Underground Marathon 2010

ATs billede

Jeg havde via Facebook fået nys om at De Ustyrlige Ultra Løbere (DUUL) skulle være med til at arrangere et maratonløb i Mønsted og Daugbjerg kalkminer, et specielt løb må man sige, og da der var er begrænset antal pladser (ca. 150 løbere, senere udvidet til 225) sad jeg klar ved computeren da tilmeldingen åbnede 10. januar kl. 00:00
Klokken blev 00:12 og jeg havde så fået min bekræftelse på at jeg var med på startlisten.

Før løbet 

Tilmeldingen og betaling via www.kalkminelob.dk

Pris: 250 kr. + administrationsgebyr på ca. 12 kr. i mit tilfælde var det kun 5 kr. og samlet pris blev så 255 kr.

Jeg tror de har haft lidt problemer med tilmeldingens proceduren, for et par dage efter jeg havde modtaget bekræftelsen på tilmelding og betaling, modtog jeg en mail hvori der stod at de ikke havde registeret min betaling, det blev dog hurtigt løst da jeg fremsendte mine kvitteringer.

Inkluderet i startgebyret er: løbenummer, forplejning, diplom, Medalje/statuette og aftensmad efter løbet samt gratis adgang i gruberne på løbs dagen.
Udover marathon distancen kan der kl. 10:00 løbes børneløb, 6 km. og 10,54 km.
En uge inden løbet modtog jeg en mail med de sidste informationer, vedr. ruten, parkering og badeforhold
I tiden op til løbet har løbets hjemmeside været godt opdateret med relevante nyheder
Ruten er ikke DAF opmålt
Der var tilmeldt i alt 780 løbere hvoraf de 180 var til Marathon ruten, det var ikke muligt at tilmelde sig på dagen.
Jeg ankom til løbsområdet i god tid og havde ingen problemer med parkering som lå ca. 200 meter fra start, efter venlig henvisning af P-plads gik turen til nummerudlevering som blev udleveret uden ventetid, hvis man ikke havde klaret omklædningen hjemmefra var der mulighed for omklædning i Østfjendshallen i Mønsted et par kilometer fra området.
Der var ingen fælles opvarmning men der blev givet vigtige informationer over højtalereanlæg om løbet umiddelbart inden start.

Under løbet 

Løbet blev sat i gang og da en del af ruten er på skovstier var der lidt kødannelse de første 200 meter, hvilket ikke gjorde så meget for mit vedkommende da det gik opad.
Turen var en rundstrækning på 10,54 km. mellem og i de to kalkminer i Daugbjerg og Mønsted, minerne ligger med ca. 3 kilometers mellemrum, det meste af ruten går på markvej og skovstier og kun få hundrede meter var på asfalt hvor der stod smilende hjælpere og viste vej.
Afmærkningen af ruten var ikke til at tage fejl af og de steder hvor der var en lille risiko for at løbe forkert, stod der en hjælper og viste vej, selv i kalkminerne kunne man ikke løbe forkert.
Depoterne var fyldt med alt hvad man kunne ønske sig, energidrik, vand, sodavand, kaffe, alkoholfri øl, slik, chips, kage, ost, fedtemadder m.m. og udleveringen skete med et smil.
Underlaget var en blanding af lidt asfalt, løst sandet jord, skovstier, markvej og det mellemhårde underlag i minerne.
Der var på hjemmesiden blevet gjort opmærksom på at man ikke skulle regne med at slå personlig rekord på ruten, samt man skulle betegne det som et ekstremløb, jeg vil da også lige tilføje at det er det hårdeste marathon løb jeg til dato har løbet, og ifølge mit ur var der 926 højdemeter, vel og mærke uden stigningerne i minerne som ikke kunne måles med GPS.
Foruden den specielle tur under jorden (ca. 5 km. i alt) var det en meget smuk rute i varieret terræn.

Tidstagningen var elektronisk

Efter løbet 

Efter løbet fik man overrakt en statuette af en flagermus og ved aflevering af startnummeret var der mulighed for at få en stor portion pasta og ris med kylling i karry samt en øl eller sodavand.
Man kunne vælge at sidde udendørs eller gå ind i en lidt lunere hytte for at spise og sludre med andre trætte løber, udenfor var der live musik og en stemning der minde lidt om en markedsplads på den gode måde, indenfor var der mulighed for massage.
Der var ingen præmieoverrækkelse men lodtrækningspræmier til de heldige.
Hvis man ønskede at gå i bad skulle man igen en tur til hallen i Mønsted.

Tiderne og diplom kunne ses og udskrives via hjemmesiden umiddelbart efter løbets afslutning.

Løbets helhed 

Mønsted IF/Team Mønsted har ikke den store erfaring i at arrangere løb, og som jeg har forstået det var det i år kun 2. gang, og første gang man afholdte marathon, hvilket de gjorde med stil.
Jeg synes løbet var vel tilrettelagt, hjælperne var flinke og smilende, depoterne havde alt, der var musik på dele af ruten, man fik mad og drikkelse efter løbet, og når der ikke var flere hundrede mennesker var der tilmed en familiær stemning.
Det eneste der falder mig ind der kunne være lidt bedre var kilometer skiltene, jeg så kun to på hver omgang, det var ikke noget jeg som sådan manglede, men jeg løber også med GPS ur så jeg nogenlunde ved hvor langt jeg er nået hele tiden, belysningen i minerne kunne også laves lidt bedre, man havde på dele af ruten svært ved at se hvor man satte fødderne.

Link til TV indslag: http://www.tv2regionerne.dk/?id=545389&r=6

Billeder

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14681:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk