Lidt mere disciplin, tak!

Lars Friis Farsøes billede

 

Jeg har netop evalueret de seneste 2-3 ugers træningsindsats, og jeg kan vel give mig selv karakteren 7 (på den nye skala). Det har været ok uden at være pragende. Jeg har for det meste været i løbeskoene tre gange om ugen, haft nogle gode tempoture/testløb (bl.a. Christianshavnermilen og Frb. Midnatsløb) og enkelte +10 km.-ture, men mere er det heller ikke blevet til. Der mangler ofte et 4. træningspas og/eller en ’langtur’, hvor jeg får rundet de 15 km., hvilket gør, at jeg ligger lige i underkanten af min egen ambition om at skrue lidt op for både volumen og kvalitet her i juni og juli. Jeg skal meget gerne op på et niveau på små 40 km. ugentligt her i sommermånederne, så jeg kan blive rigtig klar til et intenst træningsforløb frem mod sæsonens store mål; H.C. Andersen marathon ultimo september. Det er endnu uklart, hvorvidt jeg går efter at lave lækkert på den hele eller den halve distance, men det uanset distancen, så kræver det nogle flere kilometre i benene de næste 5-6 ugers tid for at grundformen er helt på plads. Årsagerne til min slendrian skal formentlig findes i, at mine weekender har været fuldt booket op med sociale arrangementer (og jeg kan godt være tung dagen derpå), landskampe, eksamenslæsning/skrivning og Folkemødet på Bornholm (en blanding af business and pleasure). Kalenderen ser dog langt mere overskuelig ud i den kommende tid, så den burde ikke give grobund for flere halvdårlige undskyldninger...Disciplin skal der til, hvis de ønskede forbedringer skal blive til virkelighed!

Denne uge ser dog ud til at blive noget bedre end de forrige. Mandag fik jeg klaret 8,5 km. (inkl. 6 km. tempotur), tirsdag fik jeg luntet 6,5 km. ind på kontoen, og i dag deltog jeg i Danmarksstafetten i Køge på 5 km. distancen. Inklusiv op/nedvarmning blev dagens strabadser på ca. 8,5 km, men det vigtigste var naturligvis selve stafetløbet, der blev løbet i 22.40, hvilket er små ti sekunder langsommere end min PR. Jeg ville rigtig gerne have sat sat ny PR, men det skulle bare ikke være i dag. Selve stafetdisciplinen koster automatisk nogle sekunder, når man skal skifte fra løber til løber. Derudover blev jeg sendt rimeligt sent afsted, og da løbet ikke er voldsomt stort, så fandt jeg aldrig en løber, der lå i samme pace som undertegnede. Derved kunne jeg ikke komme i læ af en anden, hvilket godt kan give lidt ekstra på energikontoen – det er hårdt hele tiden at skulle være den, der skal sikre det fornødne pace. Endelig fik jeg ikke rigtig presset mig selv 100% de sidste 1,5-2 km. ind imod mål, da jeg muligvis allerede havde tankerne rettet mod halvmarathon i Ørestaden nu på lørdag. Anyways – det var fantastisk lækkert vejr, selskabet var dejligt, og aftenen resulterede i en virkelig god omgang kvalitetstræning.

Fredag står den på en rolig restitutionstur inden, det som nævnt, gælder mit 2. halvmarathon i år, hvor målet først og fremmest er at komme igennem uden knæproblemer. Det sekundære mål er at løbe med masser af overskud i en sub2.00 tid. Jeg håber, at begge målsætninger bliver opfyldt. Dermed skulle nærværende uge slet ikke fejle noget i forhold til ambitionen om øget mængde eller kvalitet.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina