Copenhagen marathon 2010

Tor Rønnows billede

Ja, det fremgår jo allerede i overmål her på Motionlob.dk, der blev afholdt Copenhagen marathon i søndags. Men der blev ikke bare afholdt endnu et marathon, nej, der blev afholdt et jubilæumsløb: tillykke med de 30 år ! Og ganske som for os mennesker, så er det måske også ved de 30 år, at et marathon i Danmark for alvor bliver voksent, i hvert fald i forstanden "international begivenhed". Det er i hvert fald, hvad der skete i søndags... en eksplosion i såvel deltager- som tilskuertal, i mediedækning, generel omtale og bevågenhed. "Copenhagen" er ved at få en nice klang som marathonløber ! Tillykke til SPARTA og tillykke til Danmark !

Vi har et stærkt marathonmiljø i landet i øjeblikket.. og vi har et andet marathonløb også, nemlig HCA marathon i Odense, som også har organisationen og potentialet til at blive et internationalt løb... jeg synes, det er en interessant tanke, hvis Copenhagen og HCA kunne samarbejde omkring det at optimere de logistiske og organisatoriske ting for denne type begivenheder, lære af hinanden, måske endda hjælpe hinanden... jeg tror faktisk ikke, man er direkte konkurrenter. Tværtimod. Synergi er et ord med umådeligt meget power. Nu er idéen plantet.

Anyways, personligt havde jeg fornøjelsen at være udnævnt til VIP-løber, som man kan læse lidt om i beretningen via linket nederst. Til dette vil jeg bare sige tak for opmærksomheden, både til SPARTA, Politiken og ikke mindst alle de løbere, der gav mig en hilsen eller et puf ude på ruten. Her kommer der et par højdepunkter fra min beretning:

Vi starter med en scene fra idylliske Nyhavn...

... for sekunder senere at springe til Langelinie, hjemstavn for den lille Havfrue, som jo pt. er outsourced til Kina !.

Senere på ruten passeres Thorvaldsens musæum...

... og vi skulle forcere flere strækninger med brosten og diverse ret så skarpe sving.

Den nye rute var meget oplevelsesrig, synes jeg, man passerede en lang række historiske bygninger, pladser og kirker i Kongens København, byen med de mange tårne...

... for til slut at færdiggøre løbet tilbage på Islands Brygge til et brøl af en tilskuerbesat opløbsstrækning med flot speaking i målområdet, tribune, storskærme og det hele !

Du kan læse hele beretningen med billeder og video her.

Venlig hilsen,

Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • KaTrineSs billede
  Jeg har sat mig for at ville gemmenføre et løb på 10 km lige inden eller i starten af næste sommerferie. Jeg har ingen idé om mit mål er urealistisk eller om det faktisk er opnåeligt. Jeg ved heller...
 • Karoline Viums billede
  Jeg er en pige på blot 15 år, der elsker og løbe og har løbet 2 halvmarathon på ½ år. Jeg ser nu frem til en masse andre landistanceløb i danmarks natur.
 • Anne-Liz C. Buntzens billede
  Du skal ikke have større sko når du bruger fod-indlæg - det er indlægene der skal tilpasses dine sko. Super tynde fodindlæg - ortopædisk korrekte - som kun fylder der hvor de skal løfte og støtte....
 • Gitte Larsens billede
  Jeg giver ikke op. Jeg justerer blot målet.
 • René Gadeberg Kellers billede
  Her vil jeg prøve at beskrive min vej mod målet, som VAR et marathon inden jeg fyldte 40 år og nu BARE er et marathon. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og kommentere på bloggen...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk