Kedelig sygdom + 'kærlig omsorg' på hjemmefronten

Lars Friis Farsøes billede

Over 1,5 uge uden en eneste løbskilometer i benene. Det er bare rigtig, rigtig surt. Jeg holder ufatteligt meget af min bedre halvdel, men noget tyder på, at det er hende, som har valgt at slæbe en omgang sygdom med hjem. Jeg har med andre ord været noget skrantende med feber, hoste og forkølelse, og det er mildt sagt ikke optimalt, når jeg ellers havde planlagt at deltage i både Christianshavnermilen og halvmarathon i Kalundborg.

Min plan er stadigvæk at løbe marathon i Odense ultimo september, og jeg har henover sommeren holdt et ret fornuftigt træningsniveau med 25-50 km. om ugen. Derfor var det også på tide at teste, hvor jeg lå henne formmæssigt, da jeg ikke rigtig har testet mig selv all-out i 2 måneders tid. Den plan blev som skrevet desværre spoleret af en træls omgang sygdom. Det har ikke været sådan, at jeg har været døden nær eller konstant sengeliggende, men jeg har bare haft det tilpas ringe til, at løbeskoene ikke ligefrem har lokket. Jeg må også erkende, at jeg er noget af en ’humør’-løber, som er absolut bedst, når der er styr på kæreste, arbejde, studie, søvn, helbred osv.  

Kunne jeg så have gennemført halvmarathon i Kalundborg i søndags? Ja – most likely. Havde jeg sat ny PR, som målsætningen oprindelig lød på med lidt småsygdom i kroppen? Formentlig ikke. Ærgrer jeg mig alligevel over, at jeg ikke deltog? Ja sq – det er altid udtur at måtte nøjes med mindre end forventet.

I dag var der så ingen vej udenom – jeg måtte bare ud igen. Når man mere eller mindre siden årsskiftet har løbet 3-5 gange om ugen, så har man virkelig, virkelig dårlig samvittighed, når det bliver til nul og niks. Det blev til en meget rolig tur på 5,5 km., hvor jeg flere gange måtte stoppe op undervejs pga. hosteanfald, og der var generelt ikke meget at skyde med i benene. Jeg håber dog, at jeg kan komme ud 3 gange mere i denne uge, og jeg kan forhåbentligt få lidt mere fart/længde på turene.

Derudover har jeg meddelt min bedre halvdel, at hun godt må spørge lidt krævende indtil, hvordan det går med min træning henover de kommende uger. Og da min kæreste både er rødhåret og ilter, så skal det nok virke motiverende, såfremt hun lettere insisterende kræver, at man løber en tur. Det ville være dumt at sætte en rigtig god og lang træningsperiode over styr her få uger før det store mål, så nu bliver alle sejl sat ind på at yde en discplineret og målrettet indsats. Lidt ekstra ’support’ fra hjemmefronten kan kun medføre positive resultater. Ydermere håber jeg så, at jeg går fri af yderligere sygdomsperioder!

Jeg håber meget, at jeg hurtigt kan få mit ’gamle’ niveau igen (man taber jo ikke al form pga. en mindre pause, men det hjælper jo heller ikke ligefrem), så jeg kan få gennemført et fornuftigt testløb. Umiddelbart virker Roskilde Gadeløb på næste torsdag som en oplagt mulighed – jeg har tidligere deltaget, hvor det lykkedes mig at sætte PR på 5 km, så jeg kan godt lide ruten :)

#1

Henrik Andersens billede

Ser man dig til København Halvmarathon start september så? Det er vel en passende sluttest inden HCA :)

 

/HA

#2

Lars Friis Farsøes billede

Jeg stiller til start til København Halvmarathon - det virker som en rigtig god plan!

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger
 • Mor_til_4s billede
  Min blog begyndte som en bolg om træningen fra 5 km til en halv marthon. Men mit liv tog en helt anden drejning, da jeg den 19 nov 2011 brækkede ryggen + flækkede et ribben + nogle bøjet ribben, da...
 • Brian dollerups billede
  gode råd om North Beach marathon til den 30 juni.
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Annette Fredskov Jensens billede
  Her kan du følge mit projekt. Jeg vil løbe et marathon om dagen i et år, start den 15. juli 2012. På min hjemmeside www.annettefredskov.dk kan du dagligt læse, hvordan det går.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina