- 03-11-2015
- Henrik Lund Jensen
- Nyheder om løb

Mildt vejr var den behagelige medspiller, da den første etape ud af fem i Stiftens Etape Løb på asfalt og skovstier blev afviklet i det sydlige Odense.
af Henrik Lund Jensen
På den første dag i november viser vejrguderne nåde over for det løbende folk. Behagelige temperaturer, næsten ingen vind og slet ikke nedbør eller noget, der ligner. Eneste lidt generende element er de mange nedfaldne blade, som ligger på især asfaltstierne på cykelstien ud mod Dyrup på de første par kilometer. Her søger man ind midten, og der er da også ganske god plads. For de to felter på henholdsvis 8 og 13 kilometer er sendt af sted med 3 minutters mellemrum fra Klostermarksskolen i Dalum, hvor opvarmning og nedtælling foregår perfekt.
Nyskabelse
Den lange distance er en nyhed i etapeløbets 8. udgave. Og, den bliver der taget godt imod. Ikke af voldsomt store felter, men til gengæld er det et klart indtryk, at deltagerne, som er ude på en lille tredjedel af en maraton, er glade for de ekstra kilometer. Ikke mindst som en god gang træning før de store langdistanceløb på 21 og 42 km for alvor skal indtages til foråret. Den klassiske 8 km-rute er fortsat et attraktivt tilbud for de løbere, der ønsker at sætte fem krydser i løbedagbogen over vinteren, og som også godt kan lide at have nogle delmål for at holde motivationen intakt i de "sure måneder", rent vejrmæssigt.
Fint løbevejr
Der er dog ingen sure miner på denne søndag i Dalum og omegn. Tværtimod er der faktisk flere tilskuere end sædvanligt ude på stierne, måske lokket ud af det pæne vejr. Der er faktisk tilråb og lidt klapperi hist og her! Vejviserne er også flinke til at heppe, tak. Og, det er noget, som vi har brug for, os etapeløbere, der gang på gang stiller op i dette løb. Ikke mindst på bakkerne, som der er mange af på denne strækning, især efter de først fem kilometer.
Pulsen op
"Jeg regner med, at du har styr på udgangstempoet...", spøger en erfaren medløber på denne dag. "Jo, tak...", replicerer jeg. Det skulle jeg mene, da jeg er på absolut hjemmebane i det terræn, der udgør mit daglige revir i Dyrup. Og, det kører også ganske fornuftigt derudad. Efter den smukke tur langs Odense Å passeres 5 km-mærket, og så begynder alvoren at melde sig. Umærkelige stigninger, der ikke synes at være noget særligt. Og, så de rigtige stigninger, som der er tre af - vel at mærke på en kilometer sammenlagt. Gennemsnitstiderne pr. km daler helt pr. automatik, og "det røde felt" er en realitet. Her gælder det om at holde hovedet koldt og tænke positivt.
Hyggestemning
Ved Dalumgård høres Torben Joensens opmuntrende røst, og efter et par sving er opløbet i syne. Spurten, og så er det slut. Uha, det gør ondt, og jeg må bukke mig ned.. Er du helt ok?, spørger en førstehjælper. Jo, tak - det går. Jeg vinder min aldersklasse. Lidt omsorg for en lidt ældre løber er ikke af vejen i målområdet, hvor der er fin forplejning, speak og masser af musik.
Inde i hallen er der hyggestemning efterfølgende. En god snak, en kop kaffe, og et "På gensyn" til næste i etape i Faaborg om tre uger.
De hurtigere vindere af de fire klasser får sammen med de øvrige placerede fine præmier, og en til en gruppe heldige blandt alle er der gevinster på startnumrene. Bedst i sporet denne dag var forhåndsfavoritterne Dorthea Jørgensen (32,39) og Jonas Birkkjær (27,38) på den korte, mens Tine Rosengreen Pallisgard (52,34) og Steffen Massaro (44,01) ikke overraskende var først over stregen på de 13 km.