Status ved maraton nr. 300

Tor Rønnows billede

Det falder naturligt at gøre status her ved mit maraton nr. 300 ved årets Telenor Copenhagen Marathon, en begivenhed jeg ser umådeligt meget frem til. Jeg ved, der er mange danskere, der debuterer på maratondistancen netop i København, ganske som jeg selv gjorde i år 2004, og jeg tænker, det kan inspirere at se, hvad det hele kan føre til. Så vær velkommen til at læse med hér, og se gerne videre i løbsberetningerne anført i links - der turde være oplevelser for enhver smag. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg personligt skatter de store og gerne udenlanske maratonløb meget højt, denne passion startede vel allerede ved min første deltagelse i Berlin Maraton samme efterår som min debut, hvor jeg i den grad blev blæst bagover af arrangementets størrelse, professionalisme, mediedækning og ikke mindst den fantastiske stemning langs ruten med over 1 million tilskuere. Ilden blev tændt ! To uger senere løb jeg H.C. Andersen Marathon i Odense, og side 3 i eventyret blev skrevet.

H.C. Andersen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
H.C. Andersen Marathon, Odense - foto: Tor Rønnow

Senere er så fulgt deltagelse i alle de nu seks såkaldte World Marathon Majors (Berlin,London , New York, Boston, Chicago og Tokyo), foruden en række europæiske storbyer såsom Paris, Rom, Barcelona, Wien, Hamborg, Amsterdam, Rotterdam og Madrid. Alene det at tilbringe nogle dage i sådanne byer er en luksus i sig selv, og netop dette med at kombinere kærligheden til maraton med interessen for kunst, shopping samt god mad og vin, det har været motoren for de mange rejser, ja faktisk er over en trediedel af mine løb gennemført udenfor Danmarks grænser, 20 lande er det blevet til.

Berlin Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Berlin Marathon, Tyskland - foto: Tor Rønnow

Som bekendt har jeg gjort det til en vane at tage billeder under løbene, og nogle af de beretninger, jeg har fået mest feedback på, er fra de naturskønne alpeløb (Swiss Alpine, Zermatt, Jungfrau) og det umådeligt smukke Thorshavn Maraton.

Jungfrau Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Jungfrau Marathon, Schweiz - foto: Tor Rønnow

Personligt har turerne til Firenze og især Tel Aviv gjort meget store indtryk, og min absolutte rejsedestination er nok Rom, hvor jeg har løbet fire gange. Det er måske stemningen i netop det historiske Rom, der går så fint i ressonans med meget af dét, som maraton er for mig, nemlig en evigt gentaget, meditativ aktivitet, der på samme tid er "nu" og ny, på samme tid en genoplevelse, en sjælelig og følelsesmæssig projektion til datiden, til noget smukt og trygt. Tiden ophæves. Selve dét at løbe er for mig en udlevelse af dét, som den romerske kejser og filosof Marcus Aurelius ("kendt" fra filmen Gladiator) skrev i sine "Meditationer": "Et lykkeligt menneske vil sige en, der har givet sig selv lykke. Lykke er gode sjælsvaner, gode impulser, gode handlinger".

Rom Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Maratona di Roma, Italien - foto: Tor Rønnow

I 2010 var jeg med til at skrive bestseller-bogen ELSK AT LØBE, det var en sjov og lærerig oplevelse, og bogens titel rammer plet: jeg elsker selve dét at løbe ! Det kan alle gøre, og det er måske mine beretningers berettigelse og styrke: de viser, hvad der er muligt og indenfor rækkevidde for almindelige motionister, for du og jeg.

ELSK AT LØBE - Tor Rønnow - motionsløb.dk
ELSK AT LØBE, Tor Rønnow, Bente Klarlund Pedersen - foto: Tor Rønnow

Som en anden laks eller trækfugl vender jeg år efter år tilbage til ynglestedet, til Købehavn, og det er hér, jeg har haft nogle af de allerbedste og mest mindeværdige løbedage i det hele taget. Lad mig nævne tre: Mit maraton nr. 250 ved Copenhagen i år 2012 var en helt enestående oplevelse, VM i halvmarathon (marts 2014) var en VERDENSKLASSE begivenhed og Copenhagen Half Marathon sidste år var en sjov dag, hvor jeg løb i Spiderman-dragt rundt i byens gader med min lille pige i babyjogger, og i øvrigt hjalp en kammerat til at gennemføre hans første sub-2 halvmaraton.

Copenhagen Half Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Copenhagen Half Marathon - foto: Andreas Holt

Så jo, jeg har store forventninger til dagen på søndag, til mit maraton nr. 300, heraf Copenhagen Marathon nr. 11. Kom og løb med, eller kom og hep, vi har brug for at hele byen, ja hele landet, støtter op om Danmarks største maratonløb, både det halve og det hele. Så kom til hovedstaden og tag dine drømme med !

Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Copenhagen Marathon - foto: Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15654:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up