De øde og mørke gader

Lars Friis Farsøes billede

I skrivende stund er kl. 02.03, og langt det meste af Danmark ligger og sover sødt. Det burde jeg egentlig også gøre, men jeg har en af de uger, hvor eksamenslæsning, arbejde og træning bliver nødt til at gå op i en højere enhed – derfor bliver natten taget i brug.

Januar måned har været en godkendt en af slagsen, men jeg er ikke 100 % tilfreds. Jeg har fået løbet to halvmarathons i Skodsborg, men jeg har ikke været dygtig nok til at supplere op med 2-3 korte ture i hverdagene (sammenlagt er det kun blevet til 8-9 ture i januar). Det skyldes først og fremmest, at mine knæ knirker lidt, og at der har været rimelig pres på livets andre gøremål end løb. Februar bliver formentlig uden halvmarathons, men forhåbentlig med 3-4 ugentlige træningsgange (med en samlet træningsmængde på 30-40 km) inkl. et 10 kilometers motionsløb for at få en indikation af, hvor jeg er rent formmæssigt. Tiderne fra halvmarathon er ikke synderligt informative, da ruten begge gange var særdeles kuperet, men jeg kan tydeligt mærke, at jeg på mine sidste tre ture på hhv. 5, 7 og 9 km. har fået mere luft.

For 1,5 time siden afsluttede jeg endnu en dag med eksamenslæsning og sprang dernæst i løbeskoene. Sjældent har jeg oplevet Frederiksberg og København være så stille og mennesketom som i nat – en fascinerende oplevelse. Og på nær den sidste kilometer løb jeg uden musik, blot for at nyde stilheden midt i storbyen. Jeg er lidt en natteravn – for nu at bruge Rasmus Seebachs udtryk – så jeg trives godt, når mørket har sænket sig. Det har faktisk en form for terapeutisk virkning at løbe om natten – man får sat dagens oplevelser i perspektiv. På nattens løbetur havde jeg en vis succes med at sætte slutspurten ind i selskab med nedenstående nummer (som netop handler om ’de øde gader i mørket’):

Electric Lady Lab - You and me: http://www.youtube.com/watch?v=mlS1sLFlUfU

Sov godt..

#1

Lisbeth Vedskovs billede

Wow, hvilken energi - Stærkt gået! Jeg er ikke selv særlig gammel i løbs-forstand, dette er min første vinter som løber, men hverken sne, is eller mørke har kunnet stoppe mig. Faktisk elsker jeg at løbe i mørke, så jeg forstår din oplevelse Smile Har ikke kunnet løbe de sidste 2 uger pga. betændelse i hoftebøjer/mørbrad og er desperat efter at komme i gang igen. Bare en lille hlsen fra et B-menneske til et andet Wink

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Sannes billede
  Mon nogen har gode råd til følgende. Mine "læger" har stillet diagnosen betændt achillessene, men ingen af de øvelser som anbefales hjælper. Jeg har i en periode haft en smule ondt ved løb over 6-7...
 • Per Hussmanns billede
  Her vil jeg, som supplement til vores FB side, poste relevante info og oplevelser som formand for Aabenraa Bjergmarathon.
 • Maibritt Skovgaard Rodam Sørenens billede
  Bloggen giver et indblik i de forskellige løb jeg deltager i, billeder fra træningsture og meget andet. Næste mål er 100 km til april. Alt besøg er værdsat:)
 • Brian Egebros billede
  jeg er 55 år, fik i april måned en blodprop. I juni begyndte jeg at løbe lidt, troede jeg skulle dø--den første uge løb jeg 1 km 3 x om ugen, den anden uge løb jeg 2 km 3 x om ugen, den 3 uge løb jeg...
 • Ole Ellings billede
  Min blog omhandler, hvordan man kan kombinere interessen for natur og løb. Jeg elsker at køre ud til store naturområder for at løbe lange ture, og i min blog vil jeg kommer ind på flere gode bud på...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina