To uger til Nykredit Copenhagen Marathon - KOM NU !

Tor Rønnows billede

Det siges, at man altid husker sin første kærlighed. Jeg ved ikke, om det er sandt. Men jeg ved, at jeg husker datoen 16 maj 2004, dagen, hvorpå jeg blev ramt af en sælsom "tildragelse", en form for permanent uro, glæde og forventningsfuld anspændthed, som hærger krop og sind i stort og småt, og som får en til at sætte i regelmæssigt løb (nogle kalder det træning), lægge planer, checke websites, drømme. Jo, d. 16 maj 2004 blev jeg ramt. Af marathonglæden !

Sted og begivenhed husker jeg også, det var nemlig ved Nykredit Copenhagen Marathon, arrangeret af SPARTA, at jeg gjode min debut. Som en magehungrende trækfugl søger jeg således hvert i år maj tilbage til "åstedet", måske for at smage på denne første kærlighed igen, måske for at gøre status på endnu et marathonår, måske blot for at være med i Danmarks største marathonløb, som de seneste år har løftet sig op på internationalt niveau. Jeg ved det ikke. Jeg ved blot, at jeg skal være der. Være med, når startskuddet lyder på Islands Brygge og når masserne skal hældes igennem hovedstadens gader som en kæmpe pølse af veltrænede muskler, en tsunami af løbeacryl, der skal optegne rutekortet live imellem de mange smukke facader, pladser og stræder i Dronningens København.

Jeg har pånær 2005 deltaget hvert år, og i 2007 skrev jeg min første fotoberetning for løbet og med solskinsbestrålede billeder, nedenfor ser vi et stemningsbillede fra et af højdepunkterne, nemlig den tilskuerbesatte Trianglen på Østerbro. Beretningen ses her.

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Året efter løb jeg i en større gruppe, der fejrede marathon nr. 400 for navnkundige Erhard Filtenborg (beretning her),

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

... og i 2009 blev målgangen så for sidste omgang lagt ved Den Sorte Diamant, et år, hvor vi var vidne til et lidt til tider halvkoldt, regnfyldt og forblæst løb - jvnf. billedet nedenfor fra Vesterbro - men hvad gør det, når ilden brænder indefra. Se billederne her.

Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

I 2010 gik starten så fra Islands Brygge og nu med Nykredit som navnesponsor og interessent for løbet, og jeg tror ikke det er forkert at sige, at det var dette år, at Nykredit Copenhagen Marathon med dets +10.000 tilmeldte deltagere blev internationalt, hvilken glæde...
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

.. hvilke flotte rammer at løbe i, her idylliske og berømte Nyhavn...
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

.. og her et af den nye rutes smukke omend brostensbelagte strejf, Gl. Strand, den ældgamle fine film mellem Strøget og Thorvaldsens Museum og Christiansborg. Den fulde beretning fra 2010 ses her.
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Internationaliseringen og professionalismen blev yderligere optimeret og udbygget sidste år, som for mig fremstod som et fuldstændigt fejlfrit arrangement ! Genoplev løbet i billedserien for Nykredit Copenhagen Marathon 2011.

Nu er der så lidt over 14 dage til, at jeg skal gense min første kærlighed og jeg er spændt som en teenager. Men hvad med DIG ? Du skal da også med, du skal da opleve dette prægtige løb og du skal give dig selv den gave at løbe i mål dér på Islands Brygge, igennem Nykredits og Politikens portaler, frem til en velfortjent medalje og en god dansk øl. Jeg håber, vi ses. Nåhr ja, og så bliver løbet forresten mit marathon nr. 250.
Nykredit Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk

Venlig hilsen Tor Rønnow

PS: Du finder hjemmesiden for Nykredit Copenhagen Marathon her og praktiske info her.

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • priyankas billede
  jeg vil her på bloggen skrive om mine oplevelser med løb. Jeg startede mandag den 4-10-2010 med min første træningsdag, jeg løber efter iforms program.
 • Tasserjass billede
  I denne blog vil jeg give nogle små historier på hvordan det går med mine løbetur efter en slem slem basket skade og alt for mange nedture gennem årene. Derfor også prøve at beskrive hvor surt det...
 • Benny Mousings billede
  Jeg fik en nedslående nyhed på sygehuset d. 01-07-2013, hvor en læge og en sygeplejerske uafhængig af hinanden fortalte mig hvis jeg ikke gjorde noget nu så ville jeg ikke være til stede på denne...
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Fremads billede
  Jeg kæmper hver dag for at få en sundere hverdag med motion og god og nærende kost. På bloggen vil jeg skrive om mine kostvaner, sportslige aktiviteter og mine erfaringer med diverse sportstøj og...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14972:

Marianne Pedersens billede
Motionsløber i den modne alder. Løber ikke hurtigt men gerne. Løber ikke længere end en...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina