Optimisme, tempo og sol på Frederiksberg

Lars Friis Farsøes billede

Det er svært at få armene ned i øjeblikket. Planerne om at løbe Copenhagen Marathon om 1,5 uge er godt nok blevet sat på stand-by pga. knæets tvivlsomme holdbarhed, men den beslutning har åbnet en masse andre døre. Og det har fået løbeglæden og optimismen til at spire på Frederiksberg.

Først og fremmest har jeg pt. haft mulighed for at øge den ugentlige træningsmængde uden at skulle tænke på nedtrapning, og knæet har faktisk været i stand til at følge med det stigende antal træningstimer. Tidligere er kroppen stået af pga. dumdristige forsøg på at få et acceptabelt antal langture klaret inden marathon, men nu er der kommet mere fornuft ind i træningen (jaja – trial and error er en hård indlæringsmetode).  For det andet har jeg haft træningspas, hvor jeg har løbet tempoløb og decideret intervaltræning – elementer som ellers ikke har stået højt på dagsordenen, men som jeg har savnet i forhold til bare at banke x antal km. af om ugen i roligt tempo. Og for det tredje så har jeg kunne deltage i Sparta MINI City Løb med en 100%-indsats, hvor jeg ellers havde holdt lidt igen af frygt for overbelastning/skader.

Apropros deltagelse i MINI City Løb, så var dette løb for en uges tid siden en stor succes. Det var kanont godt vejr, mange gode heppere var mødt frem, og jeg skulle løbe i selskab med to gode venner. Jeg havde på forhånd besluttet at gå efter en ny PR på 5 km., da jeg pga. af Brøderupløbet på 12 km. (top 20 placering) vidste, at formen var ret god. I mit forsøg på at slå en af mine venner, så fik jeg lagt noget kækt ud de første 2 km., og jeg faldt da også i tempo på vej ind mod mål, men til min egen overraskelse, så forblev tempoet tilpas højt til, at jeg kunne kappe 13-14 sekunder af min PR. Selvom både ben og lunger var godt brugte, så var jeg på ingen måde smadret – ej heller dagen efter -, og det tyder på, at jeg i løbet af den kommende tid kan presse min tid yderligere på 5 km., så jeg rammer sub22 inden sommeren er ovre. Den nye PR blev fejret med en kold dåseøl ved kanalerne på Gammel Strand, så det kunne næsten ikke være mere perfekt.

Denne uge har indtil videre budt på en frisk 10 km. tur i Frederiksberg Have/Søndermarken, og i morgen skulle jeg gerne nå igennem en 7-8 km. inkl. 3-4 km. tempoløb. Hvad den resterende uge kommer til at indeholde afhænger af arbejdspres, studieopgaver og diverse sociale forpligtelser, men der skulle gerne klemmes to yderligere træningspas ind. Fire ugentlige træningspas er mere reglen end undtagelsen.

Næste motionsløb bliver formentlig Christianshavnermilen i næste uge, men deltagelsen her handler mere om, at det er et super hyggeligt og overkommeligt løb, som man nemt kan deltage i lige efter arbejde. Jeg går pt. og overvejer, hvad der for alvor skal satses på i juni og juli, men indtil videre nyder jeg foråret, solskinnet og den stigende formkurve.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Mikkelsens billede
  Jeg har været ret ustabil mht. at passe og skrive i min blog her, men til gengæld har jeg trænet stabilt hele 2011 og været forskånet for skader, dog gnaver det jo lidt her og der til tider. Lige...
 • Janni Henningsens billede
  Jeg er desværre skadet i knæen om kommer ikke ud at løbe d. 05.05.2012 Nogen der vil købe denne billet til 200kr. normalpris 380kr. Der er en dame t-shirt med i størrelse small. Den kan måske byttes...
 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)
 • nivass billede
  Mobile Sales Force Automation (mSFA) is a mobile solution, easy to use tool for all your sales opportunities. Enquiries from all channels (direct, website, field sales, phone calls emails and...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina