Bokseringsmaraton - stjernespækket felt !

Tor Rønnows billede

Ved Los Angeles Marathon d. 19 marts i år satte den norske løber Christian Odgaard Guiness World of Record i kategorien "Fastest marathon dressed as a boxer"; Odgaard passerede målstregen i den imponerende tid 3.04.57, og var dermed mere end 3 minutter hurtigere end den tidligere notation på 3.08.00.

Christian Odgaard – norsk Guiness World of Records indehaver - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Christian Odgaard – norsk Guiness World of Records indehaver

Inspireret af denne dåd var der ingen tvivl hos løbsdirektøren i en af landets største løbeklubber: tiden er inde for et nyt trækplaster: marathon i en boksering ! Løbsdirektøren (som vi ikke kan afsløre navnet på, Red.) udtaler: ”Vi har længe puslet med ideér til at udvide vores løbsportefølje, og da klubben allerede arrangerer flere store internationale begivenheder, virkede det naturligt at supplere med et mikro-arrangement, nemlig Bokseringsmaraton". Løbet kommer til at operere med en deltagerbegrænsning på 7 løbere, og de kommer til at få det nok så trangt, idet 1 runde blot tæller 20 meter!

Odgaard i fin stil ved Los Angeles Marathon 2017 - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Odgaard i fin stil ved Los Angeles Marathon 2017

I ugens løb kom det frem, at Copenhagen Half Marathon nu har det eftertragtede og prestigefylte IAAF Gold Label, og det er netop den samme ruteekspert, amerikanske David Katz, som har begået ruten i bokseringen – der tæller de ydre dimensioner 6 * 6 meter. Katz bemærker: ”It was a somewhat long journey from New York to Copenhagen to mark up 20 meters, but we always do things here by the book, so... ”.

Katz’s første udkast ifb. Bokseringsmaraton - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Katz’s første udkast til ruten for Bokseringsmaraton

For talnørderne kan det oplyses, at den fulde maratondistance kræver 2110 omgange rundt i bokseringen, så der stilles store krav til teknikken, men dét har løbsarrangøren styr på: ”Vi mener, deltagerne skulle have gode muligheder for at passere væskedepoterne (2 stks, Red.) hyppigt nok, og ser det også som en fordel, at ruten er helt flad og uden modvind.”. Det er i skrivende stund usikkert, om der også bliver plads til de ved boksestævner populære nummerpiger; til gengæld vil norske Odgaard være på pletten, og den i ultrakredse verdenskendte Worldrunner Jepser Kenn Olsen bliver et af arrangementets hovedtrækplastre rent sportsligt.

Uklart, om der bliver nummerpiger ved Bokseringmaraton - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Uklart, om der bliver nummerpiger ved Bokseringmaraton

Jesper har som bekendt løbet jorden rundt hele to gange under sine to World Runs, og han udtaler om sin deltagelse i Bokseringsmaraton: ”Jeg har jo en vis erfaring med at løbe rundt og rundt, og i min nuværende proces med at bygge formen op til nye store mål, passer det perfekt, at dette her (Bokseringsmaraton, Red.) kommer forbi; jeg blev forelsket idéen med det samme og er lykkelig for at slippe for at skubbe min babyjogger med telt og proviant foran mig, som jeg jo ellers plejer, haha. Jeg ser frem til en sjov og hyggelig dag uden de store problemer”.

World Runner Jesper Kenn Olsen, ny træner for Danmarks ultralandshold - Tor Rønnow - motionsløb.dk
World Runner Jesper Kenn Olsen med babyjogger; ny træner for Danmarks ultralandshold. Foto: Tor Rønnow

En anden af løbets profiler hedder også Jesper, nemlig eliteløberen Jesper Faurschou (maraton PR : 2.16.15), der bl.a. repræsenterede Danmark ved OL i London 2012. Som Jesper siger det: ”Hvem ved, måske er Bokseringsmaraton jokeren imod det stort anlagte sub-2 projekt ? Jeg giver det et skud !”.

Eliteløber Jesper Faurschou ved OL i London 2012 - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Eliteløber Jesper Faurschou ved OL i London 2012

Bokseringsmaraton har også fin VIP-deltagelse af den kendte skuespiller og TV-vært Pelle Hvenegaard, der har adskillige flotte tider på halvmaraton i bæltet. Pelle er spændt mht. sin forestående debut på maratondistancen: ”Jeg har længe ventet på den helt rette anledning for min maratondebut, og dette set-up med en overskuelig bane, der kan fanges af et enkelt kamera (løbet live-transmitteres, Red.), ligger helt i tråd med de programmer, jeg ellers medvirker i for tiden. Baseret på mine halvmaratontider på omkring 1.30, forventer jeg at kunne fuldføre i omkring 3.20 – altså, hvis nummerpigerne ikke distraherer for meget”, afslutter Hvenegaard med et glimt i øjet.

Skuespiller og TV-vært Pelle Hvenegaard - Tor Rønnow - motionsløb.dk
Skuespiller og TV-vært Pelle Hvenegaard (til højre) ved VM i halvmaraton, København, 2014. Foto: Tor Rønnow

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mathiass billede
  Min blok vil handle om løb og det der påvirker mit løb og mangel på samme ;). Jeg vil skrive om min træning og hvilke fremskridt jeg gør(forhåbentlig). Hvor målet er at forbedre min rekord på...
 • ann levisens billede
  Jeg vil skrive om det at løbe med hoftedysplasi i begge hofter.
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...
 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • Saras billede
  Pis, Pis og dobbelt Pis, jeg har raget mig en ordentlig sygdom til :( så jeg blev lige skubbet tilbage til 0 med hensyn til mit løbetid men, så er det godt at jeg kan starte igen så snart jeg kommer...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15427:

Jesper Ernsts billede
Motionsløber. HM rekord 1.33 sat i 1998. Personligt bedste pt er HM på 1.37.59 og 5K på 21.35

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk