Lidt lækkerheds fremgang til Skodsborg Marathon

Lars Friis Farsøes billede

I forhold til sidste uges udgave af Skodsborg Marathon, hvor jeg virkelig løb en ringe halvmarathon, så var alt som forvandlet denne weekend. Isen var smeltet, min Ipod kunne holde strøm, bakkerne var måske blevet en smule kortere, og der var væsentligt mere tempo i benene.

Denne gang havde jeg taget turen til Skodsborg sammen med tre gode venner – Ulrik, Jonas og Søren. Af de mere rutinerede deltagere har vi nu fået prædikatet ”De unge knægte fra CBS”, hvilket irriterer Jonas grænseløst, da han læser Jura på KU. Men sådan kan livet være hårdt nogle gange.

Atter en gang blev vi taget usandsynligt godt imod – vi var bl.a. med til at fejre en af stamkundernes fødselsdag, og undervejs på ruten blev det også til megen hyggesnak. Ikke at jeg stod for særlig megen snak, da jeg firs procent af tiden løb alene bag nogle andre, men de andre unge fyre snakkede løs til højre og venstre.

Feltet lagde noget hurtigere ud end sidst – det kan skyldes, at der ikke længere var isglat – og jeg frygtede ærlig talt, at jeg ville gå død i det tempo. Det skete dog ikke, og der var på den sidste halvdel endda overskud til at sætte farten op.

Ulrik måtte desværre stå af efter en 15/16 km., da hans knæ drillede lige en tand for meget. Man må rose Ulrik for at udvise en form for rationel adfærd denne lørdag, fordi han valgte at stoppe før det gik helt galt. Jonas var i imponerende stil stukket af fra os andre, selvom han efterfølgende – traditionen tro - tudede lidt over hans manglende form. Meget sympatisk når han lige har slået os andre med 10 minutter, men inderst inde er han fin fyr.

Dagens store spurtopgør stod imellem Søren og undertegnede. Søren har været ude med en overbelastningsskade i 1,5 måned, og der gik ondsindede rygter om, at han dagen forinden var røget til fredagsbar. Nu er det bare sådan med Søren, at han er afsindig høj, slank og har voldsomt lange ben. Det fungerer som lidt af en (læs: mega) fordel for ham, når man rent venskabeligt prøver at konkurrere med ham.

Med under 1000 m. hjem lå jeg placeret en 30-40 meter bag ham. Jeg tænkte – med baggrund i hans skadessituation mm -, at hvis jeg nogensinde skulle slå ham, så skulle det være i dag. Min Ipod røg over på min ’All-out’-playlist, og så satte jeg ellers tempoet i vejret. Med en 300-400 meter til mål nåede jeg næsten op på siden af ham, og han havde umiddelbart ikke lagt mærke til mig endnu. Mit håb var, at jeg kunne få et par meters forspring inden, at han for alvor blev klar over, at jeg var ved at slå ham. Efterfølgende sagde han, at han for længst havde regnet med, at jeg var blevet sat til vægs. Derfor blev han da også en smule overrasket, da han desværre opdagede mig, da jeg var lige ved at gå forbi ham. Dernæst fjernede han hurtigt og elegant mit håb om at slå ham, da han tog nogle få ’gazelle-spring’ og pist væk var han.

På trods af dette smertelige nederlag så var jeg nu ganske godt tilfreds med dagens indsats. Der var som sagt noget mere tempo i benene, og jeg fik cuttet små ti minutter af tiden i forhold til ugen forinden. Nu går der lige et par uger inden, at ’De unge knægte fra CBS’ tager til Skodsborg, men vi skal nok vende tilbage.

Billeder

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lone1967s billede
  Kan jeg blive marathonløber - har jeg evnen, tiden og modet? Dette er min blog om at blive marathonløber inden 15/10 2012 (12 måneder)
 • Mullen1s billede
  undskyldningerne er mange :-(
 • Vivis billede
  Så er et løbeår næsten "løbet" igen. Målene for 2011 er nået, nu er det tid at sætte nye mål. Et mål skal være realistisk, opnåeligt ja og hvad mere? Hovedmålet - pusler lidt med tanken om et...
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • Ole Ellings billede
  Min blog omhandler, hvordan man kan kombinere interessen for natur og løb. Jeg elsker at køre ud til store naturområder for at løbe lange ture, og i min blog vil jeg kommer ind på flere gode bud på...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina