Taulov halvmaraton 2011

Bramming IF Motions billede

Jeg har tidligere løbet Taulov Halvmaraton, flere gange med meget dårligt vejr og ikke mindst blæst, ja nærmest orkan, så det var med stor glæde, jeg kunne konstatere at foråret er på vej, det blæste en smule men solen tittede frem, kort tid efter løbet var skudt i gang. 

Før løbet 

Tilmelding sker via hjemmesiden www.taulovmotion.dk og frem til d. 7. marts, og koster det kr. 100,00, herefter er der mulighed for eftertilmelding, hvilket koster kr. 25,00, men så undgår du den lange kø vi andre stod i denne dag.

Løbet blev i dag gennemført for 23. gang og man rundede løber nr. 10.000.

Som noget ganske nyt, er det nu også muligt at deltage på en 10 km., som også er DAF opmålt rute.

Start/slut er fra Taulov Skole, 487 gennemførte på halvmaraton og 137 på 10 km ruten

Når man ankommer til Taulov skole, er der ”parkeringsvagter”, som viser dig hen til parkeringsmulighederne, som der efter min bedste overbevisning, er rigeligt af – men ønsker du at parkere direkte på skolen, så kom tidligt.

Nummerudleveringen foregår fra skolegården gennem 2 vinduer, der var flere hjælpere i baggrunden, så de 2 lange køer forsvandt hurtigt – heldigvis var vejret i dag godt, ellers havde det været bedre, som man tidligere har gjort, at flytte nummerudleveringen til indendørs på skolen.

Omklædningen foregår i skolens gymnastiksal samt omklædningsrum. Lige ved siden af, var der et klasselokale, hvor man kan aflevere bagage og værdigenstande.

Toiletforhold er tilfredsstillende – dog var det eneste toilet i herreomklædningen (HELT) fyldt, men der var flere andre muligheder, bl.a. en toiletvogn i skolegården.

Starten sker på en villavej, lige ved skolens stadion, hvor også målet befinder sig.

Opvarmning er der ikke noget af, og nedtællingen kunne de bagerste ikke høre, men startskuddet hjalp og løbet var i gang.  

Der er ikke brutto-/nettotid, men ”blot” en stregkode, som afleveres i mål – så vil du satse på rekord, så er det med at komme frem i køen ved start.

3
Under løbet 

Der er skiltning for hver kilometer, og der tælles op ad – og med risiko for heftig debat, så passede de enkelte km-skilte godt med mit (Polar) ur.

Ruten foregår primært uden for byen, så der er ikke mange publikummer, men de flest af dem vi mødte på ruten, var gode til at bakke op og klappe – det kunne jeg godt have ønsket mig af alle hjælpere/vejvisere på ruten – men tak til dem der bakkede op og støttede os der var trætte wink

Når det er sagt, så var der det antal hjælpere, som var nødvendigt, alle steder var der godt afmærket og der blev ”passet” godt på løberne, når vi krydsede vejene.

Der var, så vidt jeg erindrer, væskedepot 4 steder, hvor der blev uddelt vand og saft, vandet var det eneste jeg prøvede, det var tempereret, hvilket er meget positivt, da koldt vand som bekendt, kan slå selv den bedste mave i stykker – det ville dog have været skønt, med et lille stykke banan ved de ca. 14 km.

Ruten er udelukkende på asfalt og fortove, så selvom det er en relativ hård tur, med flere store bakker, så kan ruten i et vejr som i dag, løbes relativ hurtigt – vindertiden for mænd var 1:12:45 (!) og for kvinder blev den flotte tid 1:27:03 yes

Ruten foregår mest i landlige omgivelser og kun ganske kort, går den gennem et skovdistrikt, som løfter herlighedsværdien en lille smule – så jeg vil betegne det som en lidt kedelig rute uden de store oplevelser.

3
Efter løbet 

Opløbet sker på Taulov Stadion og efter målet er nået, går man langsomt gennem en sluse, hvor stregkoden afleveres.

Umiddelbart efter mål, er der mulighed for vand og saft, samt 3 slagt småkager - igen kunne lidt frugt være dejligt laugh

Det er ved forplejningen, at lodtrækningslisterne er ophængt, og præmierne udleveres samme sted.

Baderummet er tilstrækkeligt, men "onde tunger" fortalte, at der kun var varmt vand til dem under 1:38:00 - om det passer ved jeg ikke, men det varme vand var pludselig knap så varmt crying

Selv præmieoverrækkelsen er lidt uformel og hurtig overstået, det sker på skolen, hvor der også er mulighed for at få en gratis portion pasta med noget tomatsauce, det smagte OK - men tilsat lidt oksekød, havde det været perfekt blush

Der er præmie til de 3 hurtigste mænd og kvinder på halvmaraton (10 km kan jeg desværre ikke skrive om, og ved ikke om der var præmier)  

Diplomer udskrives direkte fra hjemmesiden via disse link (virkede desværre ikke i skrivende stund):

Kvinder: http://www.taulovmotion.dk/TM2011/mar-k2011.htm

Mænd: http://www.taulovmotion.dk/TM2011/mar-m2011.htm

2
Løbets helhed 

Der er tale om et mindre løb, som dog trækker deltagere fra det meste af Jylland.

Et løb, som er udfordrende p.g.a. bakkerne, men med den rette disponering og træning, beviseligt kan løbes i en yderst tilfredsstillende tid.

Jeg har som nævnt, deltaget i løbet flere gange, og vil helt sikkert komme igen, trods der ikke er en flot natur eller andre specielt tiltrækkende ting, som gør løbet til et ”must”, men det der ”sælges” har arrangøren styr på – det er godt arrangeret, uden at være noget specielt.

Min samlede vurdering bliver 3 sko, og jeg kan kun anbefale dig at prøve løbet (men se lige vejrudsigten først wink)

3

Billeder

#1

Franks billede

God anmeldelse af løbet laugh

Jeg løb selv 10 km løbet og var meget tilfreds med både rute, vejviser og forplejning.

Vil dog påstå at vis man løb efter rekord tider blev man snydt da 10 km distancen var ca 50 meter for lang devil altså ifølge mit GARMIN ur.

Jeg er heller ikke i tvivl om jeg står ved starten igen næste år.

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15346:

Gongyaoyans billede
Jeg har løber 22 gang halvmarathon

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk