere end jeg. Imponerende arbejde!) i stykke bagved 1.50-ballonen. Min strategi var at hægte mig på, og dernæst forsøge at rykke fra, når vi nærmede os mål. Efter 15-20 minutter var vi dog gledet forbi ballonen, og det var en kedelig omgang urytmisk løb, jeg præsterede til starte med. Jeg tror, at det skyldtes en vis trængsel med mange løbere, generende vejafspærringer og parkede biler.

Efter 6-7 km. havde vi skabt et godt hul ned til 1.50-ballonen, men jeg sagde til min ven, at jeg følte mig lidt presset. Det gik lidt for hurtigt i forhold til planen. Lige før depotet ved 8,6 km. var der en del trængsel, og min ven stikker fra mig, mens jeg løber i ’kø’. I stedet for at bruge kræfter på at lukke hullet fokuserede jeg på at tage en gel i god ro og orden umiddelbart før depotet.

De næste 5-6 kilometer løber jeg lige foran 1.50-ballonen med fornuftige snittider på omkring 4.55-5.10, men så begynder jeg at blive drænet for energi. Maven gør lidt vrøvl, fødderne gør ondt, og 1.50-ballonen nærmer sig. Jeg får tanket godt op ved depotet efter 16,4 km., og får igen skabt lidt hul. Jeg betaler dog prisen for ikke at have haft nok ture over 13-14 km. den seneste måneds tid, og ved 18 km. tror jeg, at der er udsolgt. 1.50-ballonen glider forbi mig, og jeg har svært ved at hænge på. Vi begynder dog at nærme os målområdet, og de rigtig mange tilskuere og musikere giver lige en tiltrængt opkvikker til både sind og krop.

Jeg får lidt heldigt hægtet mig på 1.50-ballonen og kan ved 19 km.-mærket glide forbi. Pludselig sker der en magisk forvandling med både hoved og krop. Bliver ramt af en voldsom omgang ’runners high’, da jeg via lidt hovedregning når frem til, at jeg nærmest ikke kan undgå at bryde sub1.50-grænsen, hvis jeg bare ikke begynder at kravle. Smilet kommer pludselig frem, og jeg bliver kun mere lalleglad, da jeg lige rammer et godt nummer på min iPod. Op af opløbsstrækningen ryger tempoet yderligere i vejret, men der er stadig tid til at vinke til forældre/venner, som ivrigt hepper alt, hvad de har lært.

I tiden 1.49.04 passerer jeg målstregen, og forbedrer dermed min personlige rekord med over 4 minutter. Jeg tuller lykkelig rundt i målområdet, og griner lidt for mig selv. Lige der føltes livet ualmindelig godt. Resten af dagen blev brugt i selskab med min bedre halvdel, et glas rødvin og lidt god mad.

I dag har benene det overraskende godt, men jeg tager ingen unødige chancer med for lidt restitution. Det bliver kun til nogle rolige ture i denne uge, da weekenden også er fuldt booked med et socialt arrangement i det mørke Jylland. Til gengæld står den på finpudsning af formen i de kommende uger, så jeg er helt tip-top klar til marathon den 14. oktober. Søndagens resultat og kroppens tilstand i dag indikerer, at forudsætningen for et godt marathon aldrig har været bedre.

Billeder

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina