Valdemars Slot Rundt

Henrik Lund Jensens billede

Løbet havde premiere Påskedag, og det blev afviklet i området omkring det flotte slot på Tåsinge.

Før løbet 

Det er nemt at tilmelde sig Valdemars Slot Rundt via løbets hjemmeside og www.events4u.dk. Alle relevante informationer fremgår af løbets hjemmeside, også et fint rutekort. Adgangs- og parkeringsforhold er suveræne med en stor P-plads for det store flertal af løbere, som kommer i bil på grund af stedets beliggenhed. Vi blev myndigt og venligt henvist til en plads, og i god tid før ankomsten til slotsområdet kunne vi se blå blink og Hjemmeværnets politifolk. Det rent sikkerhedsmæssige spiller naturligvis en stor rolle på et slot, det her var så en vældig god optakt til løbet. Vejret var meget dårligt med regn og kulde, men det er arrangørerne jo uden skyld i. Nummerudleveringen foregik i en flot bygning ved vandet, også det var nemt at finde, da der er billede af huset på nettet. Mange venlige hjælpere står klar med startkuverter og er klar til at svare på spørgsmål. Der er ikke omklædnings- og bademuligheder, hvilket ikke kan lade sig gøre på dette sted. Der er bagageopbevaring, dog på eget ansvar. Starten foregår nede ved vandet, og der er god plads til alle, ikke mindst fordi der er 2 starter (med to timers mellemrum!). Opvarmningen var god og livlig, og speakeren informativ - og til at høre over et stort område. Vi blev bl.a. informeret om en færist efter en god kilometer, rart at vide på forhånd.

Under løbet 

Der var god vejvisning ude på ruten, så man som løber ikke var i tvivl omkring ruten. Dog manglede der kilometerskilte, men distancen var god nok: 5.010 meter på min gps. Der var væskedepot - og også æbler - halvvejs. Efter målgang var der fin forplejning med æbler og kildevand. Ruten var på et regulært underlag, en blanding af asfaltveje og skovstier. Eneste problem var de skarpe og kantede brosten lige i starten. Underlaget er fredet, så en mindre ruteomlægning her (hvis det er muligt) kunne være en god idé. Selve ruten er smuk, delvis langs vandet, og løberne kommer forbi flere historiske steder. I smukt solskin vil ruten være en virkelig perle.

Efter løbet 

Efter målgang var der kun få meter til forplejningen, og også sikkerhedsforholdene med samaritter virkede 100 % i orden. Præmieoverrækkelsen var præcis og flot - på et vældig fint niveau også med blomster. Det liver op på en kold forårsdag. Det er muligt at printe diplom ud, men det er "kedeligt" uden et motiv af slottet (?), kun navnet fortæller, at det er omkring Valdemars Slot, at løbet foregår.

Løbets helhed 

Valdemars Slot Rundt 5 og 10 km havde en lovende premiere. Man følte sig velkommen og godt behandlet, og de basale ting omkring et motionsløb på et vist niveau var i orden. Det er både et motionsløb og en familieevent, og som sådan fungerer det vældig fin og har et klart potentiale på op mod 1.000 deltagere. Der er gratis adgang til to fine museer for både børn og voksne. Omgivelserne er klassiske og smukke, men bedst i solskin. Løbet kan meget vel udvikle sig til en klassiker, som henvender sig til både hurtigløbere, supermotionister og børnefamilier. Der er plads til alle. Det samlede indtryk og løbets potentiale berettiger samlet til de 3 løbesko.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14680:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk