Nordea-fonden støtter Den Danske Klassiker

Martin Bork, Admins billede

Sidste år blev den tværsportslige motionsbegivenhed Den Danske Klassiker præsenteret, og i år kan folkene bag præsentere Nordea-fonden, som støtte for begivenheden.

Den Danske Klassiker er en løbsserie, der samler fire af Danmarks største motionevents på tværs af sportsgrene. De involverede sportsgrene og events er Fyen Rundt (cykling), Kongesporet (mountainbike), Gudenaa Open Water (svømning) og Esrum Sø Rundt (løb).

Løbsserien er skabt med stærk inspiration fra En Svenske Klassiker, som arrangørerne med hjælp fra Nordea-fonden, håber at kunne udfordre på sigt.

- Vi er i gang med at skabe en dansk pendant. Det er vores ambition, at Den Danske Klassiker, og de events der indgår, skal være kendt af alle danskere og skandinaver inden for en 2-3 årig periode, udtaler ophavsmændene til Den Danske Klassiker, Henrik Nørby og Jakob Holbak.

- De enkelte events skal være de bedste og største i Danmark og over en årrække deltagermæssigt være på linje med vores svenske naboer. Vi er glade for, at Nordea-fonden vil være med til at gøre visionen til virkelighed.

Hvert løb vil fortsat blive afviklet som et enkeltstående event, hvilket spreder løbsserien fra juni til oktober.

- Vi håber, at Den Danske Klassiker bliver et hit blandt motionister, der vil udfordre sig selv på nye discipliner, nye distancer og nye løb, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Esrum Sø Rundt glæder sig over en eventmodel, der potentielt kan være med til at trække udenlandske deltagere til Danmark.

- Danmark har brug for flere permanente oplevelsesfyrtårne, som giver opmærksomhed, overnatninger og dermed omsætning til landet. Vi bakker op om Den Danske Klassiker fordi konceptet og de fire events har stort potentiale og vil være med til at sætte fokus på Danmark, som et attraktivt land med skønne naturarealer, forklarer Jan Pold fra Esrum Sø Rundt.

Indtil videre har 3,000 tilmeldt sig de fire events under Den Danske Klassiker, der består af 180 km cykling, 105 km mountainbike, 5,2 km svømning samt 27 km løb. Der er også mulighed for at stille op i en halvklassiker, hvor distancerne er kortere.

Om bloggen

Martin Bork, Admins billede
Pressemeddelelser og information.

Andre bloggere

5 blogeksempler

 • Morten Jensens billede
  Et hyggeligt løb i Klovborg.
 • Tinas billede
  Her på bloggen vil jeg skrive om oplevelser med familien og om den ny fundne sport
 • Tinas billede
  Min egen blog om mit forløb....
 • Saras billede
  Pis, Pis og dobbelt Pis, jeg har raget mig en ordentlig sygdom til :( så jeg blev lige skubbet tilbage til 0 med hensyn til mit løbetid men, så er det godt at jeg kan starte igen så snart jeg kommer...
 • Emils billede
  Dette er en blog omkring løb og i særdeleshed omkring udstyr. Der vil komme gode råd til valg af udstyr, samt gode råd til forbedringer af dit løb. Håber i vil læse med :)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14942:

Martin Kählers billede
Er ved at træne op til en HM

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina