Vinder af Kulturministeriets Idrætspris

Martin Bork, Admins billede

På den årlige idrætsreception i Kulturministeriet har Erhvervsskolernes Elev-Organisation i dag fået overrakt Kulturministeriets Idrætspris for indsatsen for at få flere elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke idræt.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Erhvervsskolernes Elev-Organisation gør et stort arbejde for at få elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke mere idræt på og udenfor skolen. De har dermed grebet en stor udfordring for erhvervsskolerne, hvor andelen af idrætsaktive er meget lav, ved blandt andet at skabe aktivitet og italesætte det ansvar, det kræver at ændre en usund kultur. De hædres for at gøre en forskel, for at tænke anderledes og for at inspirere andre til at løse de udfordringer, vi møder i hverdagen.”

Baggrund for Kulturministeriets Idrætspris
Prisen på i alt 100.000 kr. uddeles af kulturministeren en gang årligt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten – bredde såvel som elite. Erhvervsskolernes Elev-Organisation modtager prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Erhvervsskolernes Elev-Organisation er indstillet af Dansk Firmaidræts Forbund for en målrettet national indsats rettet mod erhvervsskoleelevernes sundhed og manglende fysiske aktivitetsniveau. Samarbejdet imellem EEO og erhvervsskolerne er med til at vise vejen for mange unge i Danmark og forsøger på nye måder at sænke frafaldsprocenter og højne indlæringsevnen for eleverne. Indsatsen indebærer blandt andet støtte til afholdelse af aktivitetsdage, igangsættelse af sundhedsfremmende tiltag på kantineområdet mm.

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011) og badmintonspiller Peter gade og roer Eskild Ebbesen, som delte prisen i 2012.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Stefan Stamms billede
  Nu skal jeg i bedre form og på samme tid vil jeg vinde nogle væddemål :) det kan jo ende med at betale sig at løbe :)
 • Alex Hansens billede
  Her på min blog vil jeg dele mine oplevelser og forhåbentlig møde en masse dejlige menesker der kan gi et skulderklap eller et spark eller måske bare et godt råd.
 • henrietteks billede
  på min blog vil jeg nok primært skrive om løb eller de mål jeg har sat mig eks, kvinde tri her til Juli 2011 og mit halvmarathon både her i maj og septmeber i Odense-om jeg når det:) så det bliver...
 • Mielazs billede
  Fra kageform til marathon under 3 timer på 11 mdr.
 • sukils billede
  Et stort ønske om at, overskride mentale grænser. At udfordre mig selv fysisk med ultraløb for at høste frugterne for enden af regnbuen. Læs med, og opleve sjælsomme løb, der forandre mig som...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15015:

Michael Jakobsens billede
Loebet jaevnligt de sidste 30 aar elsker det.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina