Etape Bornholm (5. etape) – total nedsmeltning i Rønne

Lars Friis Farsøes billede

Det blev en rigtig varm omgang i Rønne, hvor menuen stod på 10 km. løb i både by og skov. Jeg måtte desværre melde udsolgt allerede efter nogle få kilometre, så alle forhåbninger om at rykke fremad i klassementet blev derfor hurtigt skudt ned.

Vi stegte godt og grundigt allerede inden startskuddet, da tempraturen absolut var over normal dansk sommerstandard. Og det blev ikke ligefrem køligere ude på ruten, hvor der ikke var en vind, som rørte sig. Det er ikke min kop the, men der var jo ingen vej udenom – man skulle jo i mål og have medaljen om halsen.

Efter en stabil start var der dog totalt udsolgt efter knapt 4 km., og det stod faktisk så galt til, at jeg måtte ned og gå. Det er ikke just hverdagskost, men benene var simpelthen tappet for energi, og varmen gjorde ikke noget godt for mig heller. Jeg tror heller ikke, at jeg havde fået tanket godt nok op med ordentlig mad siden torsdagens etape, så der var med andre ord dømt total nedsmeltning.

Jeg fik dog gang i benene igen, men det blev aldrig rigtig godt. Det var først, da der manglende 2 km., at det bare blev nogenlunde anstændigt igen, men jeg gled stadigvæk længere og længere ned i feltet. Skuffelsen over ikke at kunne leve op til egne ambitioner for dagens etape fyldte dog ikke synderligt, da jeg endelig nåede stadion og målstregen. Man bliver så glad for at få en medalje om halsen, så pyt være med, at jeg den sidste dag mistede lidt terræn i klassementet og ikke mindst tid i forhold til min bedre halvdel.

Som tidligere beskrevet på bloggen har jeg stort set ikke fået brugt løbeskoene i de sidste to måneder, så jeg er som udgangspunkt ganske godt tilfreds med, at jeg kom nogenlunde levende igennem ugens udfordringer. At løbe med en gipsarm har heller ikke bidraget til festen, men det lykkedes altså at komme igennem.

Jeg har aldrig prøvet et lignende koncept med fem dages konkurrenceløb i træk – det er anderledes og hårdt. Både fysisk og psykisk. Der er dog ingen tvivl om, at jeg på et tidspunkt skal prøve at løbe Etape Bornholm, hvor jeg er i noget bedre form. Det vil utvivlsomt gøre oplevelsen endnu bedre.

Nu står den på restitution og en omgang eksamen/jobstart i den kommende tid, men jeg har lidt genfundet lysten til at løbe. Jeg sigter efter at løbe Powerrade Halvmarathon i september, og dernæst er Sydkystmarathon formentlig en realistisk mulighed.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • henrietteks billede
  på min blog vil jeg nok primært skrive om løb eller de mål jeg har sat mig eks, kvinde tri her til Juli 2011 og mit halvmarathon både her i maj og septmeber i Odense-om jeg når det:) så det bliver...
 • Martin71s billede
  Projekt 2011 går ud på at løbe 5 km på 17.30 min. og samtidigt få trænet rigtig meget cykling og svømning.
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • LiseWPs billede
  Min første blog - yeah! Her vil jeg skrive om løberoplevelser, håb og forventninger og forsøge at holde mig selv lidt i ørene, så løbeskoene ikke bliver så støvede som de har været det sidste halve...
 • Magnus123s billede
  I denne blog vil jeg bare gerne have nogle gode råd omkring løbetræning og hvordan jeg kan bibeholde motivationen!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14972:

Marianne Pedersens billede
Motionsløber i den modne alder. Løber ikke hurtigt men gerne. Løber ikke længere end en...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina