Skinnebens betændelse

Mielazs billede

Jeg har officielt fået min første skade, det er ikke vildt slemt, men slemt nok til jeg ikke rigtig kan løbe. Så kom ikke ud og løbe det 10 km løb jeg ellers havde planlagt. Det var en del af vores oprindelige væddemål at det blev annulleret ved skader. Så ved ikke helt hvad det ender med. Men vi har snakket om at ændre det til, at jeg skal løbe den på under 3 om 2 år i stedet(1år 10 måneder), og at jeg skader så står for egen regning. Dvs. hvis jeg ikke gennemfører taber jeg ligemeget om jeg har trådt på en landmine. Så det bliver enten sådan det bliver, eller også bliver det bare annulleret helt. Ved ikke om i stadig er interesseret i at høre om projektet her hvis det er 2 år?

#1

Peter Henriksens billede

Jo, gerne. Jeg har stadig mit første maraton til gode og vil da gerne høre mere om din træning og formfremgang - indtil nu når målet. Wink

#2

Bedouinas billede

Hej Mielaz.

Nej hør nu. Du kan da ikke først gøre os interesseret og så pludselig stoppe! Jeg vil da i hvert fald meget gerne følge dig - selv om det er et år og 10 måneder, er det stadig et kæmpestort mål, som er svært at nå.
Jeg vil meget gerne følge dig fremover. Og pas på med skinnebensbetændelsen - den kan godt være svær (og tidskrævende) at komme over.
venlig hilsen
Bedouina

#3

Krisys billede

Hej,

Giver du op allerede? Der er 10 måneder til Cph marathon. Skinnebens betændelse, betyder du ikke kan løbe lige nu. Men du må godt cykle, svømme, fitness træning osv.

Denne skade opstår, enter fordi du løber med de forkerte sko eller du har trænet for hård og meget. Dette er de to største grunde, der kan være andre.

Hvis du skal under 3 timer om et år eller to, så bliver du nød til at træne andet end løb.

Hvis jeg var dig vil jeg lave en træningsplan som denne:
90/10,80/20,70/30,..,50/50,40/60,....10/90.
Hvor første tal er andet end løbetræning og andet tal står for løbetræning i en bestem periode. Perioden 10/90 skal du først nå til april næste år.

Selvom du først skal gøre det om to år, vil jeg anbefale, at du deltager i cph. marathon til næste år.

Held og lykke hvis du ikke giver op,

Kristian

#4

Sørens billede

Jo, lad os da endelig høre om projektet - ingen grund til at opgive. Skader kommer de fleste ud for. Skinnebensbetændelsen var du vist også blevet advaret om efter din første hurtige forcering Smile

Jeg vil også helt klart anbefale at deltage i Cph. MT til næste år som en prøve, hvis du vælger at lade projektet kører over 2 år. Det kan give dig en god fornemmelse af din mulighed.

Held og lykke.

#5

Lena Fredensborg Meyers billede

Hej,
jo lad os endelig høre Smile Surt med skinnebenet, men der er jo mange håndkøbsmidler på markedet som kan lindre, endda i en grad så du alligevel kan løbe.
Måske vi har lidt samme mål, for jeg selv startede også ud fra 0 og løber pt. 12-14 km hver anden dag og skal til efteråret løbe en halvmarathon i sydkystløbet. Måske vi ses der? (læs: I dare you) :oD
VH Smile

#6

Tor Rønnows billede

Måske viser indlægget bare, hvor dumt det er med denne type "jeg vil løbe marathon"-væddemål. Underholdningsværdien kan være god nok, men for folk med et mere seriøst og dybfølt ønske om at gennemføre et marathonløb, så kan man jo tage det som en pegepind for, at der ikke findes hurtige, lette løsninger, og synes man, det er lidt surt og tager lang tid at blive ordentligt klar... så ja !.. det gør det, så lad jer ikke forføre af historier som i denne tråd.. men fortsæt den seriøse, målrettede og frem for alt tålmodige træning.

vh. Tor

#7

hjulbens billede

Som der blev skrevet til dig på dourun, så tag den med ro.
Du må kun øge med 10 %.
Du må finde noget alternativt til at øge din kondi.
Du vil nok få svært ved at få bygget dine sener led og muskler op til den udfordring du har i udsigt.
Det vigtigste må være at forblive skadesfri.
Ellers er du jo ude af kampen.

#8

PS.s billede

Argh, Tor. Der skal da også være plads til lykkeriddere og folk, som ikke tager løb helt så seriøst som du Smile
Det er da fint at gøre sig sine egne erfaringer og blive motiveret af et raskt væddemål...

#9

Tor Rønnows billede

Der er bestemt plads til alle... og sikkert også hos lægen og fysioterapeuterne osv., og det betaler vi da alle gladeligt til.

Eller er det helt forkert at bede om lidt fornuft, det er jo ikke fordi, det er svært at finde information om, hvordan man bør gå frem.

#10

hjulbens billede

citat"Jeg har officielt fået min første skade, det er ikke vildt slemt, men slemt nok til jeg ikke rigtig kan løbe. Så kom ikke ud og løbe det 10 km løb jeg ellers havde planlagt. Det var en del af vores oprindelige væddemål at det blev annulleret ved skader. Så ved ikke helt hvad det ender med. Men vi har snakket om at ændre det til, at jeg skal løbe den på under 3 om 2 år i stedet(1år 10 måneder), og at jeg skader så står for egen regning. Dvs. hvis jeg ikke gennemfører taber jeg ligemeget om jeg har trådt på en landmine. Så det bliver enten sådan det bliver, eller også bliver det bare annulleret helt. Ved ikke om i stadig er interesseret i at høre om projektet her hvis det er 2 år?"

Det er en god deal at lave med de 2 år. Allerede nu har du jo nok fundet ud af at det er en stor mundfuld at løbe et marathon også på denne meget gode tid.

Hvis du ikke har opgivet så gå efter de 2 år, for det var meget forudsigeligt at du ville få en skade på de nuværende betingelser.

Jeg vil meget gerne følge dig på dit projekt gennem 2 år.

Gør du det, vil jeg foreslå dig en meget struktureret træning, der tager meget hensyn til 10% reglen. Når du når et passende niveau kan du så begynde på hastigheds træning.

Held og lykke

#11

Hammys billede

Denne kommentar kan lyde hård.

Hvis du udskyder dit maratonløb med et helt år pga. skinnebensbetændelse, så er du ikke egnet til, at løbe maraton på under tre timer.

Efter mit første maraton fik jeg konstateret skinnebensbetændelse, det tog mig ca. halvanden måned at komme mig over. Den lange tid skyldes, at jeg var så dum, at jeg pressede et 10 km. på under 40 minutter ind, da jeg næsten var kommet mig.

Personligt ville jeg ikke afvise CPh 2011 endnu; men der er ingen hindring for, at du sagtens kan nå HCA Maraton i september 2011.

Hvis du vil løbe MT på under tre timer, så kommer det til at gøre ondt. Det kommer du ikke uden om. Hvis du ikke kan håndtere smerten, så sats på ½MT i stedet. Det er halt så langt og dobbelt så sjovt.
Med dit MT-mål skal du kunne løbe ½MT på 1:18-1:25.

God bedring

#12

auqilbFRs billede
http://www.eftc-europe.com/uggblackfriday.asp uggs cyber monday sale , http://www.algermissen.de/wellensteyn.asp wellensteyn , http://www.darumacoins.co.jp/media/uggs.php ugg ムートンブーツ , http://www.australianshepherds.at/parajumpers.asp parajumpers jacken , http://www.algermissen.de/wellensteyn.asp wellensteyn ,

#13

ankmpkPWs billede
parajumpers long bear mHAY1 http://www.2014northfaceoutlet.com/ - north face sale 7Dugg ムートンブーツ tyu7m wellensteyn outlet Cy2vi

Om bloggen

Mielazs billede
Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up