Giver Facebookbegivenheder flere løbsdeltagere?

Jakob Lind Tolborgs billede

Jeg har i et stykke tid postuleret, at Facebookbegivenheder måske er det største uforløste potentiale i dansk breddeidræt. Det er baseret på mine egne erfaringer med Facebookbegivenheder gennem mange år, og det faktum at meget få idrætsforeninger bruger dem. Derudover er det farvet af mine visioner om at gøre foreningslivet meget mere synlig på sociale medier.

Margueritløbet giver svaret

Politikens Margueritløbet dukkede for nylig op som en særdeles interessant case til at analysere effekten af Facebookbegivenheder. Den 24. september afviklede løbeklubber over hele landet hver deres udgave af Margueritløbet, og markedsføringen af de 32 løb var lagt i hænderne på de lokale klubber.

 

Nogle brugte Facebookbegivenheder, og andre gjorde ikke.

 • Giver øget synlighed af en Facebookbegivenhed også flere tilmeldinger?

 • Giver flere personer på en Facebookbegivenhed også flere tilmeldinger?

Analysens resultater

Ja, de to begivenheder med størst rækkevidde (22.000 hhv. 11.300 personer) og flest deltagere (331 hhv. 176) fik også flest tilmeldinger til løbet (223 hhv. 192).

 

Ja, seks begivenheden med sammenlignelige rækkevidder (5.300 - 8.000 personer) og antal personer (58 - 91) fik i gennemsnit 51% flere deltagere end alle dem uden en Facebookbegivenhed.

 

Et enkelt løb skiller sig markant ud fra trenden, og jeg har tilladt mig at se helt bort fra det i analysen. Politikens Facebookside var medvært på denne Facebookbegivenhed og ingen af de andre. Dermed er begivenheden blevet vist til et uforholdsmæssigt stort antal mennesker udenfor målgruppen.

Synlighed.png

Antal deltagere.png

Hvorfor er de to grafer så ens?

Jo, det er de, fordi antal personer på en begivenheden er stærkt forbundet med begivenhedens rækkevidde. Hvis der er få personer, der har trykket Deltager eller Interesseret på en begivenhed, kan Facebook heller ikke vise den til ret mange mennesker.

 

Rækkevidde.png

Hvad kan andre løbsarrangører lære af Margueritløbet?

Hvis man vil sælge startnumre til et motionsløb, kommer man ikke uden om en Facebookbegivenhed. Men det er ikke selve begivenheden, der er vigtig. Det er personerne på Facebookbegivenheden, der tæller. Det er dem, der gør løbet synligt overfor flere potentielle deltagere.

 

Alle regler og tricks gælder for at få folk ind på en Facebookbegivenhed. Hvad kan du lokke med? Hvor kan du sætte lokkemaden ud? Hvor er jeres potentielle deltagere? Eller hvor kommer de forbi? De spørgsmål må være helt centrale i marketingstrategien for ethvert motionsløb. Det uderstreges yderligere af, at de to løb med flest deltagere som de eneste havde linket fra tilmeldingssiden udenfor Facebook og tilbage til deres Facebookbegivenhed.

Har du brug for mere inspiration?

Jeg hjælper foreningslivet med sociale medier. Lad os gøre jeres motionsløb synlig for flere potentielle deltagere. Hvis I har et godt produkt, vil det efter alt at dømme også resultere i flere deltagere. Hvad er jeres ambitioner?
http://foreningsfif.dk/classes/Facebookbegivenheder

 

Er I kun interesseret i flere deltagere til jeres løb, eller vil I også gerne være flere medlemmer i løbeklubben?

http://foreningsfif.dk/classes/kursus-facebook-for-foreninger-1

 

Om bloggen

Jakob Lind Tolborgs billede
Nuværende mission: Motivere idrætsforeninger til bedre brug af sociale medier (2016-). Tidligere mission: Motivere løbere ved brug af sociale medier (2008-2015)

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Lars Skjoldbys billede
  Velkommen til min blog: Løb med Lars. Her vil jeg fra tid til anden dele ud af mine løbeoplevelser, inspirere dig med tips til hvordan jeg forbedre mit løb, overvejelser i forbindelse med træning og...
 • Janni Henningsens billede
  Jeg er desværre skadet i knæen om kommer ikke ud at løbe d. 05.05.2012 Nogen der vil købe denne billet til 200kr. normalpris 380kr. Der er en dame t-shirt med i størrelse small. Den kan måske byttes...
 • Tinas billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om oplevelser med familien og om den ny fundne sport
 • Peder Ls billede
  Det er fedt at være i form Det er fedt at være i live
 • Kaj Thomsens billede
  Stort arrangement i Agger, i Nationalpark Thy, 19- 21 august 2011. Foruden tre løb er der havkajaksejlads, kajaksurfing, mountainbike, vindsurf, svømning optimistjolle, beachvolley Se www.aggerathlon...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15385:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk