Etape Bornholm (3. etape) – en dejlig bakket omgang

Lars Friis Farsøes billede

Der er fantastisk smukt i Almindingen, men der var knapt så meget overskud til at nyde omgivelserne på 3. etape af Etape Bornholm, som bød på 7.8 km. i kuperet terræn.

Allerede inden start kunne man godt mærke, at man havde været på farten de to forudgående dage, og jeg valgte da også et lidt konservativt udlæg. Jeg havde på forhånd studeret højdeprofilen, og der var ingen tvivl om, at dagens menu stod på bakker i både små og store størrelser.

Igen startede jeg forrest i min startgruppe, hvilket gav rigtig god plads de første 1200 meter, hvorefter at man så kom til at løbe ind i den bagerste ’klump’ af gruppen, der var startet foran en. Det passede mig egentlig ganske fint i dag, at det ikke nødvendigvis skulle gå ekstremt hurtigt op af den første relativt lange stigning.

Jeg fandt egentlig et ganske godt flow, og kom ganske pænt op over de værste bakker, men valgte samtidig også at holde lidt igen på vej ned for ikke at gå helt kold til sidst. Det er egentlig pudsigt – på den flade etape i mandags var det rigtig svært for mig at holde anstændigt km.-tider, mens det i går gik relativt bedre på de flade dele af onsdagens etape. Det tyder jo meget godt, hvis den udvikling fortsætter, men mon ikke trætheden også er en væsentlig faktor på de to sidste etape. Det tror jeg desværre.

Under alle omstændigheder kom jeg i mål i dag uden at være helt smadret, og benene har her til morgen det ganske fint. Jeg fik også gået en fin aftentur, og det tror jeg kun var en fordel for kroppen. En god Irish Coffee gjorde heller ingen skade.

Jeg startede onsdagens etape med at følges med min bedre halvdel, der på papiret virker en anelse mere brugt og øm end jeg, men det forhindrede hende dog ikke i at nuppe et minuts penge på mig i dag. Jeg er imponeret over, hvordan hun er i stand til at smadre sig selv, hvor jeg nok holder en anelse mere igen. Det kan være,  at min lidt tilbageholdende stil betaler sig på dagens kongeetape, hvor stigningerne kun bliver endnu flere og endnu hårdere. Der er med andre ord brug for alle kræfter, som endnu ikke er blevet brugt.

Jeg har bestemt mig for at give den fuld skrue i dag, og se hvor langt energien rækker. Man kan altid lunte 10 km. på den sidste etape, så prioriteten er at løbe sig fuldt ud i dag, hvor de sidste 450 meter er en nærmest lodret stigning op til Hammer Fyr. Det skal nok blive brutalt.

Efter onsdagens etape kravlede jeg 6 pladser frem i klassementet, og jeg satser på at nuppe 20 pladser i dag. Så må vi se, hvorvidt missionen bliver en succes eller en total fiasko!

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Fabiola Christensens billede
  De første 5 km idag til Friløbet var hurtigt overstået. Desværre fik jeg sidestik og var nød til at holde en lille pause som tog min tid fra mig :-( Det var en fantastisk løbetur, dejligt vejr og...
 • Torben Allan Mikkelsens billede
  Jeg er idémand og stifter af RigtigeMændErBusinessMænd / RMRBM, som du kan finde på Facebook. Vi er Danmarks måske mindste og måske sjoveste løbeklub. Se mere her og på FB. Rigtige Business Mænd er...
 • Hans Olesens billede
  Drop fitnesscenteret og løb en tur i naturen. Der er masser at se på, lige fra fugle til biller og blade og træer. Det giver dig en anden oplevelse end bare motion. Du bliver langt mere motiveret af...
 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • Hanne Eriksens billede
  Om hverdagsmotion & træningsambition

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15316:

Jean Anborgs billede
Ny i seriøs løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk