Vinderen af BT ½MT træner talenter fra slumkvarter

Martin Bork, Admins billede

William Morwabe gentog sidste års sejr i Danmarks ældste halvmaraton, BT Halvmarathon. Den 28-årige kenyaner lå de første 18 kilometer i baghjulet på svenskeren Adhanom Abraham, men rykkede forbi ham tre kilometer før målet på Rundforbi Stadion på en stærk finish og blev en sikker vinder i 1.05.12 med en margin på 34 sekunder.

"Det var dejligt at være tilbage. Jeg kan lide løbet og stemningen og kommer gerne igen," siger en glad William Morwabe efter et afventende taktisk løb.

Nogle uger om året har han base hos venner i Køge, atletikformanden Erling Worm og Sylvia Kiberenge, og deltager i flere løb i Skandinavien. I det daglige er han træner og ambassadør i ungdomsprojektet Running Relations, som har en camp i Ngong uden for Nairobi og arbejder med talentfulde løbere fra et af Kenyas største slumområder.

Jesper Trebbien Andersen, Sparta, var bedste dansker på tredjepladsen i 1.08.27. "Et godt løb i fint løbevejr. Tiden blev nogenlunde, som jeg havde regnet med," siger han.

Etioperen Roman Mengistu debuterede på halvmaraton i sit første løb uden for Etiopien og vandt hos kvinderne i 1.13.26 med et forspring på næsten fire minutter til Nora Falaki. "Jeg startede langsomt og forsigtigt, men løb hurtigere og hurtigre. I mit næste halvmaraton håber jeg at løbe 1.11," siger hun.

Silvia Kiberenge blev treer i 1.17.51, mens sidste års vinder, Maria Sig, på fjerdepladsen blev bedste dansker i 1.18.27. Kenyanskfødte Silvia Kiberenge kom til Køge som au pair. Inden da blev hun trænet af William Morwabe.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • KaTrineSs billede
  Jeg har sat mig for at ville gemmenføre et løb på 10 km lige inden eller i starten af næste sommerferie. Jeg har ingen idé om mit mål er urealistisk eller om det faktisk er opnåeligt. Jeg ved heller...
 • Mathiass billede
  Min blok vil handle om løb og det der påvirker mit løb og mangel på samme ;). Jeg vil skrive om min træning og hvilke fremskridt jeg gør(forhåbentlig). Hvor målet er at forbedre min rekord på...
 • Anne Mettes billede
  For 2 år siden kunne jeg ikke løbe 2 km uden at holde flere gåpauser. Jeg tog en beslutning og er i fuld gang med at forbedre mig som løber. Det vil jeg forsøge at skrive lidt om på min blog. Vejen...
 • Ole Stougaards billede
  Blogger om træning og løbeteknik - især Poserunning
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina