Marathon på 40 uger.

Morten Jensens billede

Her i januar bliver jeg 50 år. Og jeg skal i 2011 løbe mit andet maraton.
Da jeg blev 40 år. Fik jeg en start nr. til København maraton i fødselsgave af mine børn (Pris dengang: 350 kr.)( Det er blevet noget dyrere). Det var en rigtig god oplevelse. Sikke alle de mennesker, der deltog dengang. Der er jo ikke færre deltager til København maraton. Det er som alle skal prøve at løbe den distance. Min tid dengang, lød på 4 timer 18 min. Dengang var jeg ikke hel tilfreds med den tid, men uger efter blev mere glad for den. Jeg kom til at løbe alene, mellem to grupper. Grp.1. løb for hurtig, til at jeg kunne løbe den op og grp.2. løb for langsom, til at jeg ville vente på dem, så der løb jeg så, næsten hel alene og det er sgu kedelig. Men det kan man jo kun lære af. ;o)

Og her i dette herrens år 2011, skal jeg så løbe mit anden maraton distance. Jeg har valgt eventløbet i Horsens, for jeg bor i byen og ikke langt fra start og mål området, som er ved Horsens forum. Ruten bliver måske den der er beskrevet herunder.
”Efter start ved Forum løbes mod øst af Langmarksvej, på toppen med en flot udsigt over natur-skønne omgivelser, derefter fortsat mod øst af Sundvej, til venstre af Carit Etlers Vej løbes mod syd, derefter langs Strandpromenaden mod vest med udsigt over Horsens Fjord og Horsens Lystbådehavn, derefter by og gadeløb i centrum, bl.a. løb op gennem en af Danmarks bredeste og smukkeste gågade Søndergade, ud af Fabriksvej, en tur ud til Horsens Statsfængsel på den indvendige side... og sidst mod øst ad Langmarksvej - et langt opløb med slut ved/på Forum Horsens.”
Jeg vil ikke sætte mig fast på en slut tid endnu, men det kunne være sjovt, hvis den kom til at ligne min tid fra 2001. Meen… Jeg skal bare gennemføre, inden for tidsgrænsen. Jeg ved ikke om der en sådan en grænse..

Sne og sjap.
Det er jo ikke det bedste vejr, at starte sin træning i, men så må man finde alternativer. Det blev så løbebånd ude på arbejde, hvor jeg løber før/efter arbejde. Og med en stigning på 1 % på båndet, så er det jo bare at gå i gang. Øhh! Jeg mener, løbe.

Her i denne blog, vil jeg prøve at fortælle jer lidt om min træning og de andre løb, som jeg skal deltage i. Der er lige nu 3 løb, som jeg skal deltage i, og det er:
Den 17. april skal jeg rundt om Danish Crown Horsens 10,8 km.
Den 7. maj Odder Alle halv marathon.
Den 28. maj skal jeg løbe halvmaraton over Storebælt.
Så jeg har 18 uger, til at nå et halvmaraton og 40 uger til løbe en hel maraton.
Kan jeg nå det?

Med de bedste løbe hilsner.

Morten Jensen
Horsensrun

Uge 1.
Så er jeg kommet i gang og jeg har løbet den første uge på løbebånd. Det blev til 4 dages træning.
Dag 1. 4,5 km. på 30 min
Dag 2. 5,5 km. på 35,10 min.
Dag 3. 6,5 km. på 39,15 min.
Dag 4. 10,0 km. på 1,00,15 time.
Alle de trænings pas har været med en stigninger på 1 % for at kompensere for vejr og vind.
Det kan selvfølgeligt godt, blive noget kedeligt, at løbe på løbebånd hele tiden, men man skal jo prøve, at få det bedste ud alting, så på løbe bånd får man også trænet psyken, til når man skal ud på lange ture alene.
Jeg er i godt humør og benene har det godt, så jeg tror på, at løb i uge 2 bliver ligeså god oplevelse. Jeg håber på snart, at jeg kan løbe ude. Lige nu er jeg for bange for at løbe ude. Jeg har alt for mange gange, kommet rigtig godt i gang, men er så blevet stoppet af skader, såsom vrid i foden/ knæ på grund af glat føre. Så jeg venter med at løbe ude, til jeg er hel sikker på, at vejr og vej er til det.

Med løbehilsen
Morten Jensen
Horsensrun

Uge 2.
Efter en god første uge, med løbeskoene på,. Kunne jeg komme et lag mere på. Så samtidig med jeg fik løbet nogle kilometer, fik jeg også styrket trænet min ryg og mave.
Dag 1. 6.0 km. på 35.15 min. Styrketræning mave og ryg.
Dag 2. 6.0 km. På 34.55 min. Styrketræning mave og ryg.
Dag 3. 8.5 km. På 50.34 min. Styrketræning mave og ryg.
Jeg løber stadigvæk på løbebånd, jeg syntes ikke rigtig, at jeg har lyst, til at komme ud på vejene endnu, men vejret er blevet meget bedre og nu er alt sneen væk. Så nu kan jeg nok ikke undgå, at komme ud.

Med løbehilsen
Morten Jensen
Horsensrun.

Uge 3.

Det er så i denne uge jeg fyldte 50 år. Mandag og tirsdag fik jeg ikke løbet en eneste kilometer.
De to dage, fik vi masse af gæster og vi hyggede os bare. Det skal der også være plads til.
Men jeg kom igang igen onsdag. Så jeg kommer ud at løbe 3 gange i uge 3. Jeg løber hver anden dag, da jeg ikke har en god nok grundkondi. Men når den er ved at være der, så skal jeg øge antal af træningsdage pr. uge. Samtidlig skal øge længden af de ture jeg løber. De kloge siger, at man kun må øge sin træning med 10 % pr. uge. Det lyde da fornuftig nok, men jeg tror, at man lytte rigtig meget til sin krop. Den skal nok sende signaler, hvis du træner for meget.
Dag 1. 6.0 km. på 35.04 min. Løbebånd. Stryketræning af ryg og mave.
Dag 2.10.0 km. på 1:00:35 time. Løbebånd. Stryketræning af ryg og mave.
Dag 3. 7.5 km. på 50.35 min. Så kom jeg ud at løbe, det blev til den første tur rundt om Bygholm sø i 2011.
Det var sgu dejligt også var det jo et dejligt vejr. Men der var stadigvæk noget glat på vejen. Så det blev noget langsommere ved jeg har regnet med. Men jeg kom rundt.
Jeg har købt nye løbesko ( NB 760 ) Så dem fik jeg prøvet af, ved samme lejlighed. Det var en god oplevelse. De er utrolig lette, samtidlig med at de passer godt på min fod.
Jeg kan huske, da jeg for 30 år siden købte min første løbesko. Det var et finsk mærke
“ Karhu” Der var ikke meget affjering i hælen dengang, men de var nogen bedre end adidas og nike, man kunne købe dengang. Karhu er vist blevet opkøbt af et amerikansk firma, men om de laver løbesko mere, det ved jeg ikke.

Med løbehilsen
Morten Jensen
Horsensrun.

#1

Søren Larsens billede

Hej Morten

Det lyder super sejt - har du løbet andre løb i den mellemliggende periode siden dit første marathon (5-10-21km) eller starter du helt forfra igen?

/søren larsen

#2

Morten Jensens billede

Hej Søren.
Hvis du læser min profil, så vil du finde svar på dit spørgsmål. Men jeg har løbet on og off, siden den gang.
Sidste år løb jeg 6 timers løb/gik, med kun 3-4 mrd. træning, hvilket er viklig dumt. Jeg fik nogle overbelastningsskader og måtte tag en pause i et par mrd.

Mvh.
Morten Jensen

Om bloggen

Morten Jensens billede
Et hyggeligt løb i Klovborg.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lonnies billede
  Jeg har altid misundt løbere.. I dec 2010 havde jeg så tabt mig så meget at jeg ku slæbe mig rundt på 5 km. Og nu går det bedre. ELSKER mit løb. Det er terapi...
 • Alex NIelsens billede
  Hej Jeg har oprettet et løb nr. 2 ?
 • Anne Mettes billede
  For 2 år siden kunne jeg ikke løbe 2 km uden at holde flere gåpauser. Jeg tog en beslutning og er i fuld gang med at forbedre mig som løber. Det vil jeg forsøge at skrive lidt om på min blog. Vejen...
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15646:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up