Vejleløbet 2010

Søren H. Mikkelsens billede

Vejleløbet 2010 blev afviklet den 6. juni. Udgangspunktet var græsplænen ved Rødkilde Gymnasium, hvorfra løberne blev sendt ind i Nørreskoven, som er utrolig flot og meget kuperet. 2960 løbere var tilmeldt til løbet, som blev afviklet i fantastisk sommervejr. Lidt for varmt for de fleste løbere, men dejlig for tilskuerne.

Før løbet 

Vejleløbet, og flere andre løb i Vejle under Vejle Idrætsforening, har en fælles hjemmeside www.vejlelober.dk hvor man kan finde alle relevante oplysninger om løbet. Ved tilmelding bliver man guidet videre til http://www.ultimate.dk hvor tilmeldingsproceduren fungerer upåklageligt.
Der er 3 ruter på hhv. 3,1 km, 4,6 km og 9,0 km. Priserne for deltagelse er ganske rimelige i forhold til løbets kvalitet. Udover startgebyret, opkræves et gebyr ved online tilmelding. Der var mulighed for eftertilmelding på pladsen.
Forhåndstilmeldte hold, med mere end 2 tilmeldte, fik tilsendt startnumrene i ugen op til løbet, mens andre deltagere skulle afhente startnummeret umiddelbart før start. Dog var det muligt for lokale, at afhente startnummeret hos en lokal sportsbutik fredagen før løbet.
Parkering foregik forbavsende hurtig og smertefrit tæt ved startstedet. Ved startstedet var der mulighed for omklædning og toiletbesøg. Endvidere var der en lang række stande og levende musik, som tilsammen udgjorde en hyggelig atmosfære. Udsigten til Vejle fjord og Nørremarkskoven var et ekstra krydderi. Smukkere udsigt findes ikke mange steder.
Generelt var der en god service overalt og tilpas mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.
Umiddelbart før start, var der en fin lille opvarmningsseance, hvor 2 søde piger prøvede at lære løberne at udøve Zumba – det lykkedes ikke helt, men det var ikke pigernes skyld!

Under løbet 

Starten foregik på Rødkildevej, som er en bred vej med god plads. De 3 distancer blev startet forskudt, med 9,0 km først, herefter 4,6 km og til sidst 3,1 km. Det fungerede rigtig godt.
Kort tid efter start blev løberne ledt ind i den meget kuperede skov. I skoven blev der løbet på brede grusveje og der var generelt god plads undervejs på hele ruten. Dog skabte det lidt kødannelse, da 9,0 km og 4,6 km ruterne blev samlet 2-3 km før mål. Her måtte flere løbe zig-zak. Det er et irritationsmoment.
Underlaget vekslede mellem grusstier og en mindre del asfalt. Undervejs var der mulighed for væske og der var skilte for hver km.

Efter løbet 

Der var god plads i målområdet, Straks efter målstregen skulle man aflevere sin chip, hvorefter man kunne få frugt, vand og energidrik. Generelt synes jeg, at man skal have mulighed for at få vand, inden man skal snørre sin chip ud af skoene. Især når der er høj solskin.
Der var lodtrækningspræmier, som var udtrukket på startnumrene før start. Det fungerede rigtig godt. Præmierne skulle afhentes hos en lokal sportsbutik, hvilket kan være ubelejligt for løbere, som ikke færdes i Vejle normalt. Endvidere var der præmier til vinderne (1, 2 og 3 på alle ruter), samt holdkonkurrence. Alle vinderne blev hædret på pladsen.
Efter løbet var der mulighed for omklædning, men ikke bad.
Resultatlisten kan findes på hjemmesiden http://www.ultimate.dk hvor man også kan printe sit diplom. Det var ikke muligt at få sit diplom på pladsen. På www.vejlelober.dk er der mulighed for at se nogle af de billeder, der blev taget under arrangementet. Det er en fin og god service.
Efter løbet hyggede mange sig i hinandens selskab. Flere virksomheder havde samlingspunkter, hvor der blev hygget og snakket om dagens strabadser.

Løbets helhed 

Vejleløbet 2010 levede op til mine forventninger. Det er flot arrangeret og der var kun mindre skønhedsfejl. Man fornemmer at arrangørerne har stor erfaring med planlægning af motionsløb. Der er mange hjælpere overalt, hvilket giver tryghed for løberne.
Jeg har tidligere deltaget i Vejleløbet, da det blev afholdt med udgangspunkt på stadion i Nørremarkskoven. Det var en herlig fornemmelse, når man kom ind på stadion, og løb en runde, mens publikum klappede en i mål. Ændringen af startstedet til Rødkilde Gymnasium har måske fjernet lidt af den intime stemning, som var på stadion, men til gengæld er der en række andre fordele i forbindelse med flytningen, som opvejer dette. Jeg kan anbefale løbet, som traditionen tro, selvfølgelig afvikles igen i 2011.

#1

michael jakobsens billede

Du har vist ikke deltaget i dette løb kan jeg se du er helt galt på den min ven.

Der var ikke væske nok til alle og de bannaner og boller de have slap meget hurtigt op.

og mand faldt om så havde de ikke en jertestarter klar som de måtte lede efter og da de kom med den virket den ikke..

Folk kunne ikke komme til start de måtte stå inden i hallen for at kunne komme afsted..

Du kan på ingen måde give den 4.

Der var merer end skønhedsfejl

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14682:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk