Mere motion = mindre kræft

Henrik Lund Jensens billede

Motion giver mindre risiko for prostata-kræft;;-)

af Henrik Lund Jensen

Rigtig mange mænd bliver ramt af kræft i blærehalskirtlen (prostata). Men der er håb om, at du har mindre risiko, hvis du er fysisk aktiv gennem hele livet. En nyligt offentliggjort svensk undersøgelse påviser dette. Forskerne fra Karolinske Institutet undersøgte 45.000 svenske mænd i alderen 45 til 79 år første gang i 1997. Nu har de spurgt de pågældende personer igen, og resultaterne er godt nyt for de aktive.

Det britiske magasin British Journal of Cancer har givet spalteplads til resultaterne. De mænd, som tilbragte mindre end halvdelen af deres arbejdstid siddende, havde 20 procent lavere risiko for at pådrage sig den alvorlige sygdom. De personer, som cyklede mere end 60 minutter pr. dag:sko: havde 14 procent lavere risiko end dem, der blot gik eller cyklede 20 til 40 minutter om dagen.

Det er første gang, at der påvises en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og (mindsket) risiko for prostata-kræft.

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mathiass billede
  Efter at have trænet de sidste 5 måneder i fitness-studio er jeg lige begyndt med at løbe ude i skoven. Målet er at løbe regelmæssigt og muligvis deltage i nogle løb i løbet af sommeren. Halvmaraton...
 • Mytans billede
  Efter min ringe overbevisning er 5 km distancen en lidt overset distance. De 5 km. opfattes tit som en distance for begyndere, børn eller som et springbræt/træning til længere distancer. På diverse...
 • Tonnys billede
  Vil prøve at skrive mine tanker om det at løbe, og ikke mindst det et lette den dertil indrettede. og komme ud af døren.
 • Bodils billede
  Drømmen er at løbe et marathon.
 • Alexanders billede
  Min blog handler om løb og rejser

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15375:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk