VM: Faurschou, TV 2 og Spartas fartholderfamilie

Tor Rønnows billede

Da jeg første gang i vistnok 2011 blev kontaktet af Dansk Atletik Forbund angående noget brainstorming omkring VM Halvmarathon i København, ja, der forekom projektet så langt ude i fremtiden, at det mindede lidt om en interstellar science fiction rejse i en fjern fremtid. Det var lidt med samme følelse, at selve billetten blev erhvervet: VM, jaja, "engang". Whatever.

 "Dét der VM", det var ikke sådan helt at blive klog på, måske fordi man aldrig havde set et tilsvarende atletik-arrangement i hverken skalaeller betydning på dansk grund.

VM Halvmarathon København - Tor Rønnow - motionsløb.dk
VM Halvmarathon i København 2014 - vi håber på god stemning, kom og hep !

NU på lørdag bliver VM Halvmarathon i København imidlertid til virkelighed! Verdenseliten kommer til hovedstaden, statsministeren og kronprinsen åbner festen, og efter at globens hurtigste halvmaratonløbere, heriblandt den tidligere femfoldige mester Zersenay Tadese, er sendt afsted i kampen om de fineste placeringer, så vil byens gader bugne af ikke færre end 30.000 deltagere fra 72 nationer, som vil få del i og bidrage til denne historiske begivenhed. Det bliver uhørt STORT!

Personligt ser jeg frem til, hvordan eliteløberne fordeler placeringerne, især den indbyrdes kappestrid blandt de danske løbere bliver interessant, det er nogle rå navne på både dame-(Jess Draskau-Petersson, Anna Holm Jørgensen, Simone Glad, Louise Langelund Batting, Anne-Mette Aagaard Walter) og herresiden (Lars Budolfsen, Jesper Faurschou, Abdi Hakin Ulad, Thijs Nijhuis og Henrik Them), der stiller til start.

En af de danske hovedpersoner er den tidligere OL-deltager på maraton, Jesper Faurschou, som har været så generøs at supplere med et par bemærkninger til artiklen her. Nedenfor kan du også møde en hel familie af fartholdere fra løbeklubben Sparta, og du kan få TV 2 vejrvært Anders Brandts tanker om den forestående begivenhed.

Artiklens lille felt afrundes med triatleten Marianne Hüche, hvis utrolige personlige transformation kan minde os om, at nok er det eliten, der kæmper om titlerne på lørdag, men at hver en løber bærer på netop sin unikke historie.

VM Halvmarathon København -  Jesper Faurschou - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Landsholdsløber Jesper Faurschou

Jesper Faurschou er en rutineret løber, der har deltaget ved flere internationale mesterskaber på diverse distancer, forskellige aldersklasser og terræn, som indtil videre har kulmineret med deltagelse ved EM, VM og OL på marathondistancen tre år i streg fra 2010 til 2012.

Hvad glæder du dig mest til, og hvad er din målsætning for løbet/oplevelsen?
Jeg glæder mig først og fremmest til at repræsentere Danmark på hjemmebane, hvor der forhåbentlig vil være en rigtig god stemning i Københavns gader. På trods af stor fokus er jeg sikker på at kunne observere, hvad der sker ude på ruten - og jeg glæder mig til at finde ud af, hvad der venter deltagerne. Jeg er sikker på, at den gode opbakning vil løfte moralen blandt løberne og være med til at fremme en god oplevelse og frembringe et godt resultat. Min målsætning er at forbedre min nuværende personlige rekord, der lyder 1.04,35, sat sidste år. Jeg håber, at en god tid samtidig kan række til at være i top 3 blandt danskerne - de tre bedste ud af de 5 udtagne landsholdsløberes tider tæller i holdkonkurrencen blandt de andre nationer.

VM Halvmarathon København -  Jesper Faurschou - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Jesper Faurschou ved OL i London 2012

Hvilke andre mål har du for 2014 rent løbemæssigt ?
Som det ser ud nu, kan en god tid og præstation være med til at kvalificere en eller flere til Europa Cup/EM på marathon i Zürick til august. Derudover må andre forventede store konkurrencer være et par udvalgte 10 km. løb i udlandet, EM cross i Bulgarien til december og vinterturneringen (der inkluderer flere danske mesterskaber). Et andet mål må være at forbedre en eller flere personlige rekorder i år. Det er altid glædeligt, når bedre tider resulterer i avancement på alle tiders rangliste.

VM Halvmarathon København -  Anders Brandt - Tor Rønnow - motionsløb.dk
TV 2 Vejrets Anders Brandt, aktiv maratonløber

Anders Brandt, 44 år, er vært på TV 2 VEJRET, bor i Sønderjylland og har to teenagepiger. Anders startede med at løbe for tre år siden, og siden da er det blevet til 17 marathonløb - med et mix af mindre løb her i Danmark og større internationale cityløb (PR 3t:36m, Berlin 2013).

Hvad glæder du dig mest til, og hvad er din målsætning for løbet/oplevelsen ?
Jeg glæder mig mest til stemningen omkring løbet, og til at løbe gennem et feststemt København på en forhåbentlig fin forårsdag. Jeg løber VM mest for atmosfærens og stemningens skyld, men vil meget gerne slå personlig halvmarathon-rekord. Der skal ikke så meget til, da den blev sat under Berlin Marathon 2013 år med 1t:46m på den første halvdel.

Kommer din familie eller venner og hepper på dagen ?
Jeg tager til VM i halvmarathon med en ven hernede fra Sønderjylland, hvor jeg bor. Så vi to flyver til København om morgenen og tilbage igen om aftenen. Så jeg må ty til andres klap og tilråb - og det glæder jeg mig til!
 

VM Halvmarathon København -  Møller-San Pedro fra Sparta - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Fartholderfamilien Møller-San Pedro fra Sparta tæller døtrene Michelle og Monique, far Poul Erik og mor Carina, og de vil bidrage til at gøre løbet til en god oplevelse for en masse deltagere på lørdag.

Først lidt om familien: Michelle (24 år) er familiens hurtigløber – til gengæld er hun ikke med på maratondistancer endnu. Monique (22 år) er den, der som teenager vredt udbrød ”Hvis man skal være en del af den her familie, bliver man nødt til at løbe”. Hun har løbet maraton og er på vej mod IM CPH til august. Familien har løbet i 10-15 år. Poul Erik og Carina løb sammen deres første maraton i 2004 – i hånd over målstregen. Carina er dieselmotoren – des længere, jo bedre. Hun bliver helst i komfortzonen og har det fantastisk. Poul Erik løber på rutinen og troen på, at han kan.

Hvad glæder I jer mest til, og hvad er målsætningerne for løbet/oplevelsen ?
Da vi alle 4 løber som fartholdere for Sparta (Michelle sluttid 1.30, Monique 2.00, Carina 2.05 og Poul Erik 2.15) er målet at løbe med overskud, så vi kan motivere og fastholde de løbere, der vælger at bruge vores balloner. En hånd på ryggen eller at få rakt et bæger med vand ved vi alle er en lille, men kærkommen hjælp, når man synes, det hele er lidt hårdt. Vi har alle løbet noget bedre tider på distancen, og vi glæder os til at hjælpe andre igennem.

VM Halvmarathon København -  Marianne Hüche - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Marianne Hüche

Marianne Hüche - udfordret af rygmarvsskade og medfølgende lammelser - har på imponerende vis forvandlet sig selv fra passiv sofakartoffel på 137 kg til aktiv løber og landsholdstriatlet på 55 kg. Løbekarrieren startede med de første tøvende skridt i sommeren 2010, og mønstrer nu 6 marathons og en hel Ironman.

Hvad glæder du dig mest til ?
Jeg glæder mig til et superfedt løb i Københavns tætpakkede gader – jeg har løbet NYKREDIT Copenhagen Marathon flere gange, og elsker den fantastiske stemning byen er præget af, og som bærer en frem gennem hele løbet. VM i Halvmarathon er en helt unik oplevelse at få mulighed for at deltage i, og det bliver en fantastisk fest gennem hele København.

Så meget om Jesper, Anders, Sparta-familien og Marianne i denne omgang.Jeg håber, det har været en afvekslende appetitvækker til lørdagens store begivenhed, husk at følge nyhederne i ugens løb på løbets hjemmeside og få downloadet app'en til dig selv og ikke mindst familie og venner, så de kan følge dig til selveste VM Halvmarathon København 2014 ! De bedste ønsker herfra til løbsledelsen og de mange hjælpere, til landsholdsløberne, og til alle jer, der kommer til at lege "Find Holger" på billederne fra løbet.

I ses - vi ses !

vh. Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up