Rasmus Seebach i fokus

Lars Friis Farsøes billede

Kort sagt: Det har været en rigtig lækker løbeuge. Vejret har artet sig nogenlunde, jeg har fået gennemført nogle fine ture, og et par indlagte hviledage har holdt ømheden omkring mit højre skinneben på et acceptabelt niveau. Jeg havde også den pudsige oplevelse, at jeg havde Rasmus Seebach nummeret ’Natteravn’ i ørene på ugens første tur, da jeg helt tilfældigt løb forbi selv samme Rasmus Seebach, der åbenbart også løber på Frederiksberg. Fremover vil jeg forsøge at lytte mere til Sisse Marie Søby…

Sidste uge så således ud på papiret:

Tur 1: 7,32 km. (progressiv fra moderat til tempo)
Tur 2: 13,39 km. (rolig – utrolig glat)
Tur 3: 7,68 km. (rolig/moderat)
Tur 4: 9,2 km. (Julestjerneløbet – tempo, dvs. 85/90%)

I alt: 37,59 km.

Som skrevet var ugens sidste løbetur en deltagelse i Julestjerneløbet på 9,2 kilometer i St. Dyrehave i Hillerød. På forhånd havde jeg besluttet mig for, at der ikke var nogen grund til at være alt for ambitiøs mht. til tid/tempo. For det første er ruten bakket og på dagen særdeles snedækket. For det andet ville jeg ikke fremprovokere en skade i/omkring mit højre skinneben ved at give den for meget gas. Mistænker sneen og det glatte underlag for at være skyld i, at jeg ved hvert skridt foretager et ekstra lille vrid, der så forårsager ømheden. Derfor lagde jeg meget roligt ud efter at have placeret mig midt i feltet ved start – det var også stort set umuligt at overhale de 2 første kilometer. Dernæst blev feltet langt mere spredt ud, og det gav mulighed for at sætte tempoet en smule i vejret, men jeg var dog meget opmærksom på ikke at overforcere. Med 3 kilometer igen stødte jeg på en ret grum bakke, der trak lidt tænder ud, men jeg gevandt pusten og gjorde klar til en seriøs slutspurt. Da jeg ikke har deltaget i løbet før, så vidste jeg ikke helt, hvad jeg havde i vente de sidste 2 kilometer ind mod mål. Umiddelbart så ruten ud til at følge en god bred sti, hvor der ikke var voldsomt meget sne. Derfor satte jeg kadencen væsentligt op – planen var at give den 95% af max – 100% var simpelthen for risikabelt på grund af underlagets beskaffenhed. Med 1,5 kilometer igen drejer ruten dog væk fra den gode sti, og pludselig skulle der løbes i små snævre skovspor – ligesom et enkelt lille vandhul skulle forceres. Forholdene var ganske enkelt ikke til at løbe stærkt for mit vedkommende, når jeg stadigvæk er så teknisk urutineret, at jeg skøjter rundt i den slags terræn. Men i mål kom jeg da – som nr. 68 ud af 180 – en umiddelbar vurdering er, at jeg kunne have vundet en 10-15 pladser ved at stille mig forrest i startfeltet og på at løbe med hovedet under armen på den sidste del af ruten. Som udgangspunkt er jeg dog glad for, at jeg overordnet set havde et rigtig godt løb med en tilpas belastning, der ikke øgede min ømhed. Derudover havde løbet også et socialt aspekt, da jeg deltog sammen med min far – det gør det bare mere hyggeligt at have nogle at dele oplevelsen med.

Hvad denne uge byder på er lidt uklart. Såfremt jeg skal nå op og snuse til de 40 kilometer i, så kræver det, at jeg udelukkende løber rolige ture. Jeg har imidlertid kig på Nissehueløbet i Roskilde på lørdag, hvor den længste distance er 8,2 km. Hvis jeg deltager der, så bliver jeg nok nødt til at skære i kilometerantallet, men det gør heldigvis ikke så meget i en uge, der primært står i eksamenernes tegn.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Anne-Liz C. Buntzens billede
  Du skal ikke have større sko når du bruger fod-indlæg - det er indlægene der skal tilpasses dine sko. Super tynde fodindlæg - ortopædisk korrekte - som kun fylder der hvor de skal løfte og støtte....
 • Tinas billede
  Min egen blog om mit forløb....
 • Mielazs billede
  Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.
 • Jyt's billede
  Det kan jeg så ikke . . . .men jeg kan løbe 100 meter :-) … og det er da en start
 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina