Løbegaver er lykkegaver !

Tor Rønnows billede

Man siger, julen er hjerternes fest. Men hvis man skulle tro medierne, så er julen vist snarere mavens og underlivets højtid ! Men - man siger jo så meget.

I andre sammenhænge siges det, at stor kunst, det er dét, som forandrer et menneske. Det er jeg enig i. Jeg har for nylig haft den personlighedsudviklende oplevelse at se Michelangelos David-statue i Firenze, og ja, rigtigt gættet, det var i forbindelse med Firenze Marathon, at jeg var på de kanter.

Firenze Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
David (Michelangelo) - Firenze Marathon 2013

Man skal erhverve sig lidt indsigt i Firenzes historie og byens store kunstnere såsom Michelangelo og Leonardo da Vinci, såvel i tankerne bag skulpturen for helt at forstå, hvilket prægtigt, mageløst mesterværk, den er, denne David. Man ER forandret efter at stå "ansigt til ansigt" med ham. Selve maratonløbet, dét var også en perle, absolut et af de smukkeste bymaraton, jeg har deltaget i, se linket ovenfor.

Firenze Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Morgenstimmung ved Firenze Marathon 2013

Skulle man få lyst til at se David på nærmere hånd, så behøver man ikke tage længere end til Esplanaden, her står der nemlig en kopi i bronze.

NYKREDIT Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
David (Michelangelo) - NYKREDIT Copenhagen Marathon

Og hovsa ! Sørme rigtigt spottet - man løber forbi den danske David ved årets hovedbegivenhed udi maratonløb i Danmark, nemlig ved NYKREDIT Copenhagen Marathon. Dette løb - og dets rute - er også et kunstværk, synes jeg. At løbe maraton igennem sit lands hovedstad til klapsalverne fra tusindevis af heppere, familie, kolleger og venner, dét forandrer en, som løber og som menneske. Og det bygger bro til at deltage i tilsvarende andre løb i udlandet, såsom i Firenze, eller, som mange danskere måske starter med at vælge, i Berlin, Hamborg eller New York.

NYKREDIT Copenhagen Marathon - Tor Rønnow - motionsløb.dk
NYKREDIT Copenhagen Marathon

Så et gavetip herfra, det må være et gavekort til et løbsnummer til NYKREDIT Copenhagen Marathon 2014 ! Så vil jeg mene, at man vitterligt bruger både hjerte og forstand i julens øjemed, man giver nemlig en gave, som både rummer en kæmpe oplevelse og som sætter rammen for træningen det næste halve års tid. Og mon ikke, træning især er noget, der kommer på tale og bane, så snart vi rammer januar ?

Det plejer man da at sige. At januar er træningens og slankekurenes højborg. Men - man siger jo så meget. Jeg vil mene, at træning er noget, der hører hele året til, glæden ved at bevæge sig, at komme ud i naturen, at være sammen med ligesindede. Bliver man først "indfanget" af den dopamin-rus, som fysisk aktivitet giver en, og kommer man til at værdsætte de oplevelser, som f.eks. maratonrejser til alverdens spændende byer de rummer, så bliver man forandret ! Man vender ikke tilbage.Derfor er en løbsbillet en potentielt skelsættende jule- eller måske nytårsgave.

Jeg vil slutte her med at sige:

God jul og godt nytår !

vh. Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Danni Callesens billede
  Jeg løber Jylland rundt for Julemærkehjemmene i september 2011. Turen går langs kysten og er på 1000 km. Følg mig her på bloggen.
 • Newrunners billede
  Jeg er en ny løber med store ambitioner og målsætninger
 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Fabiola Christensens billede
  De første 5 km idag til Friløbet var hurtigt overstået. Desværre fik jeg sidestik og var nød til at holde en lille pause som tog min tid fra mig :-( Det var en fantastisk løbetur, dejligt vejr og...
 • Tinas billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om oplevelser med familien og om den ny fundne sport

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15653:

Peter Krabbes billede
Løber marathon løb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up