Ømhed og trætte ben

Lars Friis Farsøes billede

Sidste uge var vist den hårdeste uge i min korte ’løbekarriere’ med et 5 km. stafetløb (næsten ny PR), et halvmarathon (ny PR) + 25 km. med almindelig træning. Derfor var jeg også noget spændt på, hvordan kroppen, benene og hjernen ville reagere i denne uge.

Mentalt er der ikke nogen tvivl om, at jeg er blevet topmotiveret af sidste uges resultater. For det første er jeg kommet skadesfri igennem en virkelig hård uge. Det er et tegn på, at scener og led nu kan holde til det niveau, som konditionen/hjernen så gerne vil op på. For det andet er formen kun gået fremad i år, og det gør jo, at man vil sætte nye mål og hele tiden nå nye højder. Til gengæld må jeg også leve med, at bentøjet godt kan mærke, at det har været på ekstraordinært arbejde i sidste uge.

En meget rolig restitutionstur på 4 km. mandag blev klaret, selvom regnen stod ned og underlige muskelgrupper gav lyd fra sig. Noget bedre gik det onsdag og torsdag, hvor det blev til to habile ture på 7,5 og 9 km. (den ene endda med en smule tempo), men så var der til gengæld også helt udsolgt i dag. Planen var ellers at lunte en 13-14 km. på nogle bløde skovstier i Køge-området, men allerede efter 5 km. kunne jeg godt mærke, at det bare ikke ville ske. Tidligere kunne jeg måske godt have fundet på at forcere kroppen til at lide unødig smerte, men da jeg ligesom har prøvet det der med at være skadet, så trissede jeg stille og roligt hjem. Heldigvis er det ikke en unaturlig ømhed, som jeg mærker i mine ben, så jeg er ikke specielt urolig. Jeg er simpelthen bare godt og grundigt brugt. Situationen i dag blev heller ikke forbedret af, at jeg i nat kun fik ganske få timers søvn (min bedre halvdel skulle op på et virkelig ukristeligt tidspunkt for at tage til Roskilde), og at det var virkelig lummert/varmt, hvilket jeg er ufattelig ringe til at håndtere under løb.

Derfor har jeg dikteret, at denne lørdag eftermiddag og aften skal bruges i godt selskab med en bog (desværrre eksamensrelateret) og en kold øl. Det skal nok gøre underværker at lave ingenting. Så prøver jeg at tage en rolig tur på en 6-7 km. i morgen, så jeg samlet set ender på 31-33 km. i denne uge, hvilket er mere end tilfredsstillende ovenpå sidste uges indsats.

Næste uge har to primære fokuspunkter. Først og fremmest gælder det endnu en deltagelse i Christianshavnermilen. Jeg skal igen løbe det sammen med nogle venner, så der går gerne lidt race i den undervejs, hvilket er helt fint. Det er fremragende kvalitetstræning med et socialt aspekt oveni. Tiderne i år har ikke været helt så pragende som, da jeg deltog nogle gange i år 2010, men det skyldes vist, at vi gerne løbet lidt samlet de første 2-3 km. inden, at der bliver skruet rigtigt op. Dernæst vil jeg gerne klare en ’langtur’ sidst på ugen på en 13-14 km., da jeg for sjældent får løbet ture, der varer over en time.  Derudover skal ugen krydres med et par rolige ture, så den samlede mængde når op på det ønskede niveau.

Jeg vil afslutningsvis lige fremhæve et par af de løbeblogs, som jeg ivrigt følger med i (så kan andre måske også få glæde af dem):

www.liverunner.blogspot.dk

www.kasperc.dk

Om bloggen

Lars Friis Farsøes billede
Kække beretninger fra en ung og relativ ny løber, der kæmper for formfremgang, nye personlige rekorder og et marathon på under 4 timer med et dårligt knæ og en forkærlighed for fest som de værste modstandere.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15005:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina