Glad forsøgskanin: teorien virker !

Tor Rønnows billede

Så vidt anekdoterne går fra filmhistorien, så er der nogle scener, der bare ikke vil i kassen og som skal tages om og om igen. Lidt det samme har vist været tilfældet for undertegnedes forsøg på at komme under de 4 timer i et maratonløb, men - hold nu fast - nu er det lykkedes ! Weeee !

Så hvad sker der lige her ?? Well.. jeg har forsøgt at følge teorien i en bog om løb, nemlig "ELSK AT LØBE", en bog fyldt med klog teoretisk viden om, hvordan man bør træne og forberede sig til maraton, og om hvordan man mest optimalt disponerer på løbsdagen. Jeg har simpelthen været "min egen" forsøgskanin, og har nu høstet denne herlige frugt: TEORIEN VIRKER ! Tænk engang, der skulle 218 forsøg til, men kun 11 i indeværende forsøgsår, i hvilket jeg iøvrigt har løbet fire af mine ti bedste tider. Det er næppe tilfældigt og jo, det hænger så absolut sammen med bogen og dens indflydelse. Teorien virker !

Så ikke blot havde jeg en fantastisk oplevelse ved Vancouver Marathon 2011...

Vancouver Marathon 2011 - Tor Rønnow

... se den komplette billedberetning her, jeg havde også oplevelsen af et nærmest perfekt disponeret løb og i tråd med bogens teori (læs f.eks. om maratontempo og laktattærskel), dels takket været min løbemakker Vagn Kirkelund, der var "hare" for kaninen, dels mit suveræne GARMIN 310 XT og dettes såkaldte "Virtuel Partner", der hele tiden holdt styr på, at tempoet var korrekt.

Vancouver Marathon 2011 - Tor Rønnow

En anden vigtig pointe i bogen er den om maratonløberens optimale fysiske konsitution, læs vægt, og også her mener jeg at kunne se de positive effekter af at følge bogens råd. Så det er med stor glæde og gå-på mod, at jeg arbejder videre mod det måske for mig stadigt lidt utopiske mål på 3.45 i Amsterdam, men jeg vil da gøre forsøget og forsætte aktiviteterne udi at være kanin.

Næste større løb bliver iøvrigt Copenhagen Marathon, som jeg ser meget frem til. Vi ses derinde, find mig ved 4-timers ballonerne !

mvh. Tor Rønnow

PS: Du kan købe "ELSK AT LØBE" her.

ELSK AT LØBE - med Maratonbogen

#1

Graziellass billede

Tillykke!! Den bog er også bare guldværd! Fantasktisk at høre, at det virker.

Vi ses til CPH marathon for min (til gengæld) første marathon. Jeg er selv til at finde bagerst i køen ;)

#2

Kevin Odenses billede

Hej Tor

Du kan jo løbe i det tempo de næste 200 marathon og så blive fartholder....

 

Stort tillykke engang til, viljestyrke og udholdenhed er sikkert også noget der er væsenltigt.

 

Vh Kevin

#3

Per Jensens billede

Hej Tor

Tillykke. Jeg kan også rolig sige til dem, som ikke har købt bogen. Køb den, den er super god. Jeg glæder mig til min første marathon i september i Odense. Godt løb til alle i CPH Marathon

#4

KristineHs billede
Stort tillykke med sub4. :) Kan du evt skrive lidt om hvad du har ændret på træning og kost for at gå sub4?

#5

friisands billede

Hej Tor

Du afprøver teorien fra din bog efter den er skrevet og udkommet?! Så er det da meget godt at det virker.....wink og tillykke med resultatet!

 

Bogen er da ganske god...med visse mangler. Forståer ikke hvordan man kan skrive en bog om løb og skøjte meget elegangt hen over skadeproblematik!

#6

Tor Rønnows billede

Tak for kommentarerne ;)

Diverse svar:

1) Jeg har primært ændret min kost, således at jeg har fået tabt nogle kg, dels fået meget mere fokus på stofskiftekondition og derned daglig aktivitet. På selve træningsfronten er der stadig plads til forbedringer, men min hverdag er meget, meget travl.

2) Ja, nogle ting prøver jeg af efter bogen er skrevet.. nemlig nogle af de ting, hvor jeg selv har lært en masse (bl.a. ovennævnte), de ting som min medforfatter professor Bente Klarlund har skrevet.

3) Det har været et bevidst og overlagt valg IKKE at gå ind i skadesproblematikken, andre bøger dækker dette så rigeligt og vi ville ikke have en "læge"-løbe bog ud af det med dén vinkel. Jeg forstår godt, at man måske savner mere om håndteringen af skader, men vi har følt, at ELSK AT LØBE hænger bedst sammen som videns- og inspirationsbog med en positiv indfaldsvinkel på denne måde. Der er masser af emner i bogen, man kunne have gået meget mere i dybden med, også løbestilarter etc., men for hver af disse ting er der udemærkede specialbøger, som de virkeligt interesserede nok har alligevel.

vh. Tor ;)

 

 

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • pixis billede
  Hvad laver en motionsløber når hun IKKE lige løber ??? det og meget andet vil du kunne læse om her på bloggen, som først og fremmest bliver min personlige træningsdagbog. Jeg skal efter længere tids...
 • Mathiass billede
  Jeg elesker at løbe og give service du kan bruge på at borbedre din egen løb!
 • Tåsinge Løbets billede
  Så er der åbent for tilmelding til løbet den 20. marts 2016 !! Kig ind på hjemmeside og tilmeldingsside og få informationer - det er en god start på sæsonen!
 • Lars Mikkelsens billede
  Jeg har været ret ustabil mht. at passe og skrive i min blog her, men til gengæld har jeg trænet stabilt hele 2011 og været forskånet for skader, dog gnaver det jo lidt her og der til tider. Lige...
 • Torben Jensens billede
  Jeg skal i gang med at træne til DHL Stafetten i Århus d. 17 August. Jeg er kommet til at melde mig til sammen med nogen kollegaer, så der er ingen vej uden om denne gang. Jeg er sikker på det også...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15644:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up