Det er jo let som en leg...

Lars Friis Farsøes billede

 

Mit sidste blogindlæg var af den positive slags, og den tendens går igen i nærværende blogindlæg. Lad det endelig blive ved – jeg synes også, at jeg i min korte ’løbekarriere’ har taget min andel af nedture, der har sat mig voldsomt tilbage.

Nu er status heldigvis, at diverse skavanker er holdt op med at give lyd fra sig, vejret er løbevenligt (omend lidt varmt), og den ugentlige træningsmængde stiger støt. Træningen er så småt blevet mere struktureret, men jeg har heller ikke udpeget mig et specifikt mål. Jeg ser dog sådan på det, at hvis juni og juli kan gennemføres i god stil (inkl. testløb undervejs), så er alt lige fra ny PR på 5/10/21,1 km. til marathongennemførelse muligt i september/oktober. Dermed ikke sagt, at der ikke falder en PR af i løbet af juni/juli, men det vil i så fald skyldes, at jeg har trænet stabilt og fornuftigt siden januar, hvilket er den længste periode, hvor jeg har været skadesfri. Når vi rammer 1. august vil jeg beslutte mig for, hvad jeg helt konkret vil satse på, og dernæst begynde et specialprogram af en 8-12 ugers varighed. Den gode mængde grundtræning bør give gode forudsætninger for denne plan.

Siden det seneste blogindlæg er der sket følgende væsentlige ting på løbefronten:

1)      Deltagelse i maj-udgaven af Christianshavnermilen. Det gik ganske fornuftigt, og det var i godt selskab. Så er det mindre vigtigt, at det kostede 40-50 sekunder på sluttiden at starte bagerst i feltet. Distancen er på 7,532 km., og man får altid god fart i benene uden at være totalt smadret dagen efter.

2)      Jeg har shoppet mig fattig i Nike-singletter. Tidligere har jeg ikke været den store tilhænger af at løbe i singlet, men varmen har efterhånden fået overbevist mig om, at det er en behagelig løsning.

3)      Løbetræningen bliver suppleret med lidt hygge cykling på nogle af de dage, hvor der ikke står løb på programmet (benene kan max holde til 4 gange løb om ugen pt.). Der bliver hverken kørt langt eller hurtigt, men kroppen bliver holdt i gang, og hvis det kan give konditionen 5% ekstra, så er det absolut det værd.

4)      Jeg er blevet bedre til at planlægge min træningsuge/motivere mig selv, så jeg meget, meget sjældent er nødsaget til at udskyde/aflyse et løbepas. I sidste uge havde jeg på forhånd regnet med 4 ture med en samlet mængde på 35 km. – og det lykkedes til punkt og prikke.

De kommende to uger byder bl.a. deltagelse i Christianshavnermilen (skal løbe sammen med min bedre halvdel), Midnatsløbet på Frederiksberg (skal løbe sammen med min far + nogle venner) og en tur på 15 km., hvor jeg lige får afprøvet nogle nye gels + vænnet kroppen til at være i gang over en time. De lange ture har absolut ikke fyldt særligt meget i år 2012, men nu er både form og krop klar til det igen. Samlet set skulle de næste 14 dage gerne resultere i 70 km., hvoraf i hvertfald de to motionsløb bidrager til, at en del af træningen foregår i et vist tempo. Jeg er ikke voldsom tidsorienteret mht. de to løb, da jeg først og fremmest skal løbe sammen med andre, og der er kun tre dage imellem de to starter. Selvom det sociale aspekt som sagt er vigtigt, så skal der dog nok blive banket nogle km. af med en snit tid på under 5.00, og det tæller med som mælkesyretærskel træning på mit øjeblikkelige niveau. Pt. har jeg ikke indlagt decideret tempoløb/intervaller i min ’almindelige’ træning, da jeg via roligt løb forsøger at bygge min ugentlige træningsmængde op til ca. 40-50 km. I morgen bliver nok undtagelsen der bekræfter reglen, da jeg skal ud og træne med en god ven i Frb. Have, hvor målsætningen er at tage en 6-7 km. i højt tempo (inkl. et par bakker) + 2-3 km. i opvarmning/nedvarmning. Det skal nok blive en fornøjelse – og i hvert fald en kærkommen undskyldning for ikke at skrive eksamensopgave på studiet. Løb er i hvert fald let som en leg pt...

Billeder

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...
 • Rahuls billede
  Created new profile on motionløb !
 • Tinas billede
  Min egen blog om mit forløb....
 • Erics billede
  Det er min blog om mit forsøg på at træne mig op til at kunne løbe halvmaraton

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina