Etape Bornholm (5. etape) – total nedsmeltning i Rønne

Lars Friis Farsøes billede

Det blev en rigtig varm omgang i Rønne, hvor menuen stod på 10 km. løb i både by og skov. Jeg måtte desværre melde udsolgt allerede efter nogle få kilometre, så alle forhåbninger om at rykke fremad i klassementet blev derfor hurtigt skudt ned.

Vi stegte godt og grundigt allerede inden startskuddet, da tempraturen absolut var over normal dansk sommerstandard. Og det blev ikke ligefrem køligere ude på ruten, hvor der ikke var en vind, som rørte sig. Det er ikke min kop the, men der var jo ingen vej udenom – man skulle jo i mål og have medaljen om halsen.

Efter en stabil start var der dog totalt udsolgt efter knapt 4 km., og det stod faktisk så galt til, at jeg måtte ned og gå. Det er ikke just hverdagskost, men benene var simpelthen tappet for energi, og varmen gjorde ikke noget godt for mig heller. Jeg tror heller ikke, at jeg havde fået tanket godt nok op med ordentlig mad siden torsdagens etape, så der var med andre ord dømt total nedsmeltning.

Jeg fik dog gang i benene igen, men det blev aldrig rigtig godt. Det var først, da der manglende 2 km., at det bare blev nogenlunde anstændigt igen, men jeg gled stadigvæk længere og længere ned i feltet. Skuffelsen over ikke at kunne leve op til egne ambitioner for dagens etape fyldte dog ikke synderligt, da jeg endelig nåede stadion og målstregen. Man bliver så glad for at få en medalje om halsen, så pyt være med, at jeg den sidste dag mistede lidt terræn i klassementet og ikke mindst tid i forhold til min bedre halvdel.

Som tidligere beskrevet på bloggen har jeg stort set ikke fået brugt løbeskoene i de sidste to måneder, så jeg er som udgangspunkt ganske godt tilfreds med, at jeg kom nogenlunde levende igennem ugens udfordringer. At løbe med en gipsarm har heller ikke bidraget til festen, men det lykkedes altså at komme igennem.

Jeg har aldrig prøvet et lignende koncept med fem dages konkurrenceløb i træk – det er anderledes og hårdt. Både fysisk og psykisk. Der er dog ingen tvivl om, at jeg på et tidspunkt skal prøve at løbe Etape Bornholm, hvor jeg er i noget bedre form. Det vil utvivlsomt gøre oplevelsen endnu bedre.

Nu står den på restitution og en omgang eksamen/jobstart i den kommende tid, men jeg har lidt genfundet lysten til at løbe. Jeg sigter efter at løbe Powerrade Halvmarathon i september, og dernæst er Sydkystmarathon formentlig en realistisk mulighed.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lasses billede
  LØst og fast om mine oplevelser med løb
 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • Tåsinge Løbets billede
  Så er der åbent for tilmelding til løbet den 20. marts 2016 !! Kig ind på hjemmeside og tilmeldingsside og få informationer - det er en god start på sæsonen!
 • pt65s billede
  Her vil jeg, forsøge at beskrive mit forsøg på at blive løber..
 • Bdicte75s billede
  På engang rolig og fyldt med en fantastisk ren energi og forøget overskud - Sådan føler jeg når jeg har løbet. Så hvorfor er det så, så svært at komme afsted? hvorfor kan den ene dag tage den anden...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk