7 marathon på 6 dage

Tor Rønnows billede

For to ugers siden var jeg midt i den måske hårdeste udfordring i min beskedne marathonkarriere : erobringen af syv marathonløb indenfor seks døgn (144 timer). Løbene var en del af Ultramarathon Bornholm 2010 og fandt sted på den berømte og berygtede campingplads Galløkken et stenkast udenfor Rønne. Tejn IF med Kim Rasmussen og Lene Møller i spidsen var arrangør for begivenheden, som talte løbere fra otte forskellige lande, og foruden marathonløbene blev der dystet i kategorierne 6-dages løb (det første af sin slags i DK), 48-timer og 24-timer, ja, der var faktisk også et 6-timers løb den allerførste dag. Vi har allerede her på motionløb.dk læst om den aldeles imponerede præstation af Anne Marie Geisler Andersen (der er et par billeder af hende på dag 6 nedenfor), der jo løb +200 km i sit allerførste ultraløb, tillykke igen med den bedrift... her følger nu beretningen om marathonløbene.

Den korte version vedr. marathonkonkurrencen er, at 15 af de 17 løbere til start kom igennem alle syv løb ! Sandelig, feltet bestod også af meget stærke og rutinerede løbere, jeg selv var klart den måske svageste af os alle. Af samme årsag var jeg rigtigt glad og stolt ved at producere et for mig særdeles flot resultat for disse syv løb, ja, det lykkedes mig endog undervejs at sætte årsbedste tid på både fjerde og sjette dag ! Tilstedeværelsen af mange gode venner og opstarten på fodbold VM var sammen med det helt perfekte løbevejr ugen igennem med til at skabe en unik og uforglemmelig atmosfære.

Dag 1

Jeg var ret nervøs, faktisk, inden det første løb d. 13 juni idet jeg ikke havde haft løbesko på siden d. 1 juni. Så udlægget var absolut moderat, meget kontrolleret moderat ! Billeder dag 1.

Dag 2

Strategien var at løbe de tre første marathon på den "eksakt" samme tid... dette fejlede på dag 2 med 12 sekunder ! Med andre ord: endnu en dag i fuld kontrol, og samtidig en dag, hvor løbebevægelserne langsomt begyndte at makke ret... langsomt kom jeg i tanke om, hvad man gør Wink På billedet ser vi nogle af de stærkere løbere i feltet, fra venstre Vagn Kirkelund, Jesper Elfving, Mogens Pedersen og, skiftende tøj, Stephan Grabow som denne dag - på sin fødselsdag - præsterede et veritabelt stormløb mod sin egen PR. Billeder dag 2.

Dag 3

Så kom der en flot solskinsdag med blå himmel, og der opstod en lettere intensiveret konkurrenceånd / atmosfære i marathonfletet. Dog var det den berømte danske ultraløber Lars Skytte Christoffersen (på billedet) i 6-dages løbet, der løb med størst (medie-)bevågenhed. Lars bev nr. 2 i Sparthalon 2009 og tilbagelagde 850 km (!) i et 6-dagesløb i Sverige også i 2009, så naturligvis var Lars blandt favoritterne til at vinde årets løb på Galløkken. Lars levede da også op til favoritværdigheden og vandt med 790 km, flot klaret ! Billeder dag 3.

Dag 4

Inden vi startede havde jeg ytret, at dag fire og fem ville blive de kritiske. Således var jeg MEGET overrasket over at sætte årsbedste tid på fjerdedagen, ja, det føltes nemt at løbe og jeg tror faktisk, jeg kunne have løbet endnu hurtigere. Hvad sker der, Fedtmule ? Well, jeg er sikker på, at inspirationen kom fra mine stærke konkurrenter... på billedet ser vi Mogens Pedersen, Jesper Hahn Jensen (den suveræne vinder af de syv marathonløb), Anders Munch Madsen (landets mest erfarne marathonløber med 450 løb), Gurli Hansen og Pól Sundskarö. Billeder dag 4.

Dag 5

Klar til dag 5, dvs. det femte marathon inden for fire døgn ? Yep ! Og så igen... måske ikke helt klar. Dag fem blev en meget hård dag på løbekontoret, en meget meget hård dag! Udover almindelig træthed kæmpede jeg også med begyndende krampe og/eller overanstrengelse i venstre achilles/læg, og humøret var ikke for godt, da jeg stemplede ind i 4.38. Men igennem kom jeg altså, trods alt. Billeder dag 5.

Dag 6

Heldigvis stiftede humøret så en hel del på dag 6, måske på grund af tilførslen af 24-timers løberne på banen, hvem ved, vi fik da i hvert fald noget nyt at kigge på Smile Behageligt for mig så var mine ben fine igen, puha, og for anden gang i ugens løb satte jeg årsbedste tid. Vi marathonløbere kom alle igennem dag seks, og nu var vi ganske sikre på, at vi ville klare alle syv løb, selvom enkelte havde nogle skader, der kunne fremtvinge en langsom tid den sidste dag. Det faldt præcist sådan ud den følgende morgen og formiddag... og vi kom igennem. På billedet fra dag seks ser vi den stærkt løbende Anne Dorthe Mahato, Anne Dorthe løb omkring 190 km i 24-timers løbet. Billeder dag 6.

Dag 7

Det sidste marathon startede lørdag morgen kl 06.00 og tidsgrænsen var middagstid kl. 12.00. Jeg selv behøvede 4.34.26, så var det job klaret og dermed færdiggørelsen af alle syv marathonløb ! Men manner, det holdt hårdt ! For første gang i ugens løb kom jeg i tvivl, om jeg nu ville klare det, om det virkeligt var muligt, og der var sandelig et par af kilometrene, der var meeeget laaange. Men på en eller anden måde flaskede det hele sig, og pludseligt var syv dages løb afsluttet og overstået. Been there, one that ! Vi gjorde det sgu !!!

På det sidste billede ser vi nogle af marathonløberne... fra venstre unge Kasper Skriver som bravt kæmpede sig igennem en slem skade til trods, vinderen Jesper Hahn, stærke Jesper Elfving, den heroiske fighter Morten Skram, den samlede nr. 2 Stormester Mogens Pedersen, super-afslutteren Peder Thorup, den til stadighed hurtigere Gurli Hansen og jeg selv forrest.

Tillykke til alle og tak for en mindeværdig uge på Bornholm, og tak til de professionelle og venlige arrangører (TIF) for Bornholm Ultramarathon 2010. Billeder dag 7.

#1

Mogens Pedersens billede

Hej Tor m.fl.

Herfra skal da helt sikkert lyde en STOR tak for nogle super gode dage på Bornholm. Arrangøren lavede et super arrangement for os alle, løberne kan ikke gøre det alene. Alle har stor del i at det blev som det blev, SUPER.
Der var heldigvis plads til masser af sjov og spas mellem løbene, tak for det.
Denne oplevelse bliver svær at overgå. Håber det gentages igen i 2012, efter det her vil der helt sikkert blive rift om pladserne.

Ses derude Smile

#2

Denniss billede

Man kan håbe at der kommer flere af sådanne løb her i DK, gerne her i Jylland Smile

#3

Is Pregnancy Miracle a Scams billede
First of all I would like to say wonderful blog! I had a quick question that I'd like to ask if you don't mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I've had a hard time clearing my mind in getting my ideas out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Appreciate it!

Om bloggen

Tor Rønnows billede
Megaløber Tor Rønnow, medforfatter til "ELSK AT LØBE", deler her ud af sine oplevelser med løb i hele verden. Læs mere og se billeder fra alverdens marathonløb på www.temperance.dk

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Mads Ladefoged Loldrups billede
  Nu skal jeg i bedre form. Synes jeg har taget alt for meget på. Så i denne blog vil man kunne følge min optræning til Skjern Å Running Challenge den 30. april, hvor jeg har tilmeldt mig 8,2 km. Så...
 • Peter Østergaards billede
  Tja, man kan vel kalde mig den løbende svømmer, eller den svømmende løber. Jeg kører et forsøg med mig selv, det omhandler de +/- Jeg oplever ved og svømme ved siden af min løbetræning, Målet er...
 • Tinas billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om oplevelser med familien og om den ny fundne sport
 • RA
  RAs billede
  Løbshistorik og beretninger fra forskellige løb
 • MM64s billede
  Tålmodighed er ikke min stærke side.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk