Op i det røde felt på bakkerne

Henrik Lund Jensens billede

Mildt vejr var den behagelige medspiller, da den første etape ud af fem i Stiftens Etape Løb på asfalt og skovstier blev afviklet i det sydlige Odense.

af Henrik Lund Jensen

På den første dag i november viser vejrguderne nåde over for det løbende folk. Behagelige temperaturer, næsten ingen vind og slet ikke nedbør eller noget, der ligner. Eneste lidt generende element er de mange nedfaldne blade, som ligger på især asfaltstierne på cykelstien ud mod Dyrup på de første par kilometer. Her søger man ind midten, og der er da også ganske god plads. For de to felter på henholdsvis 8 og 13 kilometer er sendt af sted med 3 minutters mellemrum fra Klostermarksskolen i Dalum, hvor opvarmning og nedtælling foregår perfekt. 

Nyskabelse

Den lange distance er en nyhed i etapeløbets 8. udgave. Og, den bliver der taget godt imod. Ikke af voldsomt store felter, men til gengæld er det et klart indtryk, at deltagerne, som er ude på en lille tredjedel af en maraton, er glade for de ekstra kilometer. Ikke mindst som en god gang træning før de store langdistanceløb på 21 og 42 km for alvor skal indtages til foråret. Den klassiske 8 km-rute er fortsat et attraktivt tilbud for de løbere, der ønsker at sætte fem krydser i løbedagbogen over vinteren, og som også godt kan lide at have nogle delmål for at holde motivationen intakt i de "sure måneder", rent vejrmæssigt.

Fint løbevejr

Der er dog ingen sure miner på denne søndag i Dalum og omegn. Tværtimod er der faktisk flere tilskuere end sædvanligt ude på stierne, måske lokket ud af det pæne vejr. Der er faktisk tilråb og lidt klapperi hist og her! Vejviserne er også flinke til at heppe, tak. Og, det er noget, som vi har brug for, os etapeløbere, der gang på gang stiller op i dette løb. Ikke mindst på bakkerne, som der er mange af på denne strækning, især efter de først fem kilometer.

Pulsen op

"Jeg regner med, at du har styr på udgangstempoet...", spøger en erfaren medløber på denne dag. "Jo, tak...", replicerer jeg. Det skulle jeg mene, da jeg er på absolut hjemmebane i det terræn, der udgør mit daglige revir i Dyrup. Og, det kører også ganske fornuftigt derudad. Efter den smukke tur langs Odense Å passeres 5 km-mærket, og så begynder alvoren at melde sig. Umærkelige stigninger, der ikke synes at være noget særligt. Og, så de rigtige stigninger, som der er tre af - vel at mærke på en kilometer sammenlagt. Gennemsnitstiderne pr. km daler helt pr. automatik, og "det røde felt" er en realitet. Her gælder det om at holde hovedet koldt og tænke positivt.

Hyggestemning

Ved Dalumgård høres Torben Joensens opmuntrende røst, og efter et par sving er opløbet i syne. Spurten, og så er det slut. Uha, det gør ondt, og jeg må bukke mig ned.. Er du helt ok?, spørger en førstehjælper. Jo, tak - det går. Jeg vinder min aldersklasse. Lidt omsorg for en lidt ældre løber er ikke af vejen i målområdet, hvor der er fin forplejning, speak og masser af musik.

Inde i hallen er der hyggestemning efterfølgende. En god snak, en kop kaffe, og et "På gensyn" til næste i etape i Faaborg om tre uger. 

De hurtigere vindere af de fire klasser får sammen med de øvrige placerede fine præmier, og en til en gruppe heldige blandt alle er der gevinster på startnumrene. Bedst i sporet denne dag var forhåndsfavoritterne Dorthea Jørgensen (32,39) og Jonas Birkkjær (27,38) på den korte, mens Tine Rosengreen Pallisgard (52,34) og Steffen Massaro (44,01) ikke overraskende var først over stregen på de 13 km. 

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Melindas billede
  Jeg vil skrive om mine oplevelser omkring træning, mad og min hverdag. Jeg styrketræner dels, men løber også meget og derfor vil mine indlæg være lidt en blanding af alt dette. Jeg håber nogle kan...
 • Karin Møllers billede
  Bloggen handler om at elske at løbe,langvarige skader,nedture over ikke at kunne løbe, kampen for at kunne løbe igen.
 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Jørn Künnapuus billede
  Jeg kommer ihvertfald ALDRIG til at ELSKE at løbe. Men sjovt nok så giver jeg mig igang med at træne op til det igen og igen. Denne blog vil hovedsagelig blive brugt som dagbog. Dog vil der nok også...
 • Franks billede
  lidt beskrivelse af mine forberedelser til en halv ironman i juni 2012. Så er forberedelserne i fuld gang. Deltog i tistrup minitri hvilket var meget sjovt... og jo hårdt, men klarede mig igennem på...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk