Motionsløbere ændrer jordens rotation !

Tor Rønnows billede

Det har i længere tid været et mysterium, hvorfor UTC-tiden langsomt er begyndt at afvige fra den faktuelle GMT-tid i netop GMT-linien, dvs. i forhold til det teoretiske trajektorie. Flere eksperter fra NASA har spekuleret i, om solen drejer med et hidtil ukendt spin, som kunne forårsage en subtil ændring af jordens rotation ala som hvis to billiardkugler i spin støder ind i hinanden.

Det har vist sig ikke at være tilfældet.

Forklaringen på ændringerne i GMT-tid har nu fået sin højst overraskende forklaring: motionsløbere ! Der har simpelthen været for mange mennesker, der har løbet mod øst på samme tid - fænomenet har fået tilnavnet "Forrest Gump"-effekten - og alle disse tramp og skub har altså lige sat jordens rotation så infinitisimalt ekstra op, at tiden er blevet fremskyndet ift. GMT/UTC. At dette er et problem ift. flyafgange, sportsudsendelser og andre vigtige ting behøver vist ingen uddybning, så derfor har det internationale organ Timekeeping Organisation Royale, ikke at forveksle med en øl, besluttet to ting:

1) Indtil tiden er rettet op igen, flyttes GMT-linien til byen Charlton, se kort,

og tidszonen skifter ligeledes forkortelse til CMT, dette med øjebliklig ikrafttrædelse d.d.

2) Der skal arrangeres store motionsløb med løbsretning (stik) mod vest

Punkt 2) naturligvis for at tvinge rotationen tilbage i sit normale leje. I Danmark overvejer HCA marathon i Odense at omlægge ruten til motorvejen mod Middelfart, et sådant arrangement ville efter beregningerne med deltagelse af 27.405 personer kunne flytte tiden 0,2 millisekunder tilbage på ret køl, og dette burde jo være et realistisk bidrag fra vor nation. Løbsarrangør for HCA marathon Torben Simonsen udtaler: "Det lyder som en sjov idé !". Ja, skal eventyret om arternes bevarelse fortsætte, så kunne intet sted være mere passende end H.C. Andersens fødeby.

Globalt forventes FN at trumfe igennem, at det bliver det obligatorisk at have en passende geografisk variation i sine løbeture, således at alle verdenshjørner tilgodeses, så denne tidsmæssige divergens ikke opstår igen. Sker det ikke, står vi med en ny form for krise af verdensomspændende karakter, nemlig en tidskrise... og som en unavngiven kilde fra Wall Street anfører: "Det har vi ikke tid til !".

Så derfor: alle løbere bedes sprede og praktisere budskabet: verdenshjørnevariation i hver en løbetur - for klodens skyld !

Tænk på dét !

vh. Tor Rønnow

PS: Og så ses vi i Odense i september !

#1

Sørens billede

Tak for den forklaring, Tor.
Jeg har faktisk længe undret mig over, hvofor mine løbeture, som går stik øst/vest, føles meget lettere på udturen end på hjemturen. Forklaringen er åbenbart den, som man også kan opleve på en rulletrappe, nemlig at jeg simpelthen løber mod den kraftige rotation på hjemturen.

Vi må alle være med til at rette op på uballancen. Vi ses selvfølgelig i Odense!!

Hilsen Søren

#2

Jakob Lind Tolborgs billede

Meget værre er det vel, hvis der er for mange, der løber fra nord til syd. Det kan vel ændre på Jordens hældning og dermed have indflydelse på årstiderne og klimazonerne.

Det er derfor med stor betænkelighed, at Løbeklubben på Facebook netop har åbnet for tilmeldingen til et helt specielt etapeløb fra Gilleleje til Vordingborg. Distancen er brudt op i 18 etaper på 8-13 km, og man kan vælge hvilken eller hvilke etaper, man vil løbe med på.

Det er et socialt motionsløb, hvor det ikke gælder om at komme først men om at holde tidsplanen ned over Sjælland, så vi starter i Gilleleje d. 26. juni ved solopgang og slutter i Vordingborg ved solnedgang. Tempoet bliver ca. 11 km/t, så de fleste kan være med.
http://www.facebook.com/group.php?v=info&gid=383037023200

Kom og løb med Smile
Jakob / Løbeklubben på Facebook

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • nivass billede
  Mobile Sales Force Automation (mSFA) is a mobile solution, easy to use tool for all your sales opportunities. Enquiries from all channels (direct, website, field sales, phone calls emails and...
 • Per
  Pers billede
  Følg Michael og mig op til, og under vores tur Kattegat Rundt i løbesko og på cykel i maj/juni 2014
 • Henrik Lund Jensens billede
  Løbetræner og lærer på Sportsefterskolen SINE, Henrik Lund Jensen, giver dig her de seneste nyheder inden for løb.
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...
 • Bent Staal-Bagges billede
  Jeg så gl. Billeder og faldt over et... Sådan skal jeg ikke se ud til sommer 2013.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk