Etape Bornholm – en brat opvågen efter marathon

Lars Friis Farsøes billede

Tidligere i år løb jeg Copenhagen Marathon og traditionen tro, så forsvandt min motivation og lyst til at løbe som dug for solen i det sekund, at jeg passerede målstregen. Ydermere var jeg så uheldig at brække en knogle i hånden i starten af juni, hvilket har resulteret i 8 uger i gips (mangler pt. 2 uger som motorisk udfordret). Det er med andre ord kun blevet til 4 korte ture på 2 måneder, og i går startede Etape Bornholm altså.

Etape Bornholm er et 5-dages etapeløb, hvor der både bliver løbet i sand, bakker (bjerge), skove og på landevej. Alt i alt en ganske hård omgang med en samlet mængde på 42 km. – særligt for en, der som nævnt ikke har holdt formen ved lige de seneste par måneder, men der var ingen vej udenom, da startskuddet til den første etape lød i går aftes kl. 18.10. Svigerfamilien havde jo allerede for flere måneder siden betalt for ferien og for løbet, og så nytter det jo ikke noget at melde afbud på trods af dalende formkurve og en gipsarm/hånd. I bagklogskabens ulideligt klare lys burde man nok have holdt formen ved lige, hvorfor Etape Bornholm er lidt af en brat opvågen efter længere tids dvale.

1. etape - Hasle (flad)

Den første etape var på papiret en ret overkommelig omgang – 10 km. i relativt flad terræn med start og mål i Hasle. Enkelte stigninger havde dog sneget sig ind, og lidt semi-trail løb blev det da også til i skoven og på stranden. Det er dog intet imod, hvad der venter i de kommende dage med strandløb på Dueodde og decideret ’bjergløb’på Hammeren.

Jeg lagde anstændigt ud med snittider på 5.10-5.20, men efter et styrt ca. halvvejs fandt jeg aldrig rigtig rytmen igen, og på det tidspunkt var min bedre halvdel også smuttet fra mig. Jeg faldt lidt uheldigt ned på min i forvejen noget medtagne hånd, men jeg slap umiddelbart med skrækken – primært fordi at det var på en blød skovbund, at jeg landede. Ruten var på ’ulykkesstedet’ ekstremt smal og fyldt med drilske rødder, så vi var et par stykker, der måtte smage på lidt skovbund. Ingen kom dog alvorligt til skade og en enkelt hudafskrapning tager man ikke skade af.

De sidste 3-4 km. var mere eller mindre transport, da det ikke gav meget mening at brænde al energien af, når dagen i dag byder på 5,8 km. benhårdt løb i sand og klitter på Dueodde Strand. Jeg hader at løbe i sand, så i dag bliver det ren overlevelse. Derimod er jeg mere fortrøstningsfuld, når vi skal løbe på Hammeren og i Almindingen – bakkeløb er langt mere mig, og det må være muligt at rykke lidt frem i den samlede stilling, når de lidt tungere løbere skal udsættes for Bornholms svar L'Alpe d'Huez: Bakken op til Hammerfyr.

Manglende form er en mindre detalje i det store regnskab

Det kan godt være, at formen på ingen måde er, hvor den skal være. Til gengæld er det svært ikke at nyde at løbe på Bornholm – fantastisk natur, hardcore ruter og en rigtig hyggelig stemning omkring løbet. F.eks. var jeg ekstremt overrasket over, hvor mange tilskuere, der stod ude på gårsdagens rute, og så gør det måske knapt så meget, at benene ikke har så meget at skyde med.

Såfremt jeg kommer godt igennem ugens strabadser, så  må det være på tide at se frem imod et halvmarathon eller to i løbet af efteråret. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg har savnet at have et løbsnummer på maven.

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Nadjas billede
  Min blog er en blog, som vil handle om mine egne løbe erfaringer, hvor man vil kunne høre alt om mine mål og vejen dertil. Derudover vil der komme nogen indlæg om sund kost og vejen til en sund...
 • Saras billede
  Pis, Pis og dobbelt Pis, jeg har raget mig en ordentlig sygdom til :( så jeg blev lige skubbet tilbage til 0 med hensyn til mit løbetid men, så er det godt at jeg kan starte igen så snart jeg kommer...
 • Peter Nielsens billede
  Jeg vil prøve om jeg kan skrive lidt om mine løb, og trænings pas her på siden, måske lidt om hvorda jeg har haft det under løbeturen - godt eller skidt. ;)
 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Sebastian Percy-Smiths billede
  Arrangør af Rio Maraton

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk