Hjertelig stemning i Odense

Henrik Lund Jensens billede

Den anden udgave af I Form Hjerteløb var begunstiget af fint løbevejr. Varierede ruter gav gode løbsoplevelser for de 600 deltagere.

Af Henrik Lund Jensen

Ved sommertidens ophør har man ofte en frisk fornemmelse om morgenen. En times mere søvn er heller ikke den dårligste optakt til et løbsarrangement. På denne sidste oktober-søndag står programmet på I Form Hjerteløb i det østlige Odense. 5 og 10 km, der også inkluderer en klasse for walkere, bydes der på i det fine efterårsvejr, hvor solen sende sine milde stråler ned over de mange løbere, som er dukket op ved Bækholmskolen. Lidt hektisk er der på denne formiddag, hvor deltagerne står i toiletkøer, klæder sig om og gør sig klar. Sådan skal det være, og sådan er det altid.

Fin rute

Opvarmningen samler virkelig mange af deltagerne, og der en gang i benspjæt og squats på P-pladsen foran skolen, hvor musikken gjalder og instruktørerne leverer pep talking og gode råd. Løbsspeaker Per Juhl informerer på sin sædvanlige oplagte facon om stort og småt inden starten. Og, så tælles der ned fra 10……Alle starter samtidig, og efter få meter drejes der ind i skoven. Ad fine, bløde stier går det derudad, og en bakke eller to bliver man også budt på undervejs. Ved 3 km skilles de to ruter, og på 5-eren løbes der gennem skoven og ud til en af de større omfartsveje, hvor der er god plads på cykelstien. En flot oplevelse, især i dette vejr. Desværre møder vi en strid vind mellem 3,5 og 4,5 km, hvor en 5 km ofte gør mest ondt. I slutfasen deles ruterne igen, og 10´erne skal ud på yderligere nogle sløjfer. På den korte har vi 4-5 sving til sidst omkring skolen, som man godt kunne undvære, for de gør ondt. Men så er det forjættende mål da heldigvis i sigte.   

Glade deltagere

To løbeveninder fra Otterup har taget turen til Odense. Både Iben Kofoed og Lene Jensen giver ros til arrangementet, hvor de deltog på 10 km: - Ruten er rigtig flot og udfordrende, også fint med nogle bakker undervejs. Det er fedt at løbe i varieret terræn, der samtidig går gennem skov. Enkelte steder er der single tracks, som giver en ekstra dimension, hvor man lige skal finde sin plads i feltet. Ellers fungerer det fint derude, hvor også de professionelle heppe-piger er gode -  og i mål, hvor også forplejningen er helt ok. Der er ikke nogen speciel grund til at vi deltager i Hjerteløbet, vi synes bare distancen er god, og det er jo helt fint at støtte et formål, samtidig med at man løber en 10 kilometer en søndag formiddag, siger de to friske Otterupløbere, der begge kommer pænt under de 50 minutter. I begyndelsen af oktober var de begge med i Halvmarathon Kvinder ved H.C. Andersen Marathon.

Mange præmier

En fejlvisning ude på 10 km-ruten gav forvirring og frustrationer for en gruppe af de hurtigste løbere, der missede ca. 1 km. I mål blev tider og fejlløb dog korrigeret af løbsledelsen, så alle fik de præmier og placeringer, de havde gjort sig fortjent til. Og, præmier er der mange af i dette løb. Fine placeringspræmier og mange lodtrækningspræmier på startnumrene. Der var fyldt godt op på mange cyklers bagagebærere og i bilerne på vej hjem fra I Form Hjerteløb 2015 i Odense. En god søndag i sundhedens tegn. Hjerte rimer på smerte, og det mærkede vi på de afsluttende meter på løbeturen. Men hjertet er også en del af kærligheden og hjælpsomhedens univers. Og, det kunne vi også tage med os hjem på denne solrige søndag.

Om bloggen

Henrik Lund Jensens billede
Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk