Barcelona marathon 2010

Tor Rønnows billede

Efter en laaang vinter i Danmark læser kalenderen nu marts, og dermed er det officielt forår, selvom temperaturerne pt. stadig lader en del tilbage at ønske. Ikke desto mindre ER det nu, at sæsonen for storby-marathons så småt åbner. I weekenden tog vi hul på løjerne med Barcelona marathon, et løb der traditionelt ligger i første weekend i marts. Jeg besøgte selv løbet første gang i 2007, og var således spændt på gensyn med såvel storby som løb.

Løbet starter tidligt søndag 08.30, og skal man sige noget eentydigt positivt om Barcelona marathon, så må det være at værdsætte den flotte ramme for start og mål ved foden af byens slot og de to så karakteristiske tårne.

Ruten byder på en del stigninger undervejs, faktisk er de første 3 km en lang opstigning imod F.C. Barcelonas berømte stadion, Camp Nou. Men desværre efterfølges de egentligt få 'højdepunkter' på ruten af en del ret kedelige boligblokke og store omfartsveje o.lign., og på en for årstiden kold dag, hvor der måske ikke var så mange tilskuere som ellers, så var hovedindtrykket nok, at der findes mere spændende ruter og storbymarathon end lige Barcelona (dette år).

Heldigvis kan man jo så nyde den kontekst, løbet afvikles i, nemlig millionbyen Barcelona, bl.a. kendt for arkitekten Gaudis genialiteter, hvoraf de to turistattrakioner Casa Batllo...

... og Sagdrada Familia er de mest kendte. Begge passeres under løbet, og jeg fik selv lejlighed til at 'turiste' dem om lørdagen... jeg vil mene, at det er et must at se disse steder, hvis man kommer til Barcelona !

Udover at sætte pris på disse arkitektoniske perler undervejs i løbet fik jeg også lavet lidt spas selv, idet jeg gennemførte løbet i min efterhånden halvberømte Spiderman-dragt... den tager altid kegler og man får faktisk lige et ekstra skud energi af at få de mange tilråb, som en sådan gimmick afstedkommer.

Ja, sæsonen for storby-marathons er i hvert fald åbnet nu, senere følger Rom, Paris, Wien, Hamborg, London osv. osv., der er formentligt mange af læserne her på motionslob.dk, der ser frem til disse begivenheder. Indtil man når så langt kan kigge lidt videre på billederne fra Barcelona marathon 2010 her. God fornøjelse !

Med venlig hilsen... Tor Rønnow

#1

Anne i Barcelonas billede

Hvor ser det fedt ud! Jeg træner selv op til Marathon i øjeblikket og vil helt sikkert overveje Barcelona!

kh
Anne

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Preben Wassmanns billede
  Vi anbefaler tilskud fra Forever Living produktserie, og vil gerne være til stede og støtte i vejledning med vore anbefalinger under Himmelbjegløbet den 25. oktober og stiller løbende op og viser vor...
 • Peter Nielsens billede
  Jeg vil prøve om jeg kan skrive lidt om mine løb, og trænings pas her på siden, måske lidt om hvorda jeg har haft det under løbeturen - godt eller skidt. ;)
 • Lars Fabriciuss billede
  Jeg har været igennem et vægttab på 40 kg på blot 10 måneder, jeg har brugt løb rigtig meget, og her er Silkeborg den bedste by at løbe rundt i :) Men nu er jeg ved at træne op til marathon til maj,...
 • Claus Rasmussens billede

  I november 2011 startede et hold på 15 blandede talenter deres rejse mod CPH Marathon 2012 i god stil og flade sko.

  Og vi har det hele: En jernmand in spe, en duathlet med...

 • Mielazs billede
  Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk