Sub 3 - 30 - 300

Tor Rønnows billede

LÆS MIN STATUS FOR MARATON NR. 300 HÈR: Status ved maraton nr. 300

Næste søndag d. 22 maj 2016 afvikles årets Telenor Copenhagen Marathon på en total bilfri og forhåbentligt tilskuerspækket rute rundt i Københavns gader. Vi er mange løbere, der med længsel og en vis utålmodighed ser frem til dette det største maraton i Danmark, måneders træning, forberedelse og mådehold skal endligt indløses, for mange er løbet deres debutmaraton, for andre er det blot endnu et til samlingen. Eller vent. Nej. Københavns Maraton bliver aldrig "bare" et til rækken, dertil er oplevelsen og stemningen for god og stor. Lad os sige, der tilføjes et til KONGE-rækken ! Intet mindre.

Telenor Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - Trianglen - motionsløb.dk
Trianglen, Telenor Copenhagen Marathon. Foto: Tor Rønnow

Der er mange parametre forbundet ved en god maratonoplevelse, og to af de vigtigste er helt uafhængige af, hvor hurtigt man løber (men ikke nødvendigvis omvendt): tilskuerne og vejret ! Der er flere steder på ruten, hvor tilskuerne traditionelt serverer en fest af heppen, tilråb, musik og overskud, man kan nævne Trianglen og Dronning Louises Bro som nogle af de mest kendte. Det skulle gerne blive tilfældet igen i år, så hvis du og din familie eller venner ikke selv deltager, som kom ind som tilskuer og deltag i løjerne på den måde. Det betyder så meget, at hele byen støtter op og er med.

TV 2 Vejr værter løber med

Hvad vejret angår, ja, der er vi alle i vejrværternes og/eller Vorherres vold. To af TV 2 Vejrets kendte værter løber med i år, nemlig Andreas Nyholm og Anders Brandt. Jeg synes at høre rygter om, at de vil sætte lidt ekstra fokus på vejrudsigterne omkring København søndag d. 22 maj i den kommmende uge, så følg med i vejrudsigterne og på TV 2's hjemmeside.

Telenor Copenhagen Marathon 2016 - Tor Rønnow - Anders Brandt - Andreas Nyholm- motionsløb.dk
TV 2 Vejrets Anders Brandt (højre) og Andreas Nyholm (midt) deltager begge i Telenor Copenhagen Marathon 2016

Som man kan se på billedet, så er det ikke første gang d'herrer løber maraton, så hvad er deres tilgang, målsætninger og tanker om årets løb ?

Andreas Nyholm: Sub 3 timer - sådan da

Andreas udtaler: "Jeg forsøger at træne 3 gange om ugen, men det er desværre ikke altid, jeg når det, så mit gennemsnit ligger nok på ca. 2 træninger om ugen. Jeg elsker at løbe med andre, derfor er jeg medlem af Sparta. Der er et rigtig godt fællesskab, og der er virkelig kvalitet i træningen. Når jeg får trænet med Sparta, føler jeg virkeligt, at jeg flytter mig, men pga. mit arbejde har jeg desværre ikke mulighed for at deltage så ofte, som jeg ønsker. Jeg har løbet Copenhagen Marathon 3 gange før, skønt løb hvor man får god opbakning af bekendte og de mange mennesker langs ruten. Da jeg startede træningen op i januar, var ambitionen at løbe under 3 timer, men må konstatere, at formen ikke er til det. Alligevel ser jeg meget frem til løbet, det er virkelig en fest og jeg bliver altid i godt humør i flere dage efter et løb. Mit drømmevejr den 22. er solskin, svag vind og 15 grader."

Anders Brandt: Maraton nr. 30

Anders noterer for sin del: "Hvis jeg har tiden til det, så forsøger jeg at løbe 4-5 gange om ugen, og den samlede ugemængde skal gerne over 40 km. En af træningsturene skal gerne være over 15 km, og så skal en af dem også foregå i et relativt højt tempo. Jeg følger ingen deciderede træningsprogrammer. At løbe er fantastisk måde at koble af på, både i det det daglige og de gange, man løber med startnummer på maven. Og når man løber rundt derude, så er alle i samme båd, uanset om man er lille, stor, tyk eller tynd. Og så byder løb altid på lidt af livet, på en lidt hemmelighedsfuld måde, som man aldrig helt ved, før man er der: løb er både glæder, skuffelser, smerte og eufori. Det er tredje gang, jeg skal løbe Copenhagen Marathon, det er både et flot løb gennem vores fine hovedstad, og så er der langs ruten en helt fantastisk stemning. Personligt har jeg haft nogle de hårdeste løb i København."

Tor Rønnow: Maraton nr. 300

Tor: "Jeg skal i denne artikel ikke nævne så meget om mig selv, men som man kan forstå, så ser jeg frem til mit maraton nr. 300, det bliver Copenhagen nr. 11, netop i dette løb, hvor jeg havde min maratondebut i år 2004. Jeg skal gerne indrømme, at jeg glæder mig som et lille barn, og jeg tror, jeg er mindst lige så spændt som alle debutanterne !"

Nå, husk nu at følge med i vejrudsigterne. Som det ser ud lige nu - omend det er MEGET usikkert - så kunne dagen ifølge omtalte vejrherrer blive med med tørvejr og 15-16 grader. Vi får se !

Vel mødt som enten deltager eller tilskuer til Telenor Copenhagen Marathon d. 22 maj 2016. Yay !

vh. Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up